Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Religie
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
10391
De la 07 Ianuarie 2003
110930861

Gheorghe Sorescu, noul prefect al Botoşanilor

  • 28 August 2007, 23:00

Prefectul Cristian Roman a fost destituit prin ordin al premierului Călin Popescu Tăriceanu din funcţia de prefect al judeţului Botoşani. Alături de el au mai fost retrogradaţi prefecţii de Bucureşti, Vaslui, Vrancea, şi Mehedinţi. Cristian Roman devine astfel inspector guvernamental, la fel ca şi prefectul de Vaslui, iar prefecţii de Mehedinţi şi Vrancea au fost retrogradaţi subprefecţi.
Cristian Roman a primit vestea în timpul unei întâlniri la Iaşi cu ministrul Agriculturii Decebal Traian Remeş. Noul prefect numit de Guvernul Tăriceanu este liberalul Gheorghe Sorescu (foto). Director al Direcţiei Finanţelor Publice până ieri, Gheorghe Sorescu va fi nevoit conform legii să dezbrace haina politică pentru a deveni primul reprezentant al Guvernului în teritoriu. Sorescu s-a arătat surprins de hotărârea Guvernului. „Până acum zece minute eram director al Direcţiei de Finanţe. Nu ştiu cine va veni în locul meu la conducerea acestei instituţii. Nu ştiu ce voi schimba, dar sigur nu năravul”, a declarat Gheorghe Sorescu.
Ieri după amiază la Instituţia prefectului Botoşani nu a ajuns nici un document oficial privind demiterea prefectului Roman. Argumentele scoaterii sale din funcţia de prim reprezentant al Guvernului în teritoriu la nivel central au fost vagi, precizându-se că aceste schimbări sunt făcute din nevoia îmbunătăţirii activităţii. Mai mult, prin mediul politic botoşănean se ştie că prefectul Roman se bucura de un sprijin deosebit din partea secretarului de stat Paul Dobre din Ministerul Administraţiei şi Internelor (foto cu prefectul), care l-a ajutat la greu în conflictul cu Conţac. Prefectul Cristian Roman ca şi ceilalţi patru prefecţi au fost eliberaţi din funcţii invocându-se articolul 19 al pozaal Legii 90, privind organizarea şi funcţionarea ministerelor şi a instituţiilor din subordine.
Preşedintele Consiliului Judeţean consideră că prin această decizie a Guvernului se confirmă toate afirmaţiile sale la adresa prefectului Cristian Roman. Acesta susţine că ştia încă de luni, faptul că Roman va fi eliberat din funcţie. „Guvernul a realizat ce trebuia să facă în urmă cu doi ani şi jumătate. Nu pot să neg că am avut o durere în suflet că un om care are biroul alături de al meu a fost schimbat din funcţie pentru incompetenţă. Noi trebuie să ne mai judecăm şi avem încă multe de împărţit, chiar dacă el nu mai este prefect”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani.
Din punctul său de vedere judeţul Botoşani a stat cu frâna trasă în timpul în care Cristian Roman s-a aflat la şefia judeţului. „Pentru mine nu este o surpriză. Am ştiu că va fi schimbat. Iniţial trebuie să fie schimbat pe data de 22 dar şedinţa de Guvern s-a amânat atunci”, a declarat preşedintele Constantin Conţac.
Deputatul Liviu Câmpanu, un înverşunat adversar al lui Cristian Roman, susţine că schimbarea prefectului de Botoşani era o necesitate. „Sunt convins că prin această schimbare vom avea în judeţ un cadru transparent şi de concurenţă loială pentru fiecare din întreprinzători, mici, mijlocii şi foarte mari”, a precizat Câmpanu. Aceasta este convins că prin schimbarea prefectului mafia botoşăneană a primit o grea lovitură. Se pare că eforturile preşedintelui CJ Botoşani şi ale preşedintelui liberalilor botoşăneni Liviu Câmpanu de a scăpa de Roman au dat rezultate, în sfârşit. (Bianca ALBU)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Social democraţii recunosc importanţa socială a Termicii
Moţiunea PSD între transparenţă şi minciună
Vânzarea locuinţelor ANL nu aduce primăriei nici un bănuţ
Botoşanii sunt ocoliţi din nou de Guvern
Descentralizarea haotică va duce Botoşanii în colaps
Flutur va boteza o stradă cu numele de „Patriarh Teoctist”
Se vrea crearea unei zone rezidenţiale a municipiului
Urban Serv îşi pune în mişcare „furnicuţa”
Viziunea PSD în materie de ajutor umanitar
Cu Monica Bârlădeanu, despre căsătorie
Elevii români din Italia vor beneficia de cursuri de limbă, cultură şi civilizaţie românească
Concluziile întâlnirii ministrului educaţiei cu liderii sindicatelor naţionale
Intersecţie culturală România – Republica Moldova
Scurtături rutiere fără indicatoare şi monumente istorice marcate greşit
Profesor pensionar ajuns bătaia de joc a companiei de telefonie Proton
Violenţa din şcoli se vrea stopată prin proiecte educative
Posturile la catedră sunt repartizate în şedinţă publică
Medicii de familie sancţionaţi pentru lipsa la muncă
Telefonul lui Oprişanu n-a sunat decât o singură dată
Lipsă în masă la teza cu subiect unic
Dosare penale pentru şoferi beţi
Intoxicaţie cu suc
Program TELE’M Botoşani, miercuri, 29 august
Ce este important pentru o femeie…
Horoscop
Căutaţi acul în carul cu fân... la Tudora
De ce vine Geoană la Botoşani?
Ioan Rotundu
Legea privind asigurarea obligatorie a locuinţelor
Măsuri în vederea asigurării alegerilor pentru Parlamentul European
România va acorda Republicii Moldova un ajutor umanitar de urgenţă
Patru sute de mii de lei noi, pentru canonizarea mitropolitului Varlaam
Comunicat – şedinţă de Guvern
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă