Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Social
Sindicate
Horoscop
Ultima oră
Umor
Mondene
Reportaje
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
12893
De la 07 Ianuarie 2003
120808166

Se va repeta, azi, episodul Zânel?

  • 27 November 2007, 23:00

Astăzi are loc şedinţa Consiliului Judeţean Botoşani, iar pe ordinea de zi a fost inclus şi un proiect de hotărâre privind suspendarea Feliciei Mihai din funcţia de director la Protecţia Copilului. Iniţiativa aparţine preşedintelui Constantin Conţac, care crede că dacă Mihai va fi suspendată, ancheta aflată în derulare va da la iveală toate abuzurile şi ilegalităţile acesteia. Se mai acreditează ideea că, Mihai odată suspendată, salariaţii instituţiei vor avea curajul să declare şi să susţină greşelile manageriale ale acesteia.
Numai că încercarea lui Conţac de a suspenda pe Felicia Mihai este un demers nesigur. În cursul zilei de ieri, printre consilierii judeţeni se conturase două tabere. Prima, cea a consilierilor PSD şi susţinătorii lor, era hotărâtă ca azi să voteze suspendarea. Numai că exista şi o anumită îndoială, pusă pe seama faptului că în aceste zile Felicia Mihai, în disperarea de a contracara intenţia lui Conţac de a o suspenda, a desfăşurat un puternic lobby în rândul consilierilor. Chiar dacă cea de-a doua tabără care o susţine, ce are ca pilon de bază consilierii democraţi, PNG şi PC pare a fi în inferioritate numerică, s-a vehiculat informaţia că unii consilieri judeţeni din tabăra PSD ar fi fost „cumpăraţi”.
Demnă de luat în seamă este şi declaraţia lui Ştefan Ţarcă, preşedintele sindicatului CNSLR Frăţia, care consideră demersul lui Conţac de suspendare a lui Mihai din funcţia de director la Protecţia Copilului ca fiind unul normal şi democratic. "În momentul în care s-a declanşat o anchetă prealabilă administrativă poate fi suspendat contractul. Chiar se şi impune în condiţiile în care celui care i se suspendă contractul este conducător" este opinia sa şi nu poate fi pusă la îndoială că ar fi părtinitoare.
Ce se întâmplă în aceste zile cu Felicia Mihai îmi aminteşte de cele petrecute cu vreo patru ani în urmă la Corpului Gardienilor Publici Botoşani (CGP), instituţie subordonată la acea vreme tot Consiliului Judeţean pozaJudeţean Botoşani. Noi am fost singura publicaţie botoşăneană care am scris că la CGP, comandantul şef Zânel Iftode a produs o pagubă estimată la vreo patru sute milioane lei.
Adus de la Primăria Săveni, unde fusese şef la gardienii publici şi unde produsese deja o pagubă de peste o sută milioane lei, Zânel a fost susţinut la şefia CGP Botoşani de către mai mulţi consilieri judeţeni. Nici după ce noi am publicat copia unor documente, ca dovezi incontestabile a pagubei existente, consilierii judeţeni, în frunte cu Paul Ostaci (decedat între timp) n-au fost de acord cu propunerea lui Conţac ca Zânel să fie demis. Dimpotrivă, i-a instigat pe gardieni împotriva noastră (foto).
Auditul efectuat de către specialiştii CJ l-au scos pe Zânel basma curată, iar pe noi, care am scris, drept mincinoşi. La cererea preşedintelui Conţac s-a efectuat un control de către inspectorii Curţii de Conturi. Trecuse deja un an de la primele noastre dezvăluiri. Paguba constată de către Curte s-a ridicat la peste un miliard de lei, de la vreo patru sute de milioane, cât susţineam noi. Nici un consilier, care l-a apărat pe Zânel şi a votat să fie menţinut în funcţie, n-a răspuns pentru paguba pe care gardianul şef a continuat s-o producă instituţiei CGP.
Iată de ce, nici acum, dacă propunerea lui Conţac nu va fi votată, iar Mihai va continua să conducă instituţia Protecţiei Copilului cu posibilitatea de a comite noi ilegalităţi, consilierii judeţeni nu-şi fac procese de conştiinţă, iar unii poate chiar s-au lăsat „cumpăraţi”, după cum circula ieri un zvon. Un înfocat apărător Feliciei Mihai este consilierul democrat Viorel Alexandru. Semn că acest consilier n-a învăţat nimic din „cazul Zânel”, unde iarăşi s-a implicat din plin.
Şi în interiorul instituţiei Protecţiei Copilului s-au format două curente. Unul de susţinere iar celălalt cu speranţa că Mihai va fi suspendată, iar coşmarul lor va lua sfârşit. (Ioan Rotundu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Ceva nu este în regulă, mă intrigă
Ioan Rotundu
Ţiganii pregătesc Ziua Internaţională a Drepturilor Omului
Rectificare importantă a bugetului CJ
Flutur vrea refacerea Alianţei DA
CNI va finanţa construcţia unei noi săli de sport în Botoşani
Termica mai dă la o parte o problemă gravă
Municipalitatea face primul pas spre Europa
Finanţare pentru reţeaua informatică a administraţiei publice locale
Lăcomia după câştig i-a adus o pagubă de 850 lei
În zona Flămânzi, cetăţenii au votat după cum li s-au format reflexele
Şi-a încercat norocul, dar… fatalitate
Felicia Mihai trebuia suspendată odată cu începerea anchetei
Peste 15 mii de fermieri şi-au umflat suprafeţele agricole
IŞJ va revizui deciziile de restructurare a reţelei şcolare
Andreea şi Petrişor, din nou pe primul loc în Mexic
Amalia, Corina şi Cristian concurează la “Dansez pentru tine”
Predarea preşedinţiei Conferinţei Ministeriale a Francofoniei
Da la om la om
Concurs între filialele de nevăzători
Horoscop
Femeia contrariată
Program TELE’M Botoşani, miercuri, 29 noiembrie
Românul şi post electoralele
Consilierii judeţeni au decis soarta Feliciei Mihai
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă