Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Cultură
Editorial
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Important
Pamflet
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
12498
De la 07 Ianuarie 2003
120749139

Botoşani: O nouă pată de ruşine pe imaginea oraşului

  • Ioan Rotundu
  • 27 October 2013, 23:00

Cine a văzut reportajul meu de sâmbătă, difuzat pe Tele’M şi intitulat „Botoşaniul lui Portariuc” a luat cunoştinţă de dezastrul care domină în momentul de faţă imaginea oraşului în care a fost botezat poetul Eminescu.
Desigur, n-am putut cuprinde în reportaj toate necazurile cu care se confruntă botoşănenii. Am selectat doar câteva, asupra cărora insistenţele cetăţenilor au fost mai presante. N-am reuşit de exemplu să surprind o nouă şi mare pată de ruşine, proaspăt aşezată pe imaginea Botoşanilor chiar de către funcţionarii Primăriei Botoşani, adică cei care curăţă zilnic de scamele imaginare costumul elegant al primarului, lăudându-l cât este de frumos şi deştept.
Cine a trecut prin preajma Casei sindicatelor i-ar fi fost imposibil să nu observe cum sub zidul dinspre strada Cuza Vodă s-a ridicat o anexă care aduce între paravanul de pe lângă casele de la ţară şi grajdurile de animale. Nu am crezut niciodată că cei de la Urbanismul primăriei noastre vor elibera autorizaţie de construcţie pentru astfel de monstruozităţi care umilesc imaginea clădirilor reprezentative pentru cultura botoşăneană.
Casa sindicatelor, care a încăput pe mâna lui Valentin Rău (nume predestinat) a ajuns să-şi piardă menirea de templu al culturii botoşănene şi să semene tot mai mult cu un incubator de afaceri. Mai întâi a fost umplut subsolul clădirii cu fel de fel de baruri şi activităţi comerciale extrem de suspecte prin mediul oferit şi persoanele care le frecventează.
S-a născut apoi acea aglomeraţie de meşteşugari care-şi expun oalele şi alte kitsch-uri ce n-au nimic în comun cu arta populară. De câţiva ani, la parter îşi făcea prezenţa un negustor de haine de iarnă care-şi făcea reclamă pe străzile oraşului dintr-o măgăoaie montată pe o maşină.
Peste toate aceste afaceri negustoreşti ale lui Rău, iată că acum a apărut sub zidul clădirii şi această şandrama. Dacă l-aş întreba din nou pe arhitectul oraşului, Dan Sandu, cum a fost posibil să elibereze autorizaţie de construcţie pentru o aşa monstruozitate mi-ar fi răspuns cum a mai făcut-o: „Şi ce-aţi vrea, să-i împuşcăm de acum!” Nu Rău ar trebui împuşcat, ci cel care i-a eliberat autorizaţia.
Ştiu în Botoşani tineri care plâng pe la uşa arhitectului Sandu să le elibereze autorizaţie de amplasare a unui chioşc ca să poată câştiga şi ei o pâine. Sandu îi poartă luni de zile, la fiecare întâlnire găsind alte şi alte motive ca să nu elibereze autorizaţia. Se spune că arhitectul Sandu nu poate fi tras la răspundere de nici un primar ci numai de Ordinul Arhitecţilor – Filiala Suceava. O fi aşa, dar DNA poate face investigaţii fără să ceară aprobarea acestui ordin. Şi dacă tot investighează afacerile primarului Portariuc cu Festivalul verii de anul trecut şi din acest an, să extindă investigaţiile şi asupra afacerilor celor de la urbanism.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Cum l-a umilit Biden pe Ponta
Ioan Rotundu
Fariseism marca Ponta
Ioan Rotundu
Nu mai are bani, dar de ce?
Ioan Rotundu
Horoscop
Gastronomie: Ardei bulgăreşti muraţi
Bancul zilei: Reacţia lui nenea Incu
Dinamica economiei: Admir online
Lumea lu' Rotundu: Botoşaniul lui Portariuc
Ponta: O comisie internaţională de experti va analiza situaţia Portii Sărutului
Pentru Preşedinţie ne batem cu Ponta
Antonescu e prea obosit, că se antrenează de patru ani
Crin Antonescu, huiduit pe Aeroportul Internaţional din Cluj
Israelul ameninţă că ar putea ataca Iranul
Geoană nu crede că Antonescu va primi voturile PSD la Preşedinţie
A dispărut groapa din faţa Uvertura Mall
„Baragladina” din IŞJ joacă dur
Ioan Rotundu
De ce nu pot fi admirate cuptoarele medievale din Centrul istoric
Mormanul de gunoaie din vecinătatea Bisericii Vovidenia
Pentru Conţac, semne bune libertatea-i aduce
Loto România: Rezultatele tragerii de duminică 27.10.2013
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă