Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Anunţuri
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Gastronomie
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
8966
De la 07 Ianuarie 2003
110929436

Un nou abuz al celor de la Hi Speed Recovery

  • 28 April 2009, 23:00

Ieri, în jurul orei 11, sub privirile indignate ale mai multor cetăţeni, cei de la societatea Hi Speed Recovery au blocat şi ridicat din parcarea vizavi de sediul BCR, autoturismul cu nr. BT.81:MAI. Proprietarul, Ionuţ M. Matei din localitatea Rădăuţi Prut, angajat al Poliţiei de Frontieră, a venit în Botoşani să-şi plătească rata la BCR. N-a găsit nici un loc liber de parcare, decât vizavi de sediul BCR, loc rezervat parcării persoanelor cu handicap fizic. Omul a crezut că parcând în acest spaţiu rezervat va fi ferit de orice surpriză. Calculul său a fost total eronat.
Cei de la HI Speed Racovery, potrivit declaraţiei lui Mircea Bulgaru, unul din cei aflaţi prin preajma parcării, l-au pândit şi, imediat ce poliţistul a intrat în bancă, au blocat roţile autoturismului şi l-au ridicat pe platforma de transport. Când platforma să plece, a apărut şi proprietarul. După îndelungi parlamentări, cei de la HI Speed Recovery, aflaţi sub tirul protestelor cetăţenilor, au acceptat ca proprietarul să plătească 60 lei, după care au coborât maşina de pe platformă. Omul a trebuit să se împrumute, pentru că nu mai avea asupra sa nici o leţcaie, banii lăsându-i la BCR în contul împrumutului angajat.
Modul în care au procedat cei de la Hi Speed Recovery i-au determinat pe cetăţenii care au asistat la întreg episodul să-l înjure copios pe viceprimarul Ghiorghiţă, de înjurături nescăpând nici primarul Flutur şi partidul pe care-l reprezintă: PDL.
Problema care au pus-o cetăţenii este aceea că în locul maşinii poliţistului putea să fie parcată acolo o maşină a unei persoane cu handicap fizic. De ce să fi fost ridicată, pentru că aceste persoane se află sub protecţia legii. Însă, după spusele celor care sunt frecvemnt prezenţi în zonă, cei de la HI Speed Recovery pândesc acest loc de parcare, considerat un fel de capcană aducătoare de mulţi bani.
Interesante au fost şi discuţiile care s-au purtat între cetăţenii care s-au oprit din drumul lor, pentru a asista la întreaga tevatură. Potrivit aceluiaşi Mircea Bulgaru, în spatele afacerii cu blocarea şi ridicarea autoturismelor parcate, s-ar afla viceprimarul Florin Ghiorghiţă interpus prin fratele său. Un alt cetăţean, care n-a dorit să-şi decline identitatea, a susţinut că asociat în afacere este şi Miluţă Zmău, comisarul şef al Poliţiei Rutiere.
Nemulţumire există şi din partea patronilor de magazine din preajma parcării care, susţin ei, plătesc în medie 10 lei pe zi taxa de parcare a autoturismelor, adică cam 300 lei pe lună. Ei nu se pot lipsi de autoturism, pentru că afacerile care le derulează necesită zilnic frecvente deplasări şi nici nu-l pot parca la sute de metri distanţă de magazin. Cum riscă să-şi vadă autoturismul blocat şi ridicat, ei preferă să plătească parcarea, în medie 10 ore pe zi.
Cert este că în ultima perioadă abuzurile celor de la societatea Hi Speed Recovery s-au înmulţit, în dorinţa de a realiza încasări cât mai mari. Deşi lucrătorii societăţii au refuzat orice răspuns la întrebările celor din public, se pare că aceştia au un plan minim zilnic de încasări pe care trebuie să-l realizeze cu orice preţ. Afacerea este una extrem de profitabilă, patronii societăţii, indiferent cine vor fi, având asigurată prosperitatea cel puţin pentru cinci ani de acum înainte.
Cine a fost iniţiatorul acestei afaceri care a indignat un întreg oraş şi cât de mare este câştigul societăţii care a primit dreptul de ridicare a autoturismelor parcate necorespunzător, cum se procedează în alte oraşe din ţară şi din străinătate, va constitui subiectul unei anchete mai ample la care lucrăm. (Ioan Rotundu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Îîncrezători că nu vor fi trădători care să voteze cu comuniştii
Cum arată o sticlă de whisky pe care o desfaci şi dai de vodkă rusească?
probabil că respectivul obiect ar avea aceeaşi înfăţişare ca Vladimir Socor
Regimul comunist de la Chişinău atacă societatea civilă şi presa anticomunistă
În primărie, începe reorganizarea personalului pe competenţe şi birouri
Cherestea utilă din plopii tăiaţi de pe marginea drumurilor
Horoscop
PROGRAM TELE'M MIERCURI 29 Aprilie
O nouă şansă pentru vulturi
Ciobanul şi brânza
Gulaş de porc
Caută fete şi băieţi pentru angajare
Comentariul comentariilor LXVII
(Ioan Rotundu)
Cultură şi sport, în loc de mici şi bere!
este satisfacţia vicelui Ghiorghiţă pe seama Zilelor Oraşului Botoşani
Şeful Ambulanţei se plânge de confuzia girofarurilor
Botoşaniul… înfloreşte!
„Amfiteatru” – festival de teatru dedicat tinerilor liceeni
Calificare şi după gratii
Autoturism alimentat cu ţigări în loc de combustibil
Şicane reciproce între patroni şi angajaţi pe seama concediilor medicale
Învăţământul face exerciţii pentru ieşitul în stradă
Nu mai sunt bani pentru recoltarea de sânge
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă