Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Religie
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
22207
De la 07 Ianuarie 2003
113177896

Botoşani: Consilierii judeţeni ai USL se joacă cu nervii şoferilor

  • 27 March 2012, 23:00

După o iarnă grea, în care asfaltul şi aşa degradat a fost supus agresiunii materialelor antiderapante, şefii Direcţiei de Drumuri Judeţene Botoşani şi-au pus mâinile în cap.
Zeci de mii au fost inventariate pe cei 670 de kilometri de drum judeţean. Potrivit şefilor de la Drumuri, gropile din Botoşani însumează peste 68.700 de metri pătraţi.
Cel mai afectat segment este drumul care leagă oraşul Flămânzi de localitatea botoşăneană Prăjeni. Porţiunea este aproape distrusă, iar traseul reprezintă o adevărată aventură pentru şoferi.
Aici suprafaţa gropilor ar însuma 16.200 de metri pătraţi. Şeful Direcţiei Judeţene de Drumuri şi Poduri, Romeo Caciuc, apreciază că situaţia a scăpat de sub control, în condiţiile în care pentru astuparea craterelor este necesară suma de 3,3 milioane de lei, iar instituţia nu are în cont decât bani de salarii.
„Nu avem bani deloc pentru astuparea gropilor. Este o situaţie fără precedent. Anul trecut am avut de plombat 73.000 de metri pătraţi, deci mai mult decât anul acesta, dar atunci au fost bani. Anul acesta sunt şi gropi mult mai adânci şi sunt destul de dese pe carosabil”, a declarat Romeo Caciuc, şeful Direcţiei de Drumuri Judeţene Botoşani.
Pentru lucrările de la tronsoanele din judeţ s-au cheltuit în 2011 în jur de 5,5 milioane de lei. Altă porţiune distrusă este drumul Vorniceni-Dumeni, unde nu s-a intervenit deloc anul trecut pentru că oficialii botoşăneni şi-au pus speranţa în accesarea de fonduri printr-un program la nivel naţional pentru dezvoltarea infrastructurii.
Investiţiile nu au mai fost demarate, iar în bugetul judeţean nu sunt fonduri pentru modernizări. „Să nu mai vorbim de drumul Roma-Nicşeni-Podeni, unde este vorba de 3.800 de metri pătraţi de gropi. E distrus tare. Şoferii cred că mă înjură, dar nu am ce face. Nu sunt bani de reparaţii”, a mai adăugat Romeo Caciuc.
Şansele de a stupa gropile sunt minime, mai ales că aleşii judeţeni nu vor să renunţe în ruptul capului la decizia lor, aruncând vina asupra prefectului Cristian Roman, care ar fi săvârşit un abuz atunci a decis să atace Hotărârea de CJ. (Lavinia Preda)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Caricatura zilei
Horoscop
Bancul zilei: Popa şi înmormântarea
Zi de foc pentru pompierii botoşăneni
Marina Lita: Basarabia tânără
Caz unic în justiţia din România
judecătorii de la Înalta Curte primesc indemnizaţii de conducere şi după părăsirea funcţiei
Cum va fi vremea miercuri şi joi
UE nu ne permite să impunem condiţii de dezvoltare companiei care va cumpăra Cupru Min
Dmitri Medvedev l-a pus la punct pe Mitt Romney
Lege privind confiscarea extinsă a averilor ilicite a fost adoptată de Camera Deputaţilor
Perversiuni de ziua a şaptea
Ioan Rotundu
Fete la cursurile Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Gheoghe”
Modernizat, Centrului Vechi îi atrage pe botoşăneni
Electroalfa gospodăreşte oraşul cu mobilier stradal
Botoşani: Spitalul judeţean a învins E.ON Electrica
IŞJ: Azi se stabilesc gradaţiile de merit pe specialităţi
Medicii tineri, chemaţi din nou la examen de specializare
Admiterea la facultate revine la normalitate
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă