Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Anunţuri
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Gastronomie
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
12107
De la 07 Ianuarie 2003
122210050

Parteneriat cu moldovenii de peste Prut

  • 27 October 2009, 23:00

Moldovenii de peste Prut vor să înveţe de la botoşăneni cum să-şi extindă reţeaua de apă, sucevenii şi locuitorii din Soroca ne invită la promovarea judeţului, iar săvinenii îşi vor cumpăra utilaje pentru salubrizare, toate graţie a cinci proiecte de parteneriat în care Consiliul Judeţean s-a angajat prin votul dat în plen zilele trecute.
Toate documentaţiile vizează sumele puse la dispoziţie de UE prin Programul Operaţional Comun România – Ucraina - Republica Moldova. Două dintre proiecte vizând alimentarea cu apă potabilă a raionului Făleşti şi a satului Hîjdieni, ambele din Republica Moldova, urmează să fie depuse de principalii beneficiari la forurile de evaluare, iar judeţul Botoşani este invitat să participe pentru schimburi de experienţă, transferul de know-how în domeniul legislaţiei europene, instruiri şi seminarii.
Conducerea judeţului Suceava şi cea a raionului Soroca îi invită pe botoşăneni să-şi promoveze imaginea în alte două proiecte. Sucevenii îşi propun o „reţea de informare turistică transfrontalieră pentru judeţele Suceava, Botoşani şi regiunea Cernăuţi”, aşa cum se şi intitulează documentaţia. Judeţul nostru va trebui să identifice un centru de informare turistică de pe teritoriul Botoşanilor, va elabora şi actualiza permanent o bază de date cu privire la potenţialul turistic cultural, a posibilităţilor de cazare, precum şi a obiectivelor turistice ce pot fi vizitate în zonă, şi totodată va propune cel puţin un traseu de vizitare a judeţului.
Din Soroca botoşănenii sunt chemaţi să participe la forumuri investiţionale, instruiri pentru afaceri din domeniul turismului şi să-şi promoveze patrimoniul din acest domeniu. Câştigaţi au şanse să fie şi locuitorii oraşului Săveni, în urma unui parteneriat aprobat de Consiliul Judeţean cu Primăria Oraşului Edineţ, din Republica Moldova şi oraşul Sokireani, din Ucraina. Proiectul se intituleaz㠄Un management integrat al deşeurilor menajere în bazinul râurilor transfrontaliere” şi va aduce la Săveni camioane de colectare separată, camioane de transfer, lăzi compost şi echipamente pentru colectare selectivă a deşeurilor.
„Contribuţia judeţului la cele cinci proiecte este modică. În ceea ce priveşte parteneriatul cu Suceava nu avem nici o obligaţie financiară, iar pentru celelalte, sumele variază între 1.200 şi 2.000 de euro. Important este că îi sprijinim pe vecinii noştri în accesarea unor fonduri, şi e cu atât mai bine cu cât avem şi noi de câştigat”, a explicat Mihai Ţâbuleac, preşedintele Consiliului Judeţean. (Lavinia Preda)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

A luat fiinţă Mişcarea Românilor din Europa
Ziua Uşilor Deschise la Comunitatea Moldovenilor din Quebec
Sute de pachete de ţigări de contrabandă confiscate la Dorohoi
Adrian Iovan face o demonstratie de pilotaj
Secretara Florica şi damigenele
Un program care sună bine
Horoscop
Ardei umpluţi cu varză roşie
Îşi vinde vila
Vrea să vorbească cu şeful
Program TELE'M, miercuri, 28 octombrie
Drumul de la Vorona s-a împiedicat din nou
Impresionante forţe mobilizate pentru prinderea unui mărunt traficant de droguri
Conducător auto aflat sub influenţa alcoolului identificat în trafic
Jurnalişti acuzaţi de părtinire politică
68 mii lei pentru achiziţia vaccinului antigripal
La Grupul Şcolar Şendriceni incompetenţa managerială se simte bine
DSP-ul a găsit nereguli la centrele medicale private
Se face recorectarea recorectării lucrărilor la bac
aceasta pentru că nici inspectorii IŞJ nu pot crede cât de umflate au fost unele note
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog