Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
26727
De la 07 Ianuarie 2003
118413270

Botoşani: Peste 600 de pensionari executaţi silit

  • 27 November 2012, 23:00

Restanţele de plată la asociaţiile de proprietari se numără printre cele mai frecvente cauze pentru care pensionarii sunt executaţi silit şi li se pun popriri pe pensii.
Ioan Buzilă, directorul adjunct al Casei Judeţene de Pensii a precizat că numai în luna octombrie aproape 600 de pensionari din judeţ au avut popriri pe pensii din cauza unor datorii.
“Este vorba de datorii la asociaţii de proprietari, dar nu numai. Sunt şi datorii la bănci, datorii la taxe şi impozite, amenzi neplătite, impozite pe case, pe maşini sau terenuri, neplătite. Suma totală virată în urma popririlor pe pensiile persoanelor cu datorii a fost de 150.000 de lei”, a declarat directorul Ioan Buzilă.
CEC Botoşani şi CEC Dorohoi, dar şi Banc Post, BRD, Citibank sunt instituţiile bancare care au solicitat în acest an Casei Judeţene de Pensii să pună popriri pe pensiile vârstnicilor care nu şi-au plătit ratele sau care au girat pentru alte persoane ce nu şi-au achitat datoriile conform contractelor.
O altă parte dintre datornici nu şi-au plătit obligaţiile la Administraţiile Financiare, de la care au venit solicitări de punere a popririlor.
Sunt şi vârstnici pentru care mai multe instituţii au solicitat să li se facă reţineri pe pensii. În cazul în care pensionarului i se face o singură reţinere, valoarea sumei reţinute nu poate depăşi o treime din cuantumul pensiei lunare. Pentru cei cu mai multe reţineri, suma reţinută în total pe lună poate ajunge până la maxim o jumătate din valoarea pensiei.
Precizăm că astfel de situaţii dramatice ar fi putut fi evitate dacă Legea insolvenţei persoanelor fizice n-ar fi fost blocată în Parlament chiar de Guvernul Ponta, premierul cedând solicitării băncilor ca această lege să nu fie adoptată încă.
LO astfel de lege permite blocarea executărilor silite până când nu se constată dacă debitorul este solvent sau involvemnt, asigurându-i-se protecţie faţă de abuzurile executorilor şi mai ales asigurându-i-se întâi veniturile necesare traiului zilnic şi apoi executarea surplusului de venit.
Deşi suntem în plină campanie electorală parlamentară, USL evită să aducă în discuţie votarea acestei legi menită să-i protejeze pe cei săraci. (Doina Marcu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Horoscop
Bancul zilei: Pur ardelenească
Gastronomie: Jambon afumat fiert
Trei sferturi din români cred că în România lucrurile merg într-o direcţie greşită
39% din români nu ştiu cu cine vor vota pe 9 decembrie
Victor Ponta consideră lupta cu Băsescu este un capitol încheiat
Guvernul Ponta face voia mogulului Dan Voiculescu
s-a doptat o ordonanta de urgenta ce modifica profund Legea Audiovizualului în interesul Trustului Intact
\Mesaje anti USL in cutii de pizza sau anti-ARD/te ard la buzunare
Petru Bogatu: Şi dacă ruşii nu vor fi integraţi niciodată?
Comunicat de pres㠖 APIA Botoşani
Grupări infracţionale specializate în contrabandă cu ţigări, destructurate
Ziua de 1 Decembrie ne aduce vin şi fasole cu cârnaţi
Parcuri industriale în planurile Consiliului Judeţean
Spitalul de la Darabani revine mai modern
Botoşani: CJ şi-a tras groapa de gunoi de la Stăuceni
Botoşani: Spitalul Judeţean amână angajările pentru 2013
Medic de familie bun de plată
Cazurile copiilor îmbolnăviţi de vaccinul BCG sunt luate la analiză
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă