Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Sindicate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Mondene
Comentarii
Publicitate
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
9641
De la 07 Ianuarie 2003
112954895

Strategii de dezvoltare rurală locală dezbătute la Primăria Botoşani

  • 27 October 2010, 23:00

Primăria Botoşani a găzduit, miercuri, 27 octombrie, un workshop de promovare privind „Strategia integrată de dezvoltare a antreprenoriatului din zona rural㔠desfăşurat în cadrul Proiectului integrat de sprijinire a devoltării antreprenoriatului prin sistemul turistic în regiunea Nord-Est, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.
Aplicant al proiectului este Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinar㠄Ion Ionescu de la Brad” şi are ca parteneri Primăria Botoşani, Instituţia Prefectului, Direcţia Agricolă Botoşani, Fundaţia pentru Dezvoltare Economică şi Integrare Europeană Iaşi, Asociaţia Zona Metropolitană Iaşi, Direcţia pentru Agricultură Neamţ, Consiliul Judeţean Suceava, Direcţia pentru Agricultură Suceava, Consorzio Sviluppo Italia. Întâlnirea găzduită marţi de Primăria Botoşani la care a participat şi viceprimarul Cătălin Alexa, a fost condusă Florin Parfenie, expert publicaţii şi Florica Haraga, expert organizare evenimente.
Proiectul are drept obiectiv îmbunătăţirea competivităţii teritoriale şi a performanţelor întreprinzătorilor şi a IMM-urilor din zona rurală, prin intermediul dezvoltării turismului rural şi a canalelor de distribuţie directă în regiunea de Nord-Est a României. Prin acest proiect s-a avut în vedere intervenţia în regiunea Nord-Est (Suceava, Neamţ, Botoşani, Iaşi) cu scopul de a informa şi a acorda asistenţă tinerilor şi adulţilor în vederea dezvoltării antreprenoriale în strînsă legătură cu turismul local.
Prin derularea acestui proiect în perioada martie-noiembrie 2010, au fost obţinute mai multe rezultate dintre care: aplicarea unui număr de 600 chestionare operatorilor de turism, întreprinzătorilor de turism şi IMMuri din zona rurală şi meşteşugarilor tradiţionali, efectuarea unei analize turistice regionale în vederea realizării unei baze de date cu punctele de atracţie turistică şi a ofertei turistice existente din regiunea Nord-Est.
Astfel, la Botoşani au fost identificate 29 de unităţi de cazare, 516 monumente istorice, cultural-religioase şi situri arheologice. Astfel, în urma acestei analize a fost întocmită o bază de date formată din 2882 operatori economici şi persoane fizice autorizate în domenii ca: cel vegetal, zootehnie, industrie alimentară, produse tradiţionale, pensiuni, etc.
Printre concluziile extrase în urma derulării acestui proiect şi amintite în cadrul acestei întâlniri s-au numărat: formarea de competenţe profesionale în relaţia cu agroturismul, precum şi competenţe antreprenoriale pentru creşterea gradului de ocupare a populaţiei rurale din zona ţintă şi pentru dezvoltarea IMMurilor în turism, participarea efectivă a membrilor comunităţilor rurale în cadrul asociaţiilor de dezvoltare comunitară, colaborarea cu autorităţile locale pentru stabilirea unor strategii de dezvoltare rurală locală, dezvoltarea unor parteneriate publice-private pentru susţinerea activităţilor de turism.
„În viitor, cu siguranţă şi Botoşaniul va putea oferi atracşii turistice pentru că cel puţin în viitorul apropiat va putea începe proiectul privind parcul de agrement Cornişa care va spori interesul privind turismul local” a declarat viceprimarul Cătălin Alexa. (Lavinia Preda)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Horoscop
Bancul zilei: Răbdarea ardeleanului
Câteva impresii de la revoluţia lui Ponta
Toţi avem o contribuţie la "succesurile" şi la eşecurile democraţiei româneşti
Parlamentul francez a adoptat legea prin care vârsta de pensionare
Greva generală, singura soluţie rămasă după ce moţiunea de cenzură a picat
Crin Antonescu pune la cale o altă moţiune de cenzură
Moţiunea a picat. În mod democratic
Ponta crede că a fost trădat:
cel puţin zece parlamentari ai puterii mi-au spus că vor vota moţiunea
Raţiunea a câştigat astăzi în faţa populismului şi demagogiei opoziţiei
Înregistrări video inedite cu îmbrâncelile dintre protestatari şi jandarmi
Beat şi agresiv în trafic, combinaţia perfectă pentru un dosar penal
Senatorul Liviu Câmpanu, fără partid
Şcoli fără combustibil pentru iarnă
Judeţul se pregăteşte pentru iarnă
Biblionet 500 - Inaugurare jubiliară la Tudora
Evenimentul monden al anului la conacul boierului Miclescu
Subvenţionarea Centrelor de urgenţă medicală se lasă aşteptată
Elevii vor avea reprezentant în CA-ul şcolii
Medici de familie cu număr record de pacienţi pe liste
Se vor organiza concursuri pentru directorii de şcoli
La Botoşani, cel puţin doi şefi îşi pierd funcţia
Cursuri de specializare oferite gratuit
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă