Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Caricaturi
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
3250
De la 07 Ianuarie 2003
108539891

Botoşani: Tupeul poliţistului de frontieră dărăbănean Corneluş Aionesei

  • 27 May 2015, 23:00

Reţinut în luna noiembrie 2013 de către mascaţi la solicitarea procurorilor DIICOT Botoşani, poliţistul de frontieră Corneluş Aionesei a fost până la urmă eliberat şi pus sub control judiciar la domiciliul său din Darabani.
Despre poliţistul Aiuonesei se ştie în Darabani că este omul care învârtea sacii cu bani. Ca poliţist, el avea acces la informaţiile privind paza pe frontiera cu Republica Moldova, pază organizată de-.a lungul malului râului Prut în sectorul Darabani până spre Vama Rădăuţi Prut. Omul furniza informaţii contrabandiştilor cu ţigări ca aceştia să ştie pe unde să treacă frontiera.
Mai mult, Aionesei trecea frecvent prin vama Rădăuţi Prut în Republica Moldova, zona Lipcani, şi organiza cu traficanţii de aici trecerea loturilor de ţigări. Obişnuia ca la vameşii moldoveni să se legitimeze cu legitimaţia de poliţist de care făcea uz pentru a-i acoperi adevăratele intenţii.
Reţinerea lui Aionesei de către procurorii DIICOT s-a făcut împreună cu o mare parte dintre membrii grupării mafiote care făcea contrabandă cu ţigări dar rând pe rând, toţi cei reţinuţi au fost făcuţi scăpaţi de către judecători în urma contestării arestărilor operate.
Nu se cunosc cauzele pentru care cercetările celor de la DIICOT n-au fost finalizate până la această dată dar, surpriză, poliţistul Corneluş Aionesei a chemat în judecată DIICOT-ul pentru că din cauza nefinalizării dosarului el nu a putut lucra şi deci realiza venituri ca să poată trăi. Mare tupeu trebuie să ai ca să intentezi un astfel de proces când tu te ştii extrem de vulnerabil în faţa legii.
Poliţistul Aionesei este unul dintre bogaţii oraşului Darabani dar ca orice interlop a avut grijă ca avea sa să fie înregistrată pe numele rudelor. Să inventariem cele trei case despre care ştie tot Darabaniul că-i aparţin.
1. O vilă a cumpărat-o lâng㠄palatul” lui Costel Strugaru, decedat dar a cărui soţie Veronica Strugaru patronează afaceri extrem de prospere. Pe această vilă poliţistul a plătit suma de 800 milioane lei vechi, fiind cumpărată de la moştenitorii familiei Dragotă. Imobilul este înregistrat pe numele fratelui său asistent medical la Secţia spital Darabani.
2. O altă casă, pe care a plătit suma de un miliard lei vechi, imobil situat lângă Casa Pocăiţilor (aşa se spune în Darabani) . este înregistrată pe numele mamei sale. Casa a fost cumpărată de la unul Sorin Teişanu. Este şi casa în care locuieşte în momentul de faţă.
3. Chiar în perioada de când a fost pus sub control judiciar, poliţistul Aionesei n-a stat cu mâinile în sân. În curtea socrilor Rodica şi Ionică Pujină din strada Unirii a ridicat, începând din vara anului trecut, o vilă care este evaluată în momentul de faţă la vreo 5 miliarde lei vechi. Precizăm că Aionesei a fdost căsătorit cu fata lui Dumitru haha, fost director al Agenţiei BCR Darabani, de care a divorţat după ce a fost mutat de la Iaşi în sectorul darabani.
Actuala sa soţie. profesoară la Grupul Şcolar Darabani l-a convins ca vila să fie înregistrată pe numele mamei sale, adică a soacrei poliţistului, ca nu cumva să fie confiscată în cadrul cercetărilor în care este implicat.
După cum se poate vedea, poliţistul Corneluş Aionesei, n-a putut realiza venituri de când este sub control judiciare dar nici n-a murit de foame. Omul construieşte pe bani frumoşi, probabil adunaţi cu trudă în vremurile când era ;b:capo dei tutti;-b: al contrabandiştilor de ţigări din zonă.
În ce priveşte procesul intentat procurorilor DIICOT Botoşani că tergiversează cercetările, foarte bine le-a făcut. Dacă erau profesionişti, descopereau la percheziţie banii adunaţi din contrabandă şi-i confiscau, depistau şi investiţiile făcute pe numele rudelor şi le sechestrau aplicând ultimele reglementări în domeniul legii penale, respectiv aplicarea sechestrului extins asupra întregii averi.
Adrian Marcu

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Unde a greşit Băsescu
Ioan Rotundu
Bancul zilei: Uimirea americanilor, oaspeţi la români
Reţeta zilei: Sarmale în dovleac
Horoscopul zilei
Guvernul a aprobat prin Ordonanta de Urgenta noi reglementari pentru exploatarea pajistilor
Guvernul a aprobat o strategie nationala privind incluziunea sociala si reducerea saraciei
CSM sesizeaza Inspectia Judiciara in legatura cu demersul lui Tariceanu si dezbaterile publice generate
Marine Le Pen, la Moscova: Franta a fost influentata de SUA in problema sanctiunilor impotriva Rusiei
Deputatii au aprobat majorarea despagubirilor acordate pentru calatorii vatamati in accidente feroviare
Danescu, ARB: Romanii care pot accesa fonduri europene au un sentiment de blazare
Militarii din 4 tari au participat la un exercitiu NATO, la Brasov
Cat de costisitoare sunt antrenamentele de infanterie
Guvernul a aprobat masuri pentru extinderea culturilor de canepa
Taxă de 240 de lei la Bac pentru restanţieri, dacă vor sa dea examenele anul acesta
Am fost sunat de către soţia procurorului şef Ioniţă
Ioan Rotundu
Caricatura zilei: Feoană la DNA
Pompierii botoşăneni, prietenii copiilor !
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă