Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
15023
De la 07 Ianuarie 2003
108603847

Botoşani: Acuzaţii de natură infracţională aduse ex-primarului, actual deputat, Gireadă

  • 27 January 2015, 23:00

Pentru perioada cât actualul deputat PNL Verginel Gireadă (foto) a deţinut funcţia de primar al comunei Mihai Eminescu, cu sediul în localitatea Ipoteşti, este acuzat de comiterea unui lung şir de infracţiuni. Despre unele s-a mai scris în Jurnalul, despre altele am reuşit să aflăm după ce Gireadă a fost condamnat şi a trebuit să demisioneze din funcţia de primar. Faptul că Gireadă a reuşit să-i ameţească de cap pe localnici şi să voteze ca primar pe soţia sa Aneta Gireadă, era speranţa sa că toate potlogăriile comise vor rămâne necunoscute public.
Desaltfel, am fost atenţionaţi că Verginel Gireadă se laudă cu puternicele sale relaţii la Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani şi DNA Suceava şi ar fi mai bine să ne vedem de treabă pentru că mafia este foarte puternică. Ne-au mai speriat şi alţii cu puternicele lor relaţii dar până la urmă tot ei au ajuns după gratii.
În comiterea ilegalităţilor de care este acuzat de către cei care au fost direct implicaţi sau au luat act de existenţa lor în împrejurări defavorabile lui Gireadă, un principal personaj care s-a aflat tot timpul la dreapta sa este contabilul primăriei, o anume Nicoleta Ciobanu, despre care noi am mai scris în Jurnalul, ea fiind văzută de şoferul nostru ca intrând la braţ cu Gireadăl în blocul său, zăbovind câteva ore într-un apartament de la etajul II.
Dealtfel, pe când Gireadă era primar s-a realizat un reportaj la Lumea lu’ Rotundu intitulat „Cine-i proprietarul?”, iar şoferul redacţiei a recunoscut-o pe Ciobanu într-una din secvenţele filmate în primărie. Dar asupra modului în care primarul Gireadă a colaborat cu contabilul primăriei vom reveni pentru că această colaborare a avut un final neaşteptat dar pe care cei din preajmă l-au intuit.
Cum spuneam, şirul acuzaţiilor care i se aduc primarului este unul lung şi nu vom putea să le inventariem pe toate, mai ales că informaţii de ultimă oră, primite pe surse in interiorul PNL, ne-au asigurat că la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie se află în lucru un dosar care-l vizează pe actualul deputat Verginel Gireadă, el urmând a fi cercetat pentru faptele comise în perioada cât a fost primar dar şi pentru cele din perioada de când a fost ales deputat.
Pentru început să vă facem cunoştinţă cu principalii colaboratori ai lui Verginel Gireadă din perioada cât a fost primarul comunei Mihai Eminescu:
- Geanina Oniciuc: foist funcţionar la impozite şi taxe;
- Maria irimia fost casier
‚- Gheorghe Epuraş care s-a ocupat de partea cu audit
- Fănuţă Gireadă, fratele primarului
- Ionel Gireadă, nepot, fiul lui Fănuţă Gireadă
- Dumitru Zmău, naşul de cununie al lui Verginel Gireadă cu Aneta, actuala soţie şi primarul comunei
- Mircea Onofrei, fost secretar al primăriei
- Aneta Gireadă, actuala soţie şi primar
- Nicoleta Ciobanu, contabilul şef al primăriei
- firmele Tehnic Asist, Dany Ema şi mai ales Felix Tras Corn care era patronată de Verginel Gireadă şi trecută apoi pe numele fiicei sale Andreea Gireadă.
Desigur, hora personajelor implicate este mult mai mare aşa că pe parcursul dezvăluirilor noastre vor apărea şi alte nume, însă cele enumerate aici au jucat un rol semnificativ pentru Verginel Gireadă.
Conform informaţiilor adunate de-a lungul timpului, activitatea ilicită a primarului Verginel Gireadă ar începe cu anul 2004, an din care Impozitele pe case si terenuri aparţinând Anetei şi Verginel Gireadă apar ca achitate dar situaţia este fictiva. Se tăia chitanţă pe sumele respective iar ulterior chitanţa se anula, aşa cum se poate constata din cotoarele chitanţierelor din arhiva primăriei, dacă nu cumva între timp au fost făcute dispărute
Practica aplicată familiei Gireadă a fost extinsă şi asupra altor cetăţeni din comună. Funcţionarul Geanina Oniciuc şi cu casiera Maria Irimia, supervizate de auditul practicat de către Gheorghe Epuraş „încasau şi eliberau chitanţe pentru taxe-impozite, autorizaţii etc. însă nu le înregistrau în evidenţe, sustrăgeau şi împărţeau banii, anulând apoi chitanţele” (extrasul subliniat face parte dintr-un document oficial).
Într-un asemenea context apare firesc faptul că autorizaţia pentru construcţia locuinţei lui Verginel Gireadă a fost eliberată fără respectarea condiţiilor legii, construcţia fiind ridicată pe un teren pentru care nu era deschisă succesiunea, deci cu situaţia juridică a dreptului de proprietate nedefinită.
Pentru aceste aspecte au fost constatate în urma unuzi control intern prin anii 2008-2011 dar contabilul Nicoleta Ciobanu şi primarul Verginel Gireadă n-au luat nici un fel de măsuri cu cei vinovaţi şi nici n-au sesizat organele în drept. N-aveau cum s-o facă pentru că erau şi ei implicaţi. Logic, nu?! (Va urma)
Adrian Marcu

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Cum se numeste un nou director SRI
Iohannis il propune, Parlamentul, dominat de PSD, il numeste
Dan Voiculescu a pierdut si ultima cale de atac impotriva condamnarii la 10 ani de inchisoare
Codrut Seres şi Zsolt Nagy, doi foşti miniştri ajunşi după gratii
Prognoza meteo pentru miercuri si joi
Cum vede Kaspersky lumea tehnologiei din 2045
PC-urile vor deveni istorie, barierele dintre oameni si roboti vor fi neclare, iar imprimantele 3D vor fi ieftine
Modalitate prin care se poate “dezfierbe” un ou
Aleşii botoşăneni care ne otrăvesc viaţa
Ioan Rotundu
R.Moldova - Vlad Filat: Candidatul nostru pentru functia de premier este Iurie Leanca
Va asigur ca vom avea foarte curand un Guvern
Tot mai multi romani cred ca justitia se imbunatateste in Romania si vor continuarea MCV
Trei sferturi din romani vor continuarea MCV, o cincime vede progrese in anticoruptie
Liderii statelor UE anunta noi sanctiuni pentru Rusia
dupa atacul sangeros al separatistilor in Mariupol
Rusia ameninta cu represalii dure fata de Occident daca ii va fi limitat accesul la sistemul financiar
George Maior si-a dat demisia de la sefia SRI
Coldea va conduce interimar institutia
Horoscopul zilei
Bancul zilei: Pedeapsă pentru Grivei
Reţeta zilei: Pulpe coapte în unt
Ovidiule, prea o faci de oaie!
Ioan Rotundu
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă