Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Cultură
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Religie
Mediu
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
2954
De la 07 Ianuarie 2003
123968578

Botoşani: Baronul Gică Iliescu de Gorbăneşti l-a plagiat pe cel de Văculeşti

  • Măsluind angajarea în Primărie a unei rude
  • 27 January 2016, 23:00

Pentru că expresia „tras la indigo” a căzut în desuetudine de când fostul premier social-democrat Victor Ponta şi-a conceput lucrarea de doctorat prin metoda „copy paste”, plagiatul şi-a întrat în drepturi şi a devenit etalon valoric de lucru, având mare trecere printre demnitarii PSD-ului.
Folosind metoda „copy paste”. primarul comunei Gorbăneşti, baronul social-democrat Gică Iliescu, (foto) şi-a tras un post de asistent comunitar după modelul colegului de funcţie şi partid de la Văculeşti, baronul Sorin Gânga. Iar postul, ca şi la Văculeşti, a fost dedicat verişoarei primarului Iliescu pe numele de căsătorie Anişoara Onofraş.
Se pare că sfârşitul de an este perioada cea mai potrivită pentru şefii din instituţiile publice să pună la cale câte no afacere aducătoare de venituri personale sau de pricopsire a vreunei rude cu un post la stat, mult mai sigur şi de viitor decât ca angajat în sistemul privat.
Primarul de Văculeşti, Sorin Gânga a aranjat în decembrie anul trecut cu cei din conducerea Direcţiei de Sănătate Publică Botoşani, instituţie controlată integral de PSD, să înfiinţeze un post de asistent comunitar pentru nevasta sa.
În decembrie anul trecut şi primarul de Gorbăneşti, Gică Iliescu, a aranjat cu cei de la DSP un post de asistent comunitar pentru verişoara sa. Ca să fie sigur că la anunţarea postului pentru concurs nu va apărea vreun intrus, primarul de la Văculeşti a anunţat concursul mai întâi la Monitorul Oficial şi apoi a creat postul printr-o hotărâre a consilierilor locali.
Cel de la Gorbăneşti a fost mai abil. A anunţat postul în Monitorul Oficial şi pe site-ul primăriei, nu şi într-un ziar local cum cere legea, dar a stabilit ca şi condiţie de participare o vechime în domeniul sanitar de 5 ani, exact cât acea verişoara sa. Ştia primarul Iliescu că în comună mai există un asistent sanitar pe numele de Veronica Sauciuc, mai bine pregătit profesional, dar care avea vechime mai puţină de 5 ani. Punând o astfel de condiţie total abuzivă şi ilegală, primarul a eliminat-o pe Veronica Sauciuc din start. Restul a fost o bagatelă. Concursul anunţat pentru două zile s-a ţinut într-o singură zi şi în devans cu câteva ore ca să nu apară cumva vreun neprevăzut.
De la DSP au fost pe post de figuranţi în Comisia de examinare Carmen Hliban – preşedinte de comisie şi Alina Aiacoboaie pentru Comisia de soluţionare a contestaţiilor, care contestaţii oricum n-ar fi avut nicio şansă de câştig pentru că totul concursul a fost regizat profesionist.
Singura hibă ar fi că postul n-a fost anunţat şi într-un ziar local, ceea ce ar atrage anularea concursului şi repetarea lui cu respectarea condiţiilor legale. Dar Veronica Sauciuc a renunţat la contestaţie pentru că ştia că nu va putea învinge diabolicul mecanism pus la cale de primarul Iliescu care în cele patru mandate de când deţine funcţia a umplut primăria cu neamuri şi Sauciuc n-ar fi avut zile bune dacă obţinea postul în detrimentul altui neam de primar.
Concluzie universal valabilă: în comunele cu primari PSD, dacă vreţi să căutaţi un ne-am deal primarului, căutaţi-l în primărie.
Mai am o întrebare pentru procurorii de la DNA Suceava: Cu ce vaccin s-au imunizat corupţii din PSD Botoşani de nu vă atingeţi de ei?
Ioan Rotundu

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Bancul zilei: Observaţia lui Iohannis
Reţeta zilei: Supă de varză cu carne tocată
Horoscopul zilei de 28.01.2016
Bursuc - altă victimă a corupţiei din PNL
Ioan Rotundu
Prognoza pentru joi si vineri
S-a infiintat primul partid la nivelul unei comune
Presedinta Aliantei pentru Domnesti va candida la primaria comunei de langa Bucuresti
China vrea sa construiasca o centrala nucleara plutitoare in pana in 2020
Un vultur, capturat in Liban sub suspiciune de spionaj
O femeie dintr-o comuna din Dolj a fost inmormantata pe camp
Preotul a refuzat sa o ingroape in cimitir dupa ce femeia renuntase la religia
Statul va asigura in 2016 aproape 60.000 de bilete de tratament balnear pentru pensionari
Liviu Dragnea s-a intalnit cu Martin Schulz:
Adversarii PSD fac presiuni pentru ca legislatia electorala sa fie modificata. Luam
Guvern: Anumiti soferi nu vor mai putea practica taximetria
Îmbunătățirea legislației privind ariile naturale protejate
Măsuri pentru protejarea monumentelor istorice
Lista acte normative adoptate în şedinţa Guvernului României din 27 ianuarie,
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog