Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Horoscop
Umor
Pamflet
Remember
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
23029
De la 07 Ianuarie 2003
122883096

Clanul Bucatariu s-a format sub protectoratul lui Stroici

  • 28 December 2008, 23:00

În urmă cu câteva zile, pe adresa redacţiei a sosit o reclamaţie care viza conducerea Inspectoratului Teritorial de Muncă. Persoana care a reclamat menţionează din start că va face demersuri la posturile de televiziune naţionale, pentru că se consideră victima unei mari nedreptăţi. Ea reclamă, solicitând să-i protejăm numele, concursul organizat de ITM pentru ocuparea unui post de referent la punctul de lucru Dorohoi. Motivele reclamaţiei sunt că dintre cele trei posturi scoase la concurs, unul a fost ocupat de Mihaela Bucatariu, iar în cadrul ITM lucrează şi soacra acesteia, Aurora Bucatariu.
Pentru ca imaginea să fie completă, reclamanta susţine că la ITM este angajat şi Aurel Bucatariu, soţul concurentei. „După cum se poate observa, ITM a devenit clanul familiei Bucatariu. Motivele pentru care afirm acest lucru sunt că deşi am terminat facultatea de drept şi am profesat ca jurist consult, am fost eliminată mârşav la examenul de susţinere a postului cu o notă foarte mică. În schimb, Mihaela Bucatariu, o simplă telefonistă fără experienţă în personal, aşa cum prevedea ocuparea acestui post, a reuşit cu o medie foarte mare, la fel cum a reuşit şi soţul dânsei în cadrul aceleiaşi instituţii”, susţine reclamanta.
De altfel, ea justifică notele mari ale Mihaelei Bucatariu şi ocuparea de aceasta a postului prin faptul că Aurora Bucatariu încalcă legea fiind acţionar la SC Conted Dorohoi şi primind anual 700-800 milioane lei ca dividende. „Aurora Bucatariu a dat în fals declaraţia de incompatibilitate pe care o dă fiecare funcţionar public, şi pe deasupra, tot din punct de vedere al incompatibilităţii, conducerea ITM a acceptat gestionarea societăţii Conted tot de această salariată, ceea ce este ilegal”, se mai arată în plângere. Mai mult, acuzaţia reclamantei se referă direct la conducerea ITM, despre care se afirmă că a fost cumpărată cu banii mulţi de care dispune familia Bucatariu, doar astfel explicându-se angajarea întregii familii.
În aceeaşi reclamaţie se aminteşte că în cursul acestui an, băiatul mai mic al Aurorei Bucatariu va termina facultatea, şi deja se „laudă prin oraş, pe a cunoştinţe că îl va angaja la corpul de control de la ITM pentru că are suficienţi bani să cumpere pe oricine”.
Despre cei trei din familia Bucatariu se afirmă că sunt persoane aservite PSD-ului şi care acum au curaj ca „în numele coruptului Aurel Bucatariu, salariat intrat prin fraudă la ITM Botoşani, să depună adeziuni la partidele din alianţa de guvernământ, fiind dispus să dea oricât ca să ocupe o funcţie de şef în cadrul unei instituţii publice sau chiar la ITM Botoşani”.
Toate aceste acuzaţii i le-am prezentat şi şefului ITM Botoşani, Radu Stroici. Acesta ne-a prezentat atât dosarul de concurs cu toate lucrările candidaţilor dar a discutat şi telefonic cu Aurora Bucatariu. „Concursul a fost organizat la punctul de lucru Dorohoi în noiembrie 2004. Pentru cele trei posturi de referent au fost admise zece dosare ale concurenţilor. A fost o singură problemă şi anume o persoană care a contestat faptul că a fost eliminată din examen. Însă a fost o situaţie deosebită, şi anume persoana respectivă a ajuns la câteva minute pozadupă ce a început examenul. Dar este vorba de un bărbat şi am înţeles că reclamat este o femeie”, ne-a spus Radu Stroici.
În privinţa candidaţilor, într-adevăr cea mai completă lucrare a fost a Mihaelei Bucatariu, care a fost notată de comisie cu cele mai mari note. În perioada de contestaţie nimeni nu a depus nici o reclamaţie, iar notele la concurs au fost acordate de o întreagă comisie. „În perioada în care s-a dat concursul eu eram în concediu, aşa că nu pot fi acuzat că am fost preşedinte de comisie. De altfel se poate vedea din lucrări că Mihaela Bucatariu a fost cel mai bine pregătită” , ne-a mai spus Stroici.
Potrivit informaţiilor furnizate de la ITM, Aurora Bucatariu lucrează la punctul de lucru Dorohoi. În anul 2001, a apărut un post la ITM Botoşani, iar la concurs s-a înscris şi Aurel Bucatariu. Pentru că a câştigat concursul, el lucrează la ITM Botoşani din 2001. Referitor la reclamaţia că toată familia Bucatariu lucrează la ITM, Radu Stroici ne-a precizat că la un concurs nu pot fi impuse condiţii discriminatorii pentru că legea interzice astfel de condiţii. Chiar dacă doi angajaţi sunt soţ şi soţie sau rude, nimeni nu poate să le oprească accesul la un concurs.
„Dacă o eliminam pe Mihaela Bucatariu din acest motiv, ne putea acţiona în judecată pentru discriminare şi câştiga procesul în mod cert”, a adăugat Stroici. Problema acţiunilor deţinute de Aurora Bucatariu şi a faptului că tot ea ţine evidenţa SC Conted a fost verificată personal de şeful ITM apelând-o telefonic pe angajată. Aceasta a confirmat că deţine acţiuni la Conted, acţiuni achiziţionate pe bază de cupoane în momentul privatizării. Fostă salariată la fabrica de confecţii din Dorohoi, Aurora Bucatariu susţine că a preferat să investească acele cupoane oferite de stat la fabrica la care a lucrat. Cum referentul ITM nu este în Consiliul de Administraţie sau în vreo formă de conducere a societăţii, aceasta nu este incompatibilă cu calitatea de funcţionar public.
Pe de altă parte, Aurora Bucatariu a recunoscut că ea ţine evidenţa cărţilor de muncă de la Conted, lucru care apare cam imoral. Cu toate acestea, şeful ITM Botoşani este convins că reclamaţia uneia dintre participantele la concurs este tendenţioasă, mai ales că nu a existat nici o contestaţie. În schimb, Dorin Ciuştea, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, care deşi nu are competenţe în această direcţie şi-a exprimat un punct de vedere, ne-a declarat că legal totul este corect, dar moral se putea proceda altfel. „Atâta timp cât există o reclamaţie, se poate supune concurentul respectiv la o nouă probă, pentru a se dovedi că într-adevăr merita postul. Dacă reclamaţia este adevărată, mi-e greu să cred că o persoană care a lucrat pe post de telefonistă poate depăşi în competenţă un jurist care a lucrat efectiv” , a declarat Ciuştea. (Minodora RĂCNEA)

N.R. - Articolul a apărut în ediţia electronică din 5 februarie 2005 şi face parte din seria de articole care au surprins lupta pentru putere dintre PSD, care a pierdut alegerile, şi Alianţa DA, care le-a câştigat.


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Horoscop
Românul şi reclama
Filozofie ouată
Spusa neveste-si
La examen
D’ale inimii
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog