Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
14346
De la 07 Ianuarie 2003
118213432

Inundaţiile au făcut ravagii în judeţ

  • 27 July 2008, 23:00

Din cauza creşterii cotei de pericol a râului Prut pe raza comunei Rădăuţi Prut au fost inundate în noaptea de sâmbătă spre duminică zeci de locuinţe. Pompierii au evacuat până la această oră din calea apelor 262 de persoane. Un bilanţ provizoriu indică peste 83 de locuinţe inundate în comuna Rădăuţi Prut şi 2 case în localitatea Rediu. Din cauza viiturii, circulaţia pe 2 drumuri naţionale este blocată parţial. Astfel, la ora 07.00 nu se putea circula pe DN 29 A de la Rediu la Rădăuţi Prut şi pe DN 24 C între Miorcani şi Rădăuţi Prut.
„Operaţiunea de evacuare a cetăţenilor, animalelor şi bunurilor acestora se desfăşoară şi la această oră. Prognoza hidro-meteorologică nu este deloc îmbucurătoare, cota de pericol a râului Prut fiind în creştere. La ora 07.00, cota de pericol era depăşită cu 371 cm. La operaţiunile de salvare participă în prezent 44 de pompieri, 35 de poliţişti de frontieră şi 12 jandarmi”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Botoşani, Dorina Lupu.
În ultimele 24 de ore pompierii botoşăneni au acţionat pentru evacuarea a 212 persoane din satul Baranca, comuna Hudeşti, unde râul Prut a inundat peste 56 de gospodării din care 8 case sunt distruse total, 200 de persoane din satul Rogojeşti, comuna Mihăileni, a căror locuinţe şi gospodării au fost inundate de râul Molniţa care şi-a ieşit din matcă în urma unei viituri. „Au fost salvate din calea apelor în total 780 de animale. De asemenea au fost acoperite de ape 2.546 de hectare de teren arabil de pe raza localităţilor Baranca, Rogojeşti, Păltiniş, Cândeşti, Hilişeu Crişan, Bucecea, Rădăuţi Prut şi Tudora şi 1.269 de hectare de păşuni şi fâneţe. Au fost colmatate şi inundate 570 de fântâni şi 84 de poduri şi podeţe”, a mai adăugat Dorina Lupu.
La 24 de ore de la evacuare, persoanele sinistrate din comuna Baranca nu se pot întoarce încă la casele lor, aceştia fiind cazaţi în continuare la rude şi la dispensarul din comuna Hudeşti. Filiala Crucea Roşie Botoşani le-a pus la dispoziţie sinistraţilor pături şi apă minerală. Doi medici, unul pediatru şi unul generalist, asigură asistenţa medicală în zonă. (Eliza Sofian

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Horoscop
Program Tele'M Botoşani luni, 28 iulie
Gânduri în două sec unde de disperare
Flutur vrea ca primăria veche să aibă rol de reprezentare
Liberalii au sărit în ajutorul sinistraţilor
Salvat din ştreang, pentru 5-a oară
Lista monumentelor istorice luată la ochi de specialişti
Votul uninominal continuă să dea frisoane celor din PRM
Teatrul „Mihai Eminescu”, campion la venituri
Pe botoşăneni îi ţine punga mai mult pentru apartamente vechi
Buchet de festivaluri pentru botoşăneni
Şeful CJ Botoşani acuză Guvernul de mită electorală
Puhoiul de ape i-a scos pe epidemiologi pe teren
Pretind că sunt serioşi!
Comentariul comentariilor (CLV)
(Ioan Rotundu)
Angajaţii AJOFM vor convinge şomerii să accepte condiţiile patronilor
Din septembrie se aplică noi limite de vârstă pentru pensionare
Ce şanse au candidaţii liberali să ajungă senatori?
Ioan Rotundu
Creşte numărul taţilor ce preferă postura de mamă
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă