Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Cultură
Anunţuri
Horoscop
Umor
Comentarii
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
14063
De la 07 Ianuarie 2003
123805614

„De Ziua Naţională a României

Preşedintele Iohannis a reeditat „Ziua Dezbinării” fondată de Iliescu

  • Ioan Rotundu
  • 2 December 2022, 0:26

Nu mi-aş fi imaginat niciodată, atunci când l-am votat preşedinte pe Klaus Iohannis că acesta era în realitate un fel de Ion Iliescu, numai că îşi mascase imaginea sub un fals fard al democraţiei. L-am votat pentru că provenea de rândul intelectualilor ardeleni ce-şi trag seva din educaţia spartană a administraţiei austro-ungară, intelectuali care, după Unirea de la 1918, au contribuit substanţial la ridicarea nivelului de civilizaţie şi în provinciile de dincolo de Carpaţi, respectiv Muntenia şi Moldova.
L-am votat pentru că neamţ fiind, am considerat că va demonstra că este un demn urmaş al dinastiei nemţeşti ce-a dat ţării 4 regi care au înfăptuit România modernă şi au realizat Marea Unire a neamului românesc.
Din păcate pentru noi toţi, pentru România, neamţul Klaus Iohannis s-a dovedit a fi un şarlatan de rang intelectual, abil în a ne manipula pentru a-şi atinge scopul râvnit: puterea supremă în stat. Iar după ce a obţinut-o şi-a dat arama pe faţă.
Joi, de 1 Decembrie, românii au sărbătorit ziua când în urmă cu 104 ani, regele Ferdinant şi cu soţia sa regina Maria au realizat unirea tuturor provinciilor româneşti sub denumirea de România. I-a fost dat istoriei noastre postdecembriste ca. după 104 ani de la acel eveniment, tot un neamţ să ne dezbine, să ne împartă între „ai lui” şi cei „contra lui”.
Au trecut 26 de ani de când preşedintele Ion Iliescu şi gaşca sa de socialişti sărbătoreau Ziua Naţională a României aşezaţi la loc de cinste în Piaţa Unirii din Alba Iulia iar liderii opoziţiei umiliţi prin a li se oferi un loc mărginaş şi huiduiţi copios de susţinătorii lui Iliescu.
Am crezut atunci că astfel de imagini ale istoriei nu se vor mai repeta, indiferent cine va fi ales preşedintele ţării. M-am înşelat amarnic. Iată că peste un sfert de veac, cel care ne-a dat speranţa că dacă va fi ales preşedinte va fi liantul unirii şi solidarităţii naţionale s-a arătat a fi un înverşunat duşman al unităţii sociale.
La recepţia dată joi seara în cinstea Zilei Naţionale a României preşedintele Iohannis a invitat numai liderii partidelor de guvernământ, adică ai PNL, PSD şi impostorii din UDMR, eliminând liderii opoziţiei de a participa la evenimentul cel mai important istoric al anului calendaristic, eveniment organizat pe cheltuiala poporului român.
Cătălin Drulă de la USR şi George Simion de la AUR reprezintă aproape 2 milioane de români care le-au dat votul. Preşedintele Iohannis şi-a permis să umilească aceste două milioane de români doar pentru că n-au votat cu gaşca lui de mafioţi care acum au pus stăpânire pe întreaga ţară.
Decizia preşedintelui Iohannis de a nu invita liderii opoziţiei este una ce demonstrează aroganţa acestuia, dispreţul ce-l manifestă faţă de popor şi ne trimite cu gândul la arianismul lui Hitler. Acest comportament al preşedintelui, într-o ţară condusă de instituţii democratice, ar fi fost sancţionat cu suspendarea şi, apoi, demiterea din funcţia supremă.
În România în care plagiatorii ajung premier, miniştri şi parlamentari fără să demisioneze când sunt descoperiţi, nu se putea ca preşedintele să fie altfel. De Ziua Naţională a României, românii au putut vedea unitate în rândul celor care formează actualul stat mafiot şi cum şeful acestui stat ne vrea dezbinaţi şi nu uniţi.
El ştie că solidaritatea socială este tăvălugul care-l poate strivi. Şi, atunci, aplică medievalul dicton machiavelic: dezbină şi stăpâneşte! Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Bancul săptămânii: Acesta da, banc poliţist!
Horoscopul săptămânii 28.11 – 4.12.2022
N-a fost strălucită ca ofiţer judiciar, dar este bună de judecătoare
Ioan Rotundu
Corupţia a înecat dreptatea în apele iazului Dracşani
Ioan Rotundu
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Comunicat presă – Primăria Mihai Eminescu
Expozitia cu scriitorii botoşăneni
,,UNIREA,, începe la Viișoara
Prof., Ceică Cristina Luminița
Expoziția Muzeală ,,Expoziție Muzeală Scriitori Botoșăneni (perioada 1945 – 1989)”.
Problemele culturii botoşănene
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog