Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Economic
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
12038
De la 07 Ianuarie 2003
108428886

Primarul Nechita, un mafiot PSD aflat la mare ananghie

  • 27 March 2018, 23:00

Afacerile mafiote practicate de membrii marcanţi ai PSD s-au înmulţit în spaţiul botoşănean. Multe erau fost şi în anii din urmă, dar nu erau făcute public de către presa locală, fie că nu erau cunoscute, fie că banii PSD-ului opreau orice dezvăluire despre afacerile murdare ale propriilor membri.
Despre afacerile familiei fostului şi actualului primar de Drăguşeni, Eugen Nechita, în Jurnalul se scrie de vreo tece ani încoace. Afacerile mafiote ale lui Nechita, susţinute de fostul agent şef de poliţie Vasile Ciobanu, acum pensionat, au fost făcute public dar autorităţile statului, controlate de PSD, nu şi-au făcu datoria.
Parchetul de pe lângă Judecătoria Săveni, Poliţia oraşului, au acoperit afacerile primarului ani la rând. Din momentul în care primul-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Săveni, Raluca Stâncescu şi Anca Lemnaru – preşedintele Judecătoriei au fost promovaţi la Botoşani, cursul dosarelor în care sunt implicaţi membrii familiei Nechita s-a schimbat radical.
Prin anii 2008 – 2010, aflat în funcţie la Primăria Drăguşeni, Eugen Nechita avea acces la toate documentele de retrocedare şi cunoştea cine sunt cei plecaţi din comună dar care urmau a primi pământul moştenit. Le-a cumpărat terenul şi l-a vândut apoi pe bani buni italianului Renatto, pripăşit prin zonă.
Membru activi al PSD şi bine cotat la nivel de judeţ, Nechita a intrat în relaţie cu familia Dragoş şi Mariana Secu Lipan. Ceştia se ocupau de afaceri cu pădurile în favoarea Universităţii Harvard din SUA. În final Universitatea s-a ales cu o importantă pagubă iar familia Lipan trimisă în judecată.
Simţind că familia Lipan are bani, prin anii 2009 – 20120 Nechita i-a convins să-l împrumute cu suma de 92 mii euro, Drept garanţie a ipotecat vilişoara sa din Podriga, comuna Drăguşeni. Cu banii împrumutaţi Nechita a cumpărat păduri în judeţul Neam şi Vaslui, fiind acum urmărit de cei păgubiţi în aceste tranzacţii de tip mafiot. Cât despre banii împrumutaţi de la Lipan, Nechita nici gând nu avea să-i restituie. Ca să nu poată fi executat silit. Nechita a trecut casa şi toate proprietăţile pe fiica sa Alexandra Iuliana.
Realizând că au luat ţeapă de la Nechita, familia Lipan se adresează Judecătoriei Săveni pentru a cere executarea silită a lui Nechita. Aşa a luat naştere dosarul 1715/297/201 avându-i ca reclamanţi pe Dragoş şi Mariana Lipan şi pârâţi Daniela şi Eugen Nechita. Numai că dosarul rămâne în coadă de peşte. Relaţiile lui Nechita în justiţia săvineană funcţionând ceas.
Între timp familia Lipan află că soţii Nechita au transferat toată averea lor asupra fiicei Alexandra. I-a naştere un al doilea dosar la Judecătoria Săveni, cel cu nr. 1151/297/2012 prin care soţii Lipan cer revocarea contractelor notariale prin care soţii Nechita au trecut averea pe numele fetei.
Ca să înţelegeţi ce s-a întâmplat, este vorba de o acţiune pauliană (revocatoorie) a soţilor Lipan iniţiată în baza art. 1562 din Noul Cod Civil. Acţiunea pauliană este acea acţiune prin care creditorul solicită să fie declarate inopozabile faţă de el actele juridice încheiate de către debitor în frauda intereselor sale, cum sunt cele prin care debitorul îşi creează sau îşi măreşte o stare de insolvabilitate.
Judecata a tergiversat din varii motive. După anul 2015, când prim-procurorul Raluca Stâncescu şi judecătoarea Anca Lemnaru sunt promovate la Botoşani, procesul se accelerează. La şedinţa din 6 iulie 2017 se dă prima soluţie: „Admite acţiunea reclamanţilor Lipan Secu Dragoş şi Lipan Secu Mariana în contradictoriu cu pârâţii Nechita Eugen, Nechita Daniela şi Nechita Alexandra-Iuliana. Dispune revocarea contractului de vânzare-cumpărare autentificat cu nr. 1906/28.03.2011 încheiat între pârâţi cu privire la autoturismul marca Nissan Murano. Dispune revocarea contractului de vânzare-cumpărare autentificat cu nr. 1907/28.03.2011 încheiat între pârâţi cu privire la imobilul situat în com. Drăguşeni, sat Podriga jud. Botoşani. Obligă pârâţii, în solidar între ei, la plata către reclamanţi a sumei de 5.828 lei cu titlu de cheltuieli de judecată, din care 822 lei taxa de timbru, 6 lei timbru judiciar şi 5.000 lei onorariu avocat conform chitanţelor seria BT AG BE nr. 171/11.06.2012 şi seria BT MAA nr. 366/16.07.2012. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la data comunicării hotărârii. Pronunţată în şedinţa publică din data de 06.07.2017.”
Familia Nechita declară recurs la Tribunalul Botoşani. În 23 martie 2018 se dă pronunţarea: „Respinge ca nefondat, recursul declarat de către recurenţii Nechita Eugen, Nechita Daniela şi Nechita Alexandra- Iuliana, împotriva sentinţei civile nr.714/06.07.2017 a Judecătoriei Săveni, pe care o menţine. Obligă recurenţii, în solidar să plătească intimaţilor Lipan Secu Dragoş şi Lipan Secu Mariana suma de 1911 lei cu titlu de cheltuieli de judecată reprezentând onorariu pentru avocat şi taxă de timbru din recurs. Irevocabilă.”
Aşadar, actele de înstrăinare a proprietăţilor încheiate de soţii Nechita în favoarea fiicei au fost anulate printr-o soluţie irevocabilă. Din acest moment soţii Lipan pot angaja un executor şi să-l execute silit pe mafiotul primar al PSD Eugen Nechita. Dacă nu-şi va băga coada cineva de prin PSD care să-i încurce executarea silită, soţii Lipan şi-ar putea recupera cele 92 mii de euro.
Dar, ca să fiu cinstit, afacerile dintre soţii Nechita şi soţii Lipan sunt de fapt afaceri de tip mafiot derulate sub protecţia puternicilor din PSD. Cu precizarea că în aceste afaceri Nechita s-a crezut mai abil dar, iată, sfârşeşte prost.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Bancul zilei: Zgârcenie gastronomică
Horoscopul zilei de 28.03.2018
Dragnea: "Vreau să ne unim cu Moldova.
Vreau să fim împreună în Europa, dar ca o singură națiune"
Mesajul lui Klaus Iohannis la aniversarea unui secol de la unirea Basarabiei cu România:
Unul dintre momentele care definesc pentru totdeauna istoria și țin treze conștiințele
Presa sârbă: Documentele privind extrădarea lui Sebastian Ghiţă nu au ajuns încă la Înalta Curte din Belgrad
Deficitul crește puternic, la 0,59% din PIB, în primele două luni ale anului
Cum ni se schimba economia pe tăcute,
iar noi suntem ocupați cu false probleme
Candidații la CNSAS, validați fără audieri.
PSD a făcut scut în jurul lui Cazimir Ionescu, atunci când un deputat USR l-a întrebat despre dosarul Mineriadei
CSM va cere Comisiei Europene lămuriri despre documentul din 2012
prin care erau solicitate date cu privire la cauze penale
Ionuţ Dumitru: Avem un deficit neobişnuit pentru primele luni ale anului.
Îngrijorătoare sunt cheltuielile recurente
Fost director de cercetare Cambridge Analytica: Dan Mureșan a fost otrăvit în camera de hotel
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă