Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Fapt divers
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
9609
De la 07 Ianuarie 2003
110930079

Botoşani: „Uitucii” dela DNA Suceava dau nas primarului de Flămânzi

  • 28 January 2016, 23:00

Veniţi la Botoşani să-şi lanseze candidaţii la funcţia de primar, cei doi copreşedinţi ai PNL, liberala Alina Gorghiu şi democrat-liberalul Vasile Blaga, s-au dus la Flămânzi să-i crească cota electorală actualului primar Dan Oloeru (foto).
Despre condamnarea primarului pentru acte de violenţă de o gravitate deosebită (a desfigurat în bătaie o minoră pentru că nu i-a cedat sexual) şi despre refuzul judecătorilor deal reabilita pe motiv că nu s-a corijat s-a scris din plin în Jurnalul. Numai cei doi copreşedinţi ai PNL n-au aflat că primarul pe care s-au dus să-l susţină este un infractor ordinar şi că potrivit propriului Cod de etică şi morală lansat în toamna anului trecut de PNL acesta nu ar mai avea dreptul să fie candidatul partidului.
Dar activitatea primarului a mai îmbrăcat şi suspiciuni că ar fi implicat în acte de corupţie.. El a moştenit de la fostul primar democrat-liberal Constantin Pitorac mai multe proiecte vizând investiţii în derulare. Umblând cu fondurile guvernamentale şi europene pe mână, se pare că primarul Oloeru n-a rezistat tentaţiei de a pipăi banii şi într-un mod personal.
Pentru că suspiciunile de corupţie asupra primarului au devenit prea evidente, la cererea mai multor locuitori şi în calitate de actual consilier orăşenesc fostul primar Constantin Pitorac a sesizat DNA Bucureşti cu bănuitele acte de corupţie comise de Oloeru. Redau două astfel de acuzaţii:
1. La proiectul „Înfiinţare zone de agrement şi relaxare pe terenul aferent ansamblului de locuinţe aparţinând domeniului public al oraşului Flămânzi” contractul de lucrări a fost semnat de vechiul primar Pitorac cu firma Cornell’s Floor Roma în mai 2015, cu o lună înainte să piardă alegerile. Investiţia s-a executat integral sub mandatul lui Oloeru. Recepţia finală s-a făcut în data de 16.05.2013 când s-a semnat procesul verbal de recepţie a lucrărilor nr. 14429.
S-a făcut şi decontarea integrală a proiectului către firma din Roma, numai că nici astăzi nu s-au executat toate lucrările în integralitatea lor. Este vorba despre:
- suprafaţa de gazon executată doar parţial;
- toaletele ecologice nu au fost montate la locurile prevăzute în proiect;
- arborii şi arbuştii plantaţi doar parţial
- gardul viu nu a fost executat fiind păstrat cel vechi
Spun cunoscătorii că prin nefinalizarea acestor lucrări societatea Cornell’s Floor a s-a îmbogăţit nejust pentru că Primăria i-a decontat lucrările ca fiind executate integral.
2. O a doua investiţie intitulată „Reabilitare infrastructură drumuri şi poduri precum şi amenajare staţie de autobuz în oraşul Flămânzi” a disponibilizat dale de beton pe o lungime de 4 km de trotuar. Nimeni nu ştie unde au dispărut aceste dale iar primarul când este întrebat tace. Tot cunoscătorii spun că s-a făcut un aranjament cu patronii societăţii constructoare.
Constantin Pitorac a trimis sesizarea la DNA Bucureşti în august 2014 iar apoi în decembrie 2014 şi la DNA Suceava.. De la DNA Bucureşti ci i se aduce la cunoştinţă prin adresa 380/C2/2015 din 26 august 2015 că sesizarea sa a fost trimisă la DNA Suceava. Din acest moment s-a lăsat o tăcere totală. Niciun procuror de la DNA Suceava n-a fost curios să cerceteze fondul celor sesizate dacă sunt sau nu adevărate. De ce oare, că doar n-or fi cu toţii „uituci”?!
Adrian Marcu

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Bancul zilei: Efectul ciudat al fasolei
Reţeta zilei: Ciorbă de pui cu legume
Horoscopul zilei de 29.01.2016
Procurorii DNA au inceput urmarirea penala in rem in scandalul acoperisului Arenei Nationale
Tiraspolul acuza Chisinaul de presiuni asupra locuitorilor transnistreni
Barack Obama atrage atentia asupra cresterii antisemitismului
Cinci jandarmi sibieni, cercetati pentru ca au dus la politie doi turisti ce fotografiau casa lui Iohannis
Un fizician si-a pus viata in pericol de dragul stiintei
Gorghiu, despre amenintarea PSD cu boicotarea alegerilor: "Previzibila
PSD, specialist in limitarea democratiei si in abuzuri electorale"
Scandalul coloanelor oficiale. Catalin Predoiu:
"Soarta lui Tiberiu Nitu este pecetluita. Vom asista la o demisie fireasca"
Procurorii italieni au pus sechestru pe 211.000 euro din conturile lui Adrian Mutu
Mircea Govor, audiat la DNA intr-un nou dosar - surse
Patru directori si sefi din sucursala Targu Mures a Romgaz, retinuti de DNA
Tariceanu vrea schimbarea radicala a modului de numire a sefilor Inaltei Curti, DNA si Parchetului General
Cafea cu „filtru” de contrabandă depistată la Dorohoi
Doi afro-asiatici prin la Oroftiana
Peste 21% mai multe misiuni pentru pompierii botoşăneni în 2015
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă