Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Economic
Administraţie
Social
Horoscop
Umor
Gastronomie
Religie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
25757
De la 07 Ianuarie 2003
120705823

Botoşani/Vorniceni: Crimă cu autori ştiuţi de tot satul numai de anchetatori nu

  • Ioan Rotundu
  • 27 October 2015, 23:00

Despre starea gravă în care ajunsese la un moment dat infracţionalitatea în comuna Vorniceni am mai scris spre sfârşitul verii. Furturi din locuinţe, furturi de animale de pe câmp dar şi de recolte şi furaje rămase cu autori nedescoperiţi de poliţiştii locali au stârnit mânia localnicilor.
Primarul Toader Leampăr (foto 2) a constatat că infracţionalitatea a atins dimensiuni care scapă de sub controlul autorităţilor locale aşa că a solicitat Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică, organism care funcţionează npe lângă Consiliul Judeţean Botoşani, să ţină o şedinţă de lucru şi analiză la nivel de comună Vorniceni. La şedinţa respectivă au fost invitaţi şi comisari din conducerea Inspectoratului Judeţean de Poliţie Botoşani.
Peste 30 de săteni au ţinut să-şi manifeste la acea şedinţă nemulţumirea faţă de activitatea poliţiştilor locali pe care sătenii îi suspectau de mai mult timp că sunt în înţelegere cu hoţii. În urma şedinţei ATOP, conducerea IJP Botoşani a trimis o comisie de anchetă care să verifice activitatea poliţiştilor din cadrul Poliţiei Vorniceni. Deficienţele constatate s-au soldat cu mutarea disciplinată a agentului şef de poliţie Ionuţ Afrăsânei la Poliţia Mihăileni iar adjunctul său, Claudiu Zaharia, a fost mutat la Poliţia Vlăsâneşti.
La nivel de Poliţie Vorniceni au fost detaşaţi alţi doi agenţi de poliţie din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Vlăsâneşti, mai exact un bărbat şi o femeie. Ieri am filmat la Vorniceni un reportaj pe această temă. Primarul Toader Leampăr, dar şi oamenii din sat, sunt mulţumiţi de activitatea noilor agenţi de poliţie şi ar dori ca de la nivel de IJP să-i permanentizeze în comună.
O problemă enigmatică din punct de vedere al înfăptuirii justiţiei rămâne bătaia soldată cu moartea victimei aplicată lui Dumitru Ursache de către nişte tineri din sat. Bătaia s-a pozapetrecut la barul patronat de un anume Matei despre care mi s-a spus că ar fi poliţist în Botoşani.
Dumitru Ursache a fost bătut la acest bar în ziua de 5 iulie a.c. de către nişte tineri pe care anterior Ursache i-a prins furându-i lucerna din câmp. Deşi bătăuşii sunt cunoscuţi de către angajata de la bar, de către cei de la casele din jur, vinovaţii sunt şi acum liberi. Dimpotrivă, după cum ne-a declarat Cristina, fata lui Ursache, căsătorită Şteafn )foto 1) aceşti tineri îi ameninţă pe care i-au văzut bătând-l pe Ursache că dacă depun mărturie împotriva lor vor păţi ce-a păţit Ursache, adică-i vor omorî în bătaie.
Dacă la momentul când cel bătut s-a aflat că a decedat la o clinică din Iaşi iar poliţitii locali Ionuţ Afrăsânei şi Claudiu Zaharia, la sugestia comisarului şef Vasile Luchian de la Secţia de Poliţie Rurală Vlăsâneşti au întocmit un act cum că Ursache ar fi murit căzând din căruţă, ulterior poliţiştii au negat întocmirea actului. Numai că membrii familiei Ursache şi Ştefan au văzut acel proces verbal pe care ulterior poliţiştii au negat că la-r fi întocmit.
Cei din familia Ursache dar şi mulţi săteni cred că poliţiştii sunt cei care n-au dorit ca bătăuşii să răspundă în faţa legii şi i-au acoperit. Ciudat este că şi procurorul criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani n-a operat nicio reţinere din rândul tinerilor bătăuşi.
Cei din familia Urscache n-au primit nicio explicaţie din partea procurorului dacă s-au găsiut vinovaţii şi nici n-au fost audiaţi ori întrebaţi dacă se constituie cumva părţi vătămate.
Reportajul filmat va fi difuzat sâmbătă, 31 octombrie, ora 19.00 pe Tele’M Botoşani în cadrul emisiunii Lumea lu’ Rotundu.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Varianta de lucru in PSD pentru codul de conduita
: "Membrii PSD inculpati in dosare de coruptie isi pierd de drept functiile de membru al Guvernului"
Elena Udrea, val de amenintari
Sunt lucruri pe care abia astept sa le povestesc procurorilor / Stiu foarte multe lucruri despre oamenii din SRI si DNA / Am inceput sa scriu o carte si acolo voi spune foarte multe lucruri
Masina lui Gabriel Oprea a efectuat 1.500 de misiuni de urgenta de la inceputul acestui an
Noi modificari la impozitul pentru microintreprinderi, adoptate de Guvern
Victor Ponta, dupa intalnirea cu Klaus Iohannis
Deschidere totala pentru dialog, respect reciproc si colaborare pentru bunul mers al Romaniei
Senatul adopta un proiect de lege prin care creditele ipotecare se pot stinge cu bunurile imobile ipotecate
Decizia finala, la deputati
Horoscopul zilei de 28.10.2015
Bancul zilei: Ruline ţigănească
Reţeta zilei: Pepenaşi verzi muraţi
Salaj: O femeie a fost ingropata de familie in curtea casei
dupa ce Biserica ortodoxa din localitate a cerut o taxa de 1.000 de lei pentru groapa de la cimitir
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă