Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Învăţământ
Sănătate
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ultima oră
Umor
Gastronomie
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
4206
De la 07 Ianuarie 2003
123992856

Botoşani: Flutur explică cum va arăta cel mai mare parc regional din Moldova

  • 27 September 2011, 23:00

Visul municipalităţii de a oferi botoşănenilor o variantă adevărată pentru a-şi petrece timpul liber chiar în oraşul lor este pe cale să se împlinească. Cel mai mare parc regional de agrement turistic şi sportiv din Moldova este mai mult decât o certitudine. Peste doi ani jumătate zona Cornişa va deveni de nerecunoscut, în locul plin de bălării fiind preconizat a se construi adevărate locuri de distracţie pentru botoşăneni.
Potrivit celor precizate ieri de către primarul municipiului Botoşani, Cătălin Flutur, luni, la Bucureşti, a fost semnat contractul de finanţare cu Ministerul Dezvoltării, investiţia ridicându-se la aproape 88 milioane lei, adică peste 21 milioane euro. Zona de agrement Cornişa se va întinde pe o suprafaţă de 48 hectare, din care pe o suprafaţă de peste 4000 mp se va realiza piscina acoperită, bazine exterioare de agrement, patinoar artificial, terenuri de sport şi vestiare pentru jucători.
Aproape 42 de hectare de teren vor fi amenajaţi astfel: 25,7 ha suprafaţă împădurită, 16, 24 mp suprafaţă plantată cu arbuşti răşinoşi, 9,46 ha va fi lăsată liberă pentru comercianţi şi 7.860 mp pentru parcare auto, 7.300 mp pentru alei pietonale, 3.580 de mp pentru acces principal în parc, 14.473 mp inel principal de circulaţie, însă vor fi şi alte alei.
„Vorbim de o muncă de mai bine de şase ani din momentul în care am început să concepem proiectele de modernizare şi dezvoltare a Botoşani-ului.
Odată semnat şi acest contract am finalizat perspectivele noastre, perspectivele de anvergură pentru municipiu, pentru că vorbim de proiecte europene în municipiul Botoşani sau de proiecte guvernamentale în municipiul Botoşani, singurele care au fost eligibile în urma negocierilor cu Comisia Europeană, singurele care au fost eligibile pe fonduri europene.
Botoşani-ul este probabil singurul oraş din România care a reuşit să depună proiecte pe toate axele şi care au fost încununate de succes. este un proiect la care am ţinut mult, un proiect drag nouă. Puţini au obţinut proiecte pe partea de agrement şi turism de acest tip în România şi la valori considerabil mai mici”
, a precizat primarul Cătălin Flutur. Prin implementarea acestui proiect vor fi create temporar 250 locuri de muncă în perioada de implementare şi alte 25 locuri de muncă nou create în perioada de operare. 50% din valoarea proiectului vor fi fonduri europene, iar 50% va fi contribuţia proprie a municipiului Botoşani.
Zona de agrement Cornişa va dispune de Aqua Park, unde va fi o piscină acoperită pe 3500 mp, va fi amenajată o plajă de 5900 mp, un bazin de agrement de dimensiuni olimpice de 1345 mp, un bazin pentru copii de 95 mp şi bazine de aterizare pentru tobogane de 143 mp. Este vorba de patru tobogane de apă, apa caldă urmând să fie asigurată de la panouri solare.
„Dorim să fie un punct de atracţie şi pentru cei care vin şi fac turism în zona Moldovei. Este strâns legat de turismul ecumenic sau turismul care există în zona Bucovina, pentru că noi vom merge cu oferte acolo. Sunt pachete de turism de o săptămână, pe care şi noi le folosim când mergem undeva într-un concediu. Ne vom promova această investiţie pentru că vor vizita o zi-două mănăstiri, dar vor dori şi să înoate”, a mai precizat primarul municipiului Botoşani. (Lavinia Preda)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Horoscop
Caricatura zilei
Bancul zilei: Ospătărească
Rerţeta zilei: Felii de carne umplute
Un bărbat întrerupe discursul lui Barack Obama
"Iisus este Dumnezeu! Tu esti Anticristul"
Salariile din sectorul privat au crescut în acest an, în medie, cu 5,1%
Angela Merkel se opune unor noi măsuri de stimulare a creşterii economice
Rusia nu este o republică bananieră
Revenirea lui Putin la preşedinţie ar putea frâna creşterea economică a Rusiei
Grupul rus TMK va investi pânî la 3 miliarde de dolari în Rusia, România şi SUA în următorii 10 ani
Europa nu este cauza problemelor SUA
pot să dau şi eu sfaturi guvernului american
Sofia interzice înmatricularea în Bulgaria a maşinilor cu proprietari din altă ţară
Cum pot fi dezarmaţi impostorii politici
Ridicolul poate ucide Rusia
Botoşani: USL-iştii nu renunţă la a se opune comasării spitalelor
PSD se înfruptă din imaginea PNL în organizarea Târgului Agro-Zoo de la Popăuţi
Nu sunt probleme cu eliberarea medicamentelor compensate
Medicii cu competenţe limitate n-au intrare în Spitajul judeţean
Botoşani: IŞJ face controale prin judeţ cu ISU după el
Părinţii pot reclama online dacă li se cer bani la şcoală
"Gogoşica parfumată" miroase a sconcs
poate vi cicit textul nevizualizat ieri dintr-un accident tehnic
Comunicat de pres㠖 Spitalul judeţean Botoşani
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog