Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Sindicate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Publicitate
Pamflet
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
10245
De la 07 Ianuarie 2003
111049302

Consilierii judeţeni botoşăneni nu s-au lăsat fraieriţi de suceveanul Flutur

  • 28 April 2010, 23:00

Ieri, în şedinţă Ordinară, consilierii judeţeni botoşăneni au luat în discuţie un eventual parteneriat cu Consiliul Judeţean Suceava pentru modernizarea Aeroportului „Ştefan cel Mare”. Pe 29 martie a.c., preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur (foto, împreună cu preşedintele Ţâbuleac), a trimis o adresă omologului său de la Botoşani în care a avansat ideea unui parteneriat în ce priveşte modernizarea obiectivului menţionat.
„Modernizarea Aeroportului Ştefan cel Mare constituie un obiectiv strategic de mare importanţă pentru judeţul Suceava şi pentru judeţul Botoşani. Poziţia geografică a aeroportului permite avioanelor de mărfuri şi călători să ajungă în scurt timp în destinaţii îndepărtate, s-ar permite legături rapide cu oraşe importante din ţară şi din străinătate, situând şi judeţul Botoşani în calea fluxurilor comerciale”, se arată în adresa sucevenilor. Aleşii botoşăneni au avut o primă discuţie care din start a generat polemici şi rumoare în sala de şedinţe.

„Cerere de sponsorizare”
Din strat, propunerea de parteneriat a fost catalogată drept o cerere de sponsorizare. Cu toate că nu s-a înregistrat un refuz, urmând să fie dezbătut acest aspect într-o şedinţă următoare, ideea avansată de suceveni nu a fost deloc pe placul botoşănenilor şi după primele reacţii şansele de a răspunde pozitiv solicitării sunt minime.
„Da, pare interesant şi sună a cerere de sponsorizare să înţeleg. Dacă deschidem uşa, s-ar putea şi ăia de la Bistriţa să vină sau ăia de Brăila să le facem poduri peste Dunăre. Discuţiile acestea sunt de mai mulţi ani, legate de aeroportul de la Suceava, eu am fost foarte reticent de fiecare dată. Azi nu avem ce vota, nu ştim cum, nu ştim cât, nu ştim ce obligaţii şi ce drepturi avem. Dar mi se pare ciudat că în condiţiile în care abia reuşim să dăm bani la nişte comune, să susţinem noi un aeroport dintr-un al judeţ. Cred că e de gândit pentru că este o problemă serioasă. Nu ştiu dacă ne permite legea să dăm bani aşa”, a spus consilierul Mihai Darie.

„Mai bine reparăm drumul Botoşani – Suceava”
Nici măcar argumentul privind atragerea investitorilor, de care judeţul Botoşani are mare nevoie, în condiţiile lipsei relative de capital autohton, nu i-a încântat pe consilierii botoşăneni. „Domnul Flutur de la Suceava să dea mai multe detalii despre ce ne cere. Şi eu zic că înainte de a contribui la un aeroport haideţi să facem drumul Botoşani – Suceava, că degeaba avem aeroport dacă nu putem ajunge la el” a spus şi consilierul Dumitru Codreanu.
Vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Cătălina Lupaşcu a trimis consilierii să se uite în curtea Bacăului. „Într-adevăr, pare să fie vorba despre o sponsorizare, ar fi mai bine dacă am privi un pic spre aeroportul Bacău. Aici a fost atras un investitor străin şi s-a rezolvat problema” a declarat ieri vicepreşedintele CJ Botoşani.
Este clar că botoşănenii aşteaptă avantaje de la parteneriatul cu Suceava vizavi de problema aeroportului, din moment din start au descris solicitarea şefilor CJ din judeţul vecin ca pe un gest de „a sta cu mâna întinsă” la bugetul judeţului Botoşani. (Lavinia Preda)


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Şcoli premiate cu diplome
Se fac înscrierile pentru subvenţia la lapte
Manipularea ministrului Funeriu a eşuat
Horoscop
Bancul zilei: Ceai pentru tata
Funcţionarii publici intră în grevă generală în 5 mai
Faceţi sex pentru prevenirea hipertensiunii arteriale
Grecia determină mobilizarea generală a zonei Euro
Nemţii sunt plătiţi să consume energie
Dacă vrei să înveţi mai bine, trage un pui de somn şi nu uita să visezi
Românul şi zâmbetul
Comunicat de presă - "Ivan Turbincă"
Comisia Juridică din Camera Deputaţilor a adoptat noul proiect al Legii ANI
Deputaţii au eliminat din Legea ANI posibilitatea sechestrării averilor
Contabilul operei eminesciene va avea o leafă de peste 6000 lei
acum se moşeşte politic dăruirea funcţiei de director adjunct
De la minister n-a primit nici un şfanţ pentru drumul Vorona
aşa că preşedintele Ţâbuleac a alocat bani din bugetul judeţului
Peste 700 de copii ajunşi la spital cu afecţiuni respiratorii
Care-s porcii?
Furt din locuinţă – Botoşani
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă