Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Editorial
Alune americane
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
11371
De la 07 Ianuarie 2003
120806644

Botoşani: Ionică Nechifor – pavăza ciuruită penal a fermei Popăuţi

  • Ioan Rotundu
  • 27 May 2013, 23:00

Am făcut op pauză cu ce se mai întâmplă la Staţiunea de Cercetare Dezvoltare pentru Ovine Popăuţi, timp în care am adunat un dosar voluminos de documente care arată clar cine sunt cei care vor să pună mâna pe patrimoniul acesteia. Despre intenţia lui Ionică Nechifor, preşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Ovine şi Caprine „Moldoovis”, cu sediul iniţial în chiar incinta Staţiunii, de a ajunge şef peste unitatea de cercetare am scris dar nu am atins esenţa lucrurilor.
Deocamdată să aflăm cine este acest Nechifor şi care este comportamentul său social, că despre cel profesional vom vorbi la timpul cuvenit. Violent în limbaj şi fizic, Ionică Nechifor a avut de-a face cu Justiţia în mai multe rânduri, adunând o frumoasă colecţie de sancţiuni penale.
Amintim doar cele două corecţii fizice aplicate de Ionică Nechifor ciobanilor Adrian şi Constantin Pricopan. La data de 27 aprilie 2001, Ionică Necvhifor îi trage o mamă de bătaie lui Adrian Pricopan, acesta alegându-se cu leziuni grave şi certificat medical pentru n9 zile de tratament.
Motivul corecţiei a fost că Pricopan îşi păştea oile pe imaşul pe care l-a concesionat de la Staţiune, dar Nechifor, care avea şi are sutele sale de oi, nu a privit cu ochi buni concesiunea. Aşa că i-a tras o mamă de bătaie soră cu moartea. La judecată, Nechifor a căutat să ducă în eroare judecătorul de la Judecătoria botoşani şi chiar i-a reuşit. Nu şi la Tribunalul Botoşani unde, prin Decizia penală nr. 293/04.07.2002 a fost amendat penal cu un milion lei, decizie definitivă.
După ce s-a răfuit cu Adrian, chiar în timp ce se judeca cu acesta, Nechifor i-a tras o mamă de bătaie şi lui Constantin Pricopan, faptă consumată în dimineaţa zilei de 22.09.2001. Loveşte bine Nechifor, pentru că şi Costică s-a ales cu 9 zile de spitalizare. Din nou Nechifor îi duce în eroare pe judecătorii de la Judecătoria Botoşani şi din nou este prins cu ocaua mică de cei de la Tribunalul Botoşani care prin Decizia penală nr. 3445R/10.09.2002, rămasă şi ea definitivă a primit o amendă penală de două milioane de lei. . De această dată a mai plătit şi daune de un milion de lei.
Prin Sentinţa 1077/2 mai 2011, a Judecătoriei Botoşani, Ionică Nechifor a fost reabilitat. Dar, aşa cum aţi luat act şi din reportajul difuzat pe Tele’M, Nechifor a mai bumbăcit un cioban, de această dată un angajat al oierului Luigi Ionescu. Se pare că părţile s-au împăcat iar Nechifor a scăpat de belea.
Mai nou, Nechifor nu mai dă cu pumnul, ameninţă prin SMS-uri. Fostul director al Staţiunii Popăuţi, Ilie Chiorăscu, are plin telefonul mobil de SMS-uri de ameninţare primite de la Ionică Nechifor.
M-am pricopsit şi eu cu două SMS-uri urâte la text, un limbaj de cioban, firesc dacă am în vedere profesia sa de până acuma. Le păstrez pentru a le publica când le va veni sorocul.
Însă cel mai interesant va fi să reconstituim filmul acţiunilor derulate de Ionică Nechifor până când a pus mâna pe preşedinţia Asociaţiei Crescătorilor de Ovine şi Caprine – Moldoovis şi cum i-a exclus din Asociaţie pe membrii fondatori, punându-şi oamenii săi de încredere, printre care şi actualul director interimar al Staţiunii, medicul veterinar Marian Florea, care încă mai este angajatul lui Nechifor la Asociaţie cu o jumătate de normă.
Aşadar, Ionică Nechifor a declarat că el stă pavăza Staţiunii Popăuţi ca să nu-i fie furat patrimoniul. Cam ciuruită de sancţiunile penale pavăza sa.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Horoscop
Bancul zilei: Martie şi românii
Credinţa, între scop şi mijloc
Ioan Rotundu
Manifestaţii violente la Paris împotriva căsătoriilor gay
peste 290 de persoane au fost arestate
Angela Merkel respinge un război comercial cu China
Premierul Ponta amână rezilierea contractului cu Bechtel
Alune americane
Ioan Rotundu
413 ani de neuitare! 413 ani de la Prima Unire a românilor
La mulţi ani români! Îţi mulţumim Maria Ta!
Preţul energiei din România depăşeşte media UE
Crin Antonescu l-ar fi dat pe Chiliman afară din PNL pentru penibil
n-a avut articol în statut
Ministrul Pricopie vrea ca grădiniţa să fie obligatorie pentru copiii de 5 ani
Ionuţ Budişteanu a refuzat oferte din SUA pentru Universitatea Bucureşti
Va fi un concurs măsluit?
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă