Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Cultură
Anunţuri
Editorial
Horoscop
Umor
Reportaje
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
9510
De la 07 Ianuarie 2003
120644139

Un secret păstrat cu străşnicie la IJP Botoşani

Comisarul şef Dumitru Aioanei nu va putea fi niciodată şeful IJP

  • 2 August 2019, 18:53

Cu o sumedenie de plângeri penale la adresa sa, plângeri bine ascunse prin sertarele procurorilor botoşăneni şi ale celor de la DNA Suceava, comisarul şef Dumitru Aioanei, nea Mitică cum îi spun amicii din lumea interlopă şi a politicienilor corupţi, a fost promovat din funcţia de şef al Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Botoşani în cea de prim-adjunct interimar al instituţiei, adică poliţistul care să la dreapta şefului Viorel Şerbănoiu.
Scopul lui nea Mitică era să ajungă şeful IJP imediat după pensionarea comisarului şef Viorel Şerbănoiu, ceea ce i-ar fi adus o pensie lunară de peste 10 mii lei, dar şi pentru a putea continua afacerile sale şi asigura protecţie partenerilor de afaceri. Pentru a putea lua locul şefului Şerbănoiu, Aioanei trebuie să fie titularizat pe post în urma unui examen susţinut la nivel de Inspectorat General de Poliţie Bucureşti şi obţine avizul de la Ministerul Afacerilor Interne – Direcţia resurse Umane şi al serviciilor speciale.
La începutul acestei săptămâni (luni sau marţi) a venit la IJP Botoşani şi răspunsul oficial cu privire la participarea lui Aioanei la concursul de titularizare pe postul de prim-adjunct al şefului IJP Botoşani.
Spre stupoarea lui Aioanei, dar spre bucuria multor ofiţeri competenţi profesional din instituţie, serviciul special intitulat Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă din MAI a dat aviz negativ. Acest aviz negativ nu-i permite lui Dumitru Aioanei să fie titularizat pe postul deţinut interimar, aşa că a fost repus în funcţia avută anterior, adică cea de şef al Serviciului de Investigarea Criminalităţii Economice.
De la primirea acestui aviz în interiorul IJP Botoşani s-a instalat o secretomanie totală pentru a nu se afla în spaţiul public faptul atât de mediatizat că Aioanei va fi viitorul şef al IJP. Deşi a pus la punct un mecanism minuţios de a fi titularizat pe post, lovitura de graţie i-a venit lui Aioanei de unde nu se aştepta şi unde n-a putut să-şi netezească terenul spre funcţia râvnită. Detalii asupra acestei situaţii de mare interes public voi oferi în ediţia de luni, 5 august a.c., a Jurnalului.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Bancuk săptămânii: Un răspuns umilitor
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Răsturnare spectaculoasă de situaţie în dosarul „Regii păcănelelor”
Ioan Rotundu
Cum PSD-istul Vâzdoagă i-a păcălit pe cumpărătorii Cabanei Stejarul
Ioan Rotundu
Horoscopul săptămânii 29.07 – 4.08.2019
Bilanţ de activitate prezentat în faţa membrilor SSB
Ioan Rotundu
Lumea lu rotundu Dezvaluirile unui politician II
Primăria Mihai Eminescu – Comunicat de presă
România, ţara prizonieră a unor grupări politice mafiote
Opan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă