Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
9941
De la 07 Ianuarie 2003
110930411

Ambasadorul SUA a vizitat municipiul Botoşani

  • 28 April 2011, 23:00

Ieri, municipiul Botoşani a primit vizita ambasadorului Statelor Unite ale Americii, Mark Gitenstein, însoţit în periplul său pe meleagurile natale ale străbunicului său de soţie şi de un număr consistenţi de SPP-işti. După ce a fost la cimitirul evreiesc şi la Sinagogă unde a găsit certificatul de naştere al stră-străbunicului săi, ambasadorul SUA a participat la Biblioteca de Limbi Străine unde a fost inaugurat „Raftul american”- ”American Shelf”.
Ambasadorul a dăruit două romane, unul dintre acestea scris de cel mai îndrăgit autor american, Mark Twain. Legat de acest scriitor, oficialul a ţinut să destindă atmosfera şi cu două bancuri care au smuls zâmbetele asistenţei.
„Este o onoare să mă aflu astăzi aici, după cum mulți dintre dv. știu, străbunicul meu și stră-străbunica mea au fost din Botoșani și au părăsit Botoșaniul în anul 1880 și mulțumită domnului Finkel Gustav am găsit certificatul de deces al stră-străbunicului meu. (…) Tatăl meu din nefericire a murit în decembrie anul trecut și obişnuia să îmi spună că a fost numit după străbunicul lui însă nu ştia unde fusese născut sau unde locuise. Iar acum l-am găsit. pozagăsit. Așadar vin azi aici în calitate de cetăţean botoşănean pentru că și eu sunt din Botoşani”, a declarat ambasadorul SUA în România.
Raftul american cuprinde cărţi donate cu sprijinul Centrului Cultural al Ambasadei SUA în România, majoritatea fiind literatură americană, lucrări de metodică predării limbii engleze și materiale pentru învățarea limbii engleze de diverse niveluri precum şi carte pentru copii.
După eveniment, Mark Gitenstein, a participat la sărbătorirea a 20 de ani de prezenţă a Voluntarilor Păcii în România şi a 10 de ani de prezenţă a voluntarilor americani în Botoşani, la Stadionul Municipal. „Este un lucru extraordinar pe care l-am învăţat de la poporul american, iar cei peste 1.000 de voluntari care activează în România de 20 de ani au efectuat în folosul comunităţii peste 730.000 de zile de muncă, ceea ce nu poate fi decât un lucru extraordinar şi ar trebui să le mulţumim, mai ales pentru ceea ce au făcut şi pentru cum ne-au schimbat pe noi” a declarat şi primarul Cătălin Flutur. (Lavinia Preda).


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Horoscop
Bancul zilei: Domnişoara şi împerecherea maimuţelor
E.ON Gaz derspre incendiul de pe Aleea Pinului din municipiul Botoşani
Pericol de incendiu îndepărtat de pompieri
Ambasadorul Mark Gitenstein a descoperit certificatul de deces al stră-străbunicului său
actul l-a primit la Sinagoga din Botoşani
Gigantul Gazprom a înregistrat în 2010 un profit net colosal
Marea Britanie a retras invitaţia adresată Siriei la nunta regală
Meciurile dintre Sarkozy şi Băsescu sunt o obişnuinţă a summit-urilor UE
Polonia ia in calcul noi majorări de TVA pentru a reduce deficitul bugetar şi datoria publică
Parlamentarii danezi se opun aderării României şi Bulgariei la Schengen
Restanţele la credite au urcat cu 1,28% în martie, la 17,79 miliarde de lei
Caricatura zilei
Masă rotundă – „OMG-urile – bomba cu ceas pentru agricultura românească”
Preşedintele CJ se declară învins
Începe distribuirea cardurilor de asigurat de sănătate
Aglomeraţie mare la Programul Euro 200
Taxe de nesuportat pentru furnizorii de servicii medicale
Consilierul judeţean Epuraş „victimă” a prefectului Roman
Invitaţie din partea Asociaţei MOLDOOVIS Botoşani
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă