Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Administraţie
Sindicate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
12955
De la 07 Ianuarie 2003
120837421

Botoşani: Prefectul în pantaloni scurţi

  • 28 February 2012, 23:00

Viorel Alecsandru, primul prefect al judeţului în 1990-1992 s-a prezentat pentru a prelua funcţia de la primul ministru de atunci în pantaloni scurţi şi ochelari de soare. Fostul reprezentant al Guvernului în teritoriu îşi aminteşte cu zâmbetul pe buze de perioada în şeful şefilor la Botoşani.
În absenţa consiliilor judeţene sau a altei structuri cu care să împartă atribuţiile, Prefectura Botoşani ducea tot greul. „Au trecut 22 de ani de când a fost înfiinţată Instituţia Prefectului. Când am fost numit prefect eram într-un mic concediu de aceea m-am prezentat la primul ministru de atunci în ţinută sport. A trebuit imediat să mergem să creăm echipa Prefecturii, consiliul prefectural, cei doi subprefecţi şi în două săptămâni să numim toţi primarii la comunele judeţului” a rememorat Viorel Alecsandru.
Fostul prefect îşi aminteşte că a fost o muncă asiduă. Dintre primarii numiţi atunci, Vasile Capotă este şi acum. „Despre el îmi amintesc că am fost la Mitor şi efectiv am tras de el să fie primar” a spus Viorel Alexandru care a fost la acea vreme cel mai tânăr prefect din ţară şi a avut cea mai tânără echipă din ţară.
Un ostacol depăşit cu greu a fost să aplice prevederile Legii fondului funciar. „Sute de oameni erau nemulţumiţi asupra modului în care s-a făcut inclusiv desfiinţarea CAP-urilor. Prefectul în opinia mea trebuie să fie acel liant între autorităţile locale şi cele centrale. Îmi amintesc că după constituirea consiliilor judeţene am avut o dispută cu preşedintele Aniţei de atunci că nu ştia care e cel mai mare” a spus Viorel Alecsandru.
Acesta a amintit că şi atunci iernile erau foarte grele şi era nevoie de ajutorul militarilor pentru a scăpa de situaţiile aflate la limită. Nici inundaţiile nu au ocolit acea perioadă în care Viorel Alecasandru îşi aminteşte că a fost nevoie să evacueze un sat întreg la Blândeşti pentru că exista pericolul unor inundaţii fără precedent.
„A fost o perioadă în care cred eu că mi-am făcut datoria şi nu regret că am acceptat să fiu prefect” a apreciat una peste alta primul prefect al judeţului Botoşani după Revoluţie. (Lavinia Preda).

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Bancul zilei: Ginerele şi soacra
Horoscop
Caricatura zilei
I.S.U. Botoşani vizitat de zeci de copii şi adulţi
de Ziua Protecţiei Civile din România
COMUNICAT DE PRESA – APIA Botoşani
Legea lustraţiei, adoptată de Camera Deputaţilor, forul legislativ decizional
Guvernul a înfiinţat inspecţie specială pentru companiile de stat
Propunere şoc a candidatului socialist François Hollande
impozitarea super-bogaţilor cu 75%
Premierul român a discutat cu şeful diplomaţiei ruse problemele bilaterale nesoluţionate
Recesiune în Europa, falimentul Greciei şi posibila sa ieşire din zona euro
Fachirii care „au scos din sac” candidatura Veronicăi Bacalu
Parcarea subterană de la Piaţa centrală este pe gata
Vor ieşi în stradă, botoşănenii, cu miile?!
Peste o mie de câini vor fi sterilizaţi de veterinari americani
Unităţi şcolare cu conturile blocate
Noi condiţii pentru a fi inspector sau director şcolar
„Leonardo da Vinci” la IŞJ Botoşani
Judeţul Botoşani este ocolit de gripa sezonieră
Gelozie profesională izvorâtă din anonimat
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă