Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Fapt divers
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Decese
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
9699
De la 07 Ianuarie 2003
112954953

Cei de la Ambulanţa par să aibă pe conştiinţă moartea lui Ionescu

  • şase telefoane şi nici o reacţie de grabă
  • moartea sa lasă nelămurite unele aspecte
  • 27 October 2008, 23:00

Nepotul preşedintelui Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, omul de afaceri, Paul Ciprian Ionescu a murit duminică după masă cu zile la Botoşani. Bucureşteanul era candidat la deputăţie pentru Colegiul 5 Botoşani din partea PD-L. Cu toate că cei care se aflau aproape de el în clipa nefastă au sunat într-una la Ambulanţă, reprezentanţii acesteia au venit prea târziu. Paul Ionescu a decedat răpus de un atac de cord.
Pentru Paul Ciprian Ionescu, stresul şi oboseala acumulate în ultimele zile au fost fatale. Sâmbătă, democrat liberalul a participat la inaugurarea Sălii Polivalente „Elisabeta Lipa”, alături de colegii săi botoşăneni, iar duminică la o acţiune de lansare a candidaturii sale şi a lui Dan Humelnicu în comuna Curteşti. După ce a rostit un discurs în faţa oamenilor adunaţi în satul Băiceni (comuna Curteşti), Paul Ionescu s-a îndreptat spre Botoşani, fiindcă se simţea cam rău.
Împreună cu soţia şi apropiaţii, nepotul lui Mitică Dragomir s-a retras la pensiunea Casa Lux, unde avea închiriat un apartament. Fiindcă starea i se agrava simţitor, a fost chemată Ambulanţa. Dar din păcate, cu toate insistenţele apropiaţilor, Ambulanţa a ajuns prea târziu. Cele două echipaje sosite la faţa locului nu au putut decât să constate decesul omului de afaceri bucureştean. Încercarea de a-l readuce la viaţă pe Paul Ionescu a fost zadarnică.
Poliţiştii subliniază că ei nu au fost anunţaţi de Serviciul Judeţean de Ambulanţă decât atunci când deja era declarat decesul lui Paul Ionescu, mai exact la ora 16.30. Din primele cercetări făcute de aceştia, nepotul lui Dragomir se afla din 25 octombrie la Botoşani împreună cu soţia. În urmă cu zece zile acesta suferise o intervenţie chirurgicală la Spitalul Militar din Bucureşti. Mai mult, Paul Ionescu avea probleme cu inima. Cu ceva timp înainte de a muri, Paul Ionescu a achiziţionat 15 acţiuni la FC Botoşani. Acum, acţionarul majoritar al FC Botoşani, Valeriu Iftime spune că pentru a putea intra în posesia acţiunilor, familia lui Paul Ionescu ar trebui să mai vireze încă 50.000 lei şi că avansul de 50.000 lei a fost dat ca sponsorizare. Acesta este sceptic că familia va mai veni cu diferenţa de bani.
Paul Ionescu a mai avut o încercare de a candida la Botoşani, în 2004, pentru un mandat de deputat pe lista Partidului România Mare.
Conducerea PD-L Botoşani aprecia că avea reale şanse să câştige alegerile şi să intre în Parlament. Pedeliştii pierd astfel nu numai un candidat, ci şi o puternică sursă de finanţare în campania electorală. Liderul PD-L Botoşani, primarul municipiului, Cătălin Flutur a declarat că membrii formaţiunii vor ţine trei zile de doliu în memoria lui Paul Ionescu. Primarul a precizat că după înmormântarea politicianului va da mai multe detalii referitor la împrejurările în care a decedat Paul Ionescu.
„Începând de ieri (n. r. - duminică), echipa PD-L are cu un om mai puţin. Un om cu „O” mare. Un prieten foarte bun de-al nostru, un om generos, care a încercat să facă totul pentru a candida la Botoşani. Decizia Biroului Politic Judeţean Botoşani este ca timp de trei zile să încetăm orice fel de acţiune politică şi electorală. Fac apel la toţi cei care au ceva de spus să respecte memoria lui Paul Ionescu. După aceea o să avem nişte lucruri foarte interesante de spus vizavi de sistemul sanitar şi legislativ din România. Eu personal am sunat de 6 ori la urgenţă şi cei de la Hotel încă de 3 ori. În cât timp se puteau da 6 telefoane? Dar nu vreau să mai comentez. Absolut toate detaliile le vom prezenta după înmormântare”, a precizat Cătălin Flutur.
La sediul de campanie al lui Paul Ionescu din Primăverii au fost depuse flori şi aprinse lumânări. Ordonanţa de urgenţă din 27 august 2008, ce face referiri la alegerea Camerei Deputaţilor şi a Senatului şi alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, prevede că în cazul decesului unui candidat după data limită de depunere a candidaturilor, competitorii electorali nu vor avea posibilitatea înlocuirii acestuia. Acelaşi act normativ stabileşte că, dacă decesul s-a produs înainte de data tipăririi buletinelor de vot, respectivul candidat nu va mai fi înscris pe buletinul de vot.
Preşedinta Biroului Electoral Judeţean, Rodica Dascălu a declarat că aşteaptă să i se comunice oficial decesul candidatului pentru a putea lua o decizie. „Eu nu am nici un act pe masă. Este o ştire de presă şi atât. Pasul legal este că în situaţia în care nu s-a tipărit buletinul de vot nu mai apare numele pe buletin. Data definitivă de depunere a candidaturilor este 29 octombrie, dar nu suntem legaţi de o listă definitivă în această situaţie”, a subliniat judecătoarea Rodica Dascălu. (Eliza Sofian)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Portocalii democrat-liberali au luat o palmă usturătoare la Flămânzi
lansare de candidaţi la parlamentare ratată în lipsă de participanţi
Cum îmi mănâncă ficaţii multinaţionala Orange
Expunerea pacienţilor la radiaţii ionizante va fi monitorizată
Se vor acorda subvenţii pentru tratamentul de infertilitate
Zece mii de oameni în stradă la Chişinău împotriva guvernului comunist
„Suntem vânaţi pe autostradă”
Comunicat de presă
In memoriam
Comentariul comentariilor (CCXXVI)
(Ioan Rotundu)
Horoscop
Leac pentru papagalul porcos la vorbă
Isprava lui Boc
Spaima vampirilor
Modulele provizorii i-au picat prost lui Baban
Termenul dat de prefect constructorilor se apropie
Pregătirile pentru alegeri sunt în grafic
Apa Grup începe lucrările la programul ISPA în municipiu
Clădirea Prefecturii mai are de aşteptat până să fie primenită
Muzeul Sportului la Botoşani
Deţinuţii botoşăneni au cântat bolnavilor cu probleme mintale
Week-end fierbinte pentru poliţiştii comunitari
Evenimente fierbinţi… fără foc
Botoşănenii se înghesuie să devină poliţişti comunitari
Muniţie distrusă cu 30 kilograme de trotil
Gânduri către cer!
E.ON Gaz Distribuţie întrerupe temporar distribuţia gazelor în Botoşani
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă