Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
34563
De la 07 Ianuarie 2003
112784914

Din profunzimea gândirii ministrului bolşevic PSD Budăi

  • Ioan Rotundu
  • 28 August 2022, 21:30

Invitat luni, săptămâna trecută, într-o emisiune la Digi 24, ministrul PSD al Muncii, Marius Budăi, a declarat că o analiză privind diferenţele salariale între mediul privat şi cel de la stat ar trebui să aibă în vedere calificările - "mai înalte" în sectorul bugetar - şi declararea corectă a veniturilor.
Imediat ce a făcut declaraţia, pe Facebook au apărut fel de fel de comentarii la adresa ministrului, care de care mai revoltătoare şi mai acide. Ministrul a lăsat să se înţeleagă că muncitorii din privat sunt „proşti” iar cei de la stat „deştepţi”, umoriştii zugrăvindu-i profunzimea gândirii de Gâgă cu o fotografie şi un text adecvat. Analizată cu acurateţe, din declaraţia lui Budăi putem înţelege de ce mereu între angajaţii din sistemul privat şi cei de la stat, la funcţii şi profesii egale, cei de la stat au salarii mai mari.
Budăi este exponentul gândirii ideologice a celor din PSD despre sistemul privat. Prin declaraţia făcută, Budăi a confirmat ceea ce simţim de mulţi ani: ura social-democraţilor asupra celor care lucrează în sistemul privat. Este reminiscenţa urii socialiştilor asupra sistemului privat, ură manifestată sângeros în primi ani de instalare a comunismului în Româna.
Absolvent al unei facultăţi de profil economic din cadrul Universităţii Spiru Haret (licenţiat anul 2008) într-o perioadă când dacă plăteai taxele şi şterpeleai o lucrare de licent5ă de pe Internet, după 4 ani primeai acasă, prin curierat sau poştă, diploma de licenţă, Budăi are grave carenţe în domeniul ştiinţelor economice.
Înclin să cred că Budăi n-a avut bucuria de a se afla, ca student, într-o aulă universitară şi să asculte cu interes o conferinţă susţinută de o autoritate a timpului.
Afirm toate acestea pentru că el nu a demonstrat că a studiat cu temeinicie legile economiei de piaţă, rolul uriaş într-o astfel de economie a sistemului privat şi cât de periculos poate fi pentru economia ţării un număr mare de angajaţi la stat.
De asemenea ar fi aflat că adevăraţi specialişti, cercetători ştiinţifici, inventatori şi inovatori, muncitori de înaltă calificare se găsesc în sistemul privat şi nu în cel al statului, mai ales când statul este excesiv de birocratizat.
Şi Budăi, ca mulţi alţi şmecheri din politica românească, a adunat un teanc de diplome. Problema este să nu fie întrebaţi ce cunoştinţe au asimilat de pe urma acestor diplome pentru că nu vei primi un răspuns în cunoştinţă de cauză.
Budăi, când vorbeşte ca ministru, nu are o expunere la nivel de economist. Vorbeşte în şabloane, adică în limbajul de lemn al vechiului regim. Un limbaj specific bolşevicilor. Chiar şu fostul prim ministru Florin Câţu i-a spus public acest lucru.
Nici n-am avea prea mare pretenţie când vreme de 13 (1995 – 2008) ani a lucrat la Protecţia Copilului Botoşani. El spune pe post de „inspector de specialitate”, cei care au lucrat cu el susţinând că era magaziner ce aproviziona instituţia cu cele necesare, prestând şi muncă de şofer.
În acest interval de timp a urmat şi cursurile facultăţii, cum spuneam la Spiru Haret, adică la mare distanţă de profesorii de la care ar fi trebuit să înveţe rostul şi rolul adevăratelor ştiinţe economice şi legile lor.
Dar, apropo, preşedintele CNCD, etnicul ungur Asztalos n-a avut ochi să vază şi urechi să audă că afirmaţia ministrului este una discriminatorie pentru muncitorii din sistemul privat. Iar fapta este cu atât mai gravă, cu cât ea a fost comisă exact de către cel care ar fi trebuit să-i considere egali în faţa legii şi pe ce din sistemul privat, nu să-i declare „proşti”. Nu va avea ungurul nicio reacţie pentru că sunt în cârdăşie la guvernare.
Comentariul de faţă este opinia mea despre ministrul Budăi, ca persoană publică şi înregimentată politic, opinie exprimată în virtutea drepturilor şi libertăţilor de exprimare consfinţite prin Constituţia României şi nu a celor „consfinţite” de către unii judecători botoşăneni după cum li s-a dictat din sfera politicului.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Catrenul săptămânii
Ioan Mamaiscge
Horoscopul săptămânii 29 august – 4 septembrie 2022
Bancul săptămânii: Vedere perfectă
Cum a reuşit primarul Doroftei să găurească bugetul comunei
Ioan Rotundu
Lumea lu Rotundu Stapanul imasului
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă