Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Mondene
Gastronomie
Comentarii
Religie
Pamflet
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
37784
De la 07 Ianuarie 2003
108678764

Cultura judeţului dată pe mâna unei cântăreţe de muzică populară

  • PSD-ul şi-a asigurat cântecul şi voia bună pentru încă patru ani
  • 27 May 2009, 23:00

Actualul şef al Direcţiei Judeţene pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu Cultural Botoşani, Dănuţ Huţu este dezamăgit de comportamentul actualei guvernări care, în opinia sa, nu va duce la nimic bun. La scurt timp de la intrarea în vigoare Ordonanţei 37, privind demiterea directorilor, respectiv a directorilor adjuncţi de la serviciile deconcentrate, a fost dat şi ordinul de eliberare din funcţie.
„Pur şi simplu s-a dorit înlocuirea unei garnituri cu alta. A fost o acţiune de politizare a administraţiei publice. Guvernul Năstase a introdus funcţionarii publici ca cerinţă a Uniunii Europene, iar acum 10 ani de reformă au fost călcaţi în picioare. Principiul stabilităţii funcţionarului public e consacrat în Europa încă de la 1700, iar noi vrem să renunţăm la el”, a precizat Dănuţ Huţu, specificând că nu şi-a depus dosarul pentru concursul de ocupare a funcţiei de director fiindcă nu se cuvine şi nici nu ar fi avut rost.
Singura candidată ce şi-a depus dosarul este social democrata, Cornelia Ciobanu, ce a susţinut ieri la Bucureşti un interviu, obţinând un punctaj foarte bun, respectiv 92 de puncte din totalul de 100, surse neoficiale afirmând că va fi cât de curând instalată în funcţie.
„Managerul va avea contract pe 4 ani, dar nimeni nu îi va garanta că îşi va duce mandatul la bun sfârşit dacă Guvernul se schimbă, pe când funcţia publică este altceva. Managementul unei instituţii nu trebuie să aibă legătură cu politica. Nu zic că nu au existat imixtiuni politice. Dacă mă refer strict la domeniul culturii, cunoscându-i pe toţi cei care erau şefi ai secţiilor de cultură din ţară, mulţi fiind intelectuali rasaţi, ca poetul Adrian a lui Gheorghe, George Vulturescu şi alţii, la ei nu se putea pune problema lipsei unei susţineri politice fiindcă ei se susţineau prin competenţa lor profesională demonstrată şi de management”, subliniază Huţu, dând ca exemplu şi cazul personal.
Înainte de a fi şef la DJCCPC Botoşani a fost timp de 9 ani conducător de instituţie, are pregătire de specialitate, un masterat făcut la zi de doi ani în managementul instituţiilor publice şi nu i s-a dat posibilitatea să îşi facă treaba. Din punctul său de vedere, posturile de director au fost împărţite frăţeşte fără a fi luat în calcul profesionalismul. Corect era ca fiecare partid din cele două aflate la guvernare să fi venit cu câte un candidat şi cel mai bun să câştige.
„Am fost numit pe funcţia de consilier superior, dar trebuie să asigur funcţionarea instituţiei până la predarea mandatului”, a mai adăugat Dănuţ Huţu. Dacă nu era să fie dată ordonanţa în cauză, nu şi-ar fi dat demisia niciodată. (Eliza Sofian)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Comentariul comentariilor LXXXV
(Ioan Rotundu)
“Frumuseţe pe muchie de cuţit” caută noi cazuri
Carmen Harra vorbeşte despre trecutul Ronei Hartner
Găluşte cu prune
Horoscop
Greşeala soţului
Românul şi spiritul pătrunzător
Ispasul, praznicul înălţării la cer a Domnului
Vinul de Frumuşica şi ţuica de Rădeni pe post de vedete
Problemele elevilor din Flămânzi, centralizate la nivel european
PROGRAM TELE'M BOTOŞANI JOI 28 Mai
Comunicat de presa
Două incendii izbucnite la intervale scurte de timp
Nu alegeţi un preşedinte comunist!
Codex Alimentarius a fost adoptat şi în România
liber la boli, cancer şi pandemii
Bani pentru drumuri şi plata personalului neclerical
Coşurile de gunoi luate la „căpăcit”!
Manifestările dedicate lui Eminescu devansate cu o săptămână
Consilierii judeţeni se perfecţionează la vară
Poliţiştii comunitari luptă din greu cu cerşetorii minori
Incendiu de proporţie la Costeşti
Zece elevi au ajuns la spital cu toxiinfecţie. Să fie apa plată de vină?
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă