Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
6128
De la 07 Ianuarie 2003
112796354

Botoşani/Vlăsâneşti: Senatorul Trufin, pătlăgelele şi demagogia

  • Ioan Rotundu
  • 27 March 2017, 23:00

Duminică, 12 martie, adică a doua zi după ce ministrul Agriculturii Petre Daea l-a vizitat la ceas de noapte pe oierul Ionică Nechifor pentru a negocia numirea acestuia în funcţia de şef la APIA Botoşani, uimit că ministrul n-a dorit să viziteze Staţiunea de Cercetare - Dezvoltare pentru Creşterea Ovinelor şi caprinelor Popăuţi, cercetătorul ştiinţific Gheorghe Hrincă l-a sunat pe senatorul PSD Lucian Trufin pentru a obţine mia multe informaţii legate de vizita nocturnă a ministrului.
Iar senatorul i-a spus la telefon că se află la o întâlnire cu cultivatorii de tomate şi n-are timp de discuţii la telefon dar că-l va suna după ce va termina consfătuirea. Nu l-a mai sunat, probabil fiind prea implicat în dezbaterea cu cultivatorii de pătlăgele în a le explica ce oportunităţi le oferă Guvernul Grindeanu şi cât de repede se vor îmbogăţi de pe urma acestei culturii. Senatorul Lucian Trufin este de profesie, cel puţin aşa stă scris în CV-ul său postat pe site-ul Senatului, inginer electronist, având absolvit şi liceul electrotehnic din Botoşani.
Deşi specializat într-un domeniu tehnic, senatorul a preferat ca în Senat să opteze pentru Comisia de agricultură, silvicultură şi dezvoltare rurală. Iar în Comisie deţine funcţia de secretar, funcţie importantă şi care-i permite să deschidă uşor anumite uşi prin ministerul Agriculturii condus de marele demagog Petre Daea, ministrul care deţine recordul de a fi vorbit la televizor timp de un sfert de oră fără a spune nimic concret. Dealtfel, Daea este acel ministru care, la insistenţa unui reporter de la Pro Tv de a-i spune cum va valorifica lâna căreia acum ciobanii îi dau foc, i-a spus reporterului că ar merita să primească o palmă pentru a deveni cuviincios.
Revenind la senatorul nostru, de când ocupă această funcţie în Senatul României, cum apare prin Botoşani la sfârşit de săptămână, cum trimite presei câte un comunicat prin care dă lecţii de agricultură fermierilor din judeţ. Cum spuneam, în duminica de 12 martie, instruia cultivatorii de legume cum pot scoate un profit uriaş de pe urma culturii de roşii, Guvernul Grindeanu urmând a le acorda subvenţii substanţiale.
De fapt, senatorul face propagandă PSD-ului cum că este partidul care are grijă de fermierii din agricultură promiţându-le subvenţii importante. Deocamdată pe hârtie! Numai că toată strădania sa poate fi lesne definită ca una demagogică. La Vlăsâneşti, unde a fost primar timp de două mandate, Trufin a încercat să dezvolte mai multe activităţi directe sau tangenţiale agriculturii , fără a obţine succese deosebite.
La marginea localităţii Vlăsâneşti, cum vii dinspre oraşul Săveni, peste calea ferată, se află ferma agricolă a fostului primar devenit senator PSD. Aici există trei solarii a căror suprafaţă depăşeşte 15 ari. Cândva solariile erau cultivate cu legume dar electronistul devenit proaspăt „specialist în cultura de tomate” a abandonat activitatea pe motiv că nu ar fi rentabilă.
De vreme ce lui nu i-a reuşit afacerea cu cultura tomatelor şi nu s-a îmbogăţit de pe urma pătlăgelelor ci din alte activităţi, cum să-l creadă adevăraţii legumicultori că ei se pot îmbogăţi cultivând tomate? Cum în PSD demagogia este un principiu de evaluare şi promovare în partid, Lucian Trufin nu vrea să fie mai prejos şi face tot ce-i stă-n putinţă ca să se remarce ca un mare şi talentat demagog. Este pe cale de reuşită!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Bancul zilei: Ghinionul de-a nu fi acasă…
Trump i-ar fi inmanat lui Merkel o 'factura' de 300 de miliarde de dolari in contul 'datoriilor' fata de NATO
Politic show: Sorin Grindeanu, mesaj pentru presa din Romania;
Dan Mihalache, replica dura la adresa unei studente care i-a luat un interviu; Cum a fost blocat fostul premier sa intre-n USR: Nicusor Dan si-a mintit partidul ca sa scape de Dacian Ciolos
Subiectele zilei: "Romania lucrului prost facut": parc in pustiu, la 2 kilometri de sat;
Un fost agent secret din Ungaria dezvaluie cat de periculoasa este Rusia; 28 martie, ziua in care Nicolae Ceausescu a schimbat istoria Romaniei
Curtea Constitutionala sesizeaza Inspectia Judiciara in privinta unui judecator constantean
care a criticat decizia Curtii in privinta anchetarii OUG 13 si a avertizat ca exista demnitari care nu isi declara apartenenta la organizatii secrete
Copiii lui Vladimir Putin, noul chip al opozitiei din Rusia, sau de ce Kremlinul ar trebui sa se teama
de o noua generatie de protestatari (presa internationala)
Laura Codruta Kovesi, dupa intalnirea cu ministrul Justitiei:
Nu mi s-a cerut demisia, nu intentionez sa-mi dau demisia
Firea, despre scandalul Ponta-Dragnea: Victor are o anumita neliniste...
A fost copilul rasfatat al PSD iar acum ii ajuta acum pe adversarii nostri
Veniturile la buget, mai mici cu 1,4% in primele doua luni fata de anul precedent
Horoscopul zilei de 28.03.2017
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă