Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Horoscop
Remember
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
37270
De la 07 Ianuarie 2003
108678250

Regulamentul de blocare a maşinilor suferă modificări

  • liberalii au adus mai multe amendamente
  • noul regulament va fi aprobat în şedinţa de Consiliu Local de astăzi
  • 28 July 2009, 23:00

Ieri dimineaţă, în sala de şedinţe a Primăriei a avut loc o dezbatere publică pe seama regulamentului în baza căruia se desfăşoară activitatea de blocare-deblocare şi ridicare a maşinilor parcate neregulamentar. La dezbatere au participat primarul Cătălin Flutur, cei doi viceprimari – Cătălin Alexa şi Florin Ghiorghiţă, consilieri municipali, reprezentanţi ai PNL şi ai firmei Hy Speed Recovery. La vechiul regulament în baza căruia se desfăşura activitatea au fost aduse multe amendamente, majoritatea venind din partea reprezentanţilor PNL, prin vocea preşedintelui organizaţiei municipale, Gheorghe Iavorenciuc.
Executivul Primăriei a avut în vedere unele amendamente legate de cuantumul amenzilor ce vor fi aplicate firmei ce se ocupă de această activitate, mult mai mari decât până acum, precum şi altele legate de timpul în care firma trebuie să deblocheze maşinile, respectiv 30 de minute, faţă de 60 cât era alocat în prezent. Gheorghe Iavorenciuc a venit cu o schemă amplă în care a arătat exact ceea ce trebuie să se întâmple cu maşinile parcate neregulamentar. „În primul rând, trebuie să scoatem această firmă din presiunea în care îşi desfăşoară activitatea. Oamenii trebuie să înţeleagă că Hy Speed Recovery prestează un serviciu pe baza unei comunicări a Poliţiei Comunitare sau Poliţiei Rutiere. Maşinile sunt ridicate numai în baza acestor comunicări. Este un serviciu de utilitate publică, dar pentru că cetăţenii nu au fost informaţi au apărut tot felul de reclamaţii. Propun să fie publicată o schemă simplă din care oamenii să afle exact cum se desfăşoară activitatea şi nu un regulament stufos pe care nimeni nu are timp să-l citeasc㔠, a spus Iavorenciuc.
Reprezentanţii Primăriei au introdus în noul regulament şi un amendament care precizează clar în ce situaţii pot fi ridicate maşinile parcate pe trotuare: numai atunci când pe trotuar rămâne mai puţin de un metru pentru circulaţia pietonilor. De asemenea, şi tariful pentru ridicarea maşinilor va fi actualizat la preţul de 250 lei fără TVA pentru toate categoriile de autoturisme şi nu diferenţiat în funcţie de capacitatea cilindrică cum era până acum.
„Majoritatea acceptă acest serviciu, dar au fost mici inadvertenţe în comunicare. Oamenii trebuie să înţeleagă că şi firma are cheltuieli – transportul costă, depozitarea costă, comunicarea costă. Să nu uităm că pentru fiecare blocare sau ridicare firma consumă nişte bani cu comunicarea. Toate stick-erele şi celelalte documente costă ceva”, a mai adăugat Gheorghe Iavorenciuc.
O altă problemă luată în discuţie a fost cea legată de poliţiştii comunitari şi de modul de deplasare al acestora. Şi reprezentantul PNL şi consilierul social democrat, Gheorghe Vâzdoagă au fost de acord că poliţiştii comunitari nu trebuie să se deplaseze în aceleaşi mijloace de transport cu reprezentanţii HSR. Gheorghe Vâzdoagă nu prevede un viitor strălucit acestei firme: „Consider că regulamentul este aproape perfect. Această activitate de blocare şi ridicare a disciplinat mult conducătorii auto. Dacă continuăm aşa, într-un an de zile societatea rămâne fără obiectul de activitate”, a asigurat consilierul social democrat. Municipalitatea a manifestat o totală colaborare tocmai ca modificările aduse regulamentului să fie în folosul locuitorilor municipiului Botoşani care doresc ca circulaţia să se desfăşoare în condiţii civilizate. (Eliza Sofian)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Directoarea Zaharia a trecut de la ridicol la penibil
Horoscop
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă