Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
11967
De la 07 Ianuarie 2003
120807240

Medicul Liliana Teodoroiu săltată cu cătuşe la mâini

  • ea a fost reţinută în sediul Casei de pensii din Botoşani
  • 28 June 2011, 23:00

Ieri, a fost o zi neagră pentru doctoriţa Liliana Teodoriu, cea care a gestionat destul de multă vreme dosarele trecute prin Comisia de Evaluare a capacităţii de muncă din cadrul Casei Judeţene de Pensii Botoşani.
Aseară, procurorii botoşăneni au scos-o din sediul CJP cu cătuşe la mâini sub acuzaţia de luare de mită în formă continuată. Asistenta sa de la cabinet şi încă alte două persoane sunt anchetate în acelaşi dosar.
Toţi patru sunt acuzaţi că au cerut sume diverse de bani de la cei care solicitau pensionare pe caz de boală. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani, împreună cu ofiţerii de Poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor IPJ Botoşani, dar şi ofiţeri de Poliţie judiciară din cadrul DGA, având sprijinul tehnic şi informativ al SRI, au dezvăluit o întreagă afacere pe care a dezvoltat-o medicul Liliana Teodoroiu.
Toate persoanele care solicitau pensie pentru un anume grad de handicap trebuiau să cotizeze sume importante de bani. Fie că erau foarte săraci sau erau foarte bolnavi, solicitaţii nu scăpau de taxa impusă de către medicul şi asistenta sa.
Procurorii au intrat pe fir după ce o persoană, sătulă de insistenţa cu care doctoriţa solicita suma de rigoare, a decis să ceară ajutor. Timp de două luni jumătate a durat filajul, timp în care procurorii s-au îngrozit. Circa zece sau douăzeci de persoane zilnic se perindau prin cabinetul medical, lăsând printre filele dosarului destui bani pentru o rezoluţie favorabilă pensionării pe probleme medicale, băgând în buzunarele doctorului zeci de mii lei pe zi.
Potrivit procurorilor, chiar şi ieri doctoriţa a băgat în buzunar sume importante de bani. „Primea diferite sume de bani de la persoane supuse expertizării în vederea acordării pensiilor pentru un grad de handicap. Ancheta se desfăşoară de circa 2 luni de zile. Au fost ridicate documente, documente de expertiza medicală, au fost identificate sume de bani”, a declarat Cristian Popovici, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani.
Acesta a mai precizat că s-au făcut percheziţii la domiciliul doctoriţei, dar şi în apartamentele a trei complici. „În medie între 2-3 şi 19-20 persoane zilnic ofereau bani în schimbul obţinerii deciziilor. Practic, astăzi am închis o acţiune de supraveghere operativă derulată pe parcursul a două luni şi jumătate. Nu am lucrat pe plângeri, am lucrat pe un denunţ de la care am plecat” a mai adăugat sursa citată. Doctoriţa Liliana Teodoroiu a declarat că totul este o înscenare. (Lavinia Preda)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Horoscop
Bancul zilei: Becali şi Maybach-ul
Caricatura zilei
Efectele vântului puternic
Comunicat de presă - APIA
A rămas şi fără viză şi fără ţigări
Grecia va intra imediat în incapacitate de plată
dacă Parlamentul nu aprobă programul de austeritate
Poliţiştii greci au tras cu gaze lacrimogene împotriva protestatarilor
Ordonanţa ce prevede obligativitatea cauciucurilor de iarnă, adoptată de Parlament
Fost secretar de stat în Ministerul Dezvoltării, audiat la DNA
nu puteam semna nimic fără ca ministrul să ştie
China şi Germania au semnat acorduri în valoare de 15 miliarde dolari
Invitat să facă parte din European Foreign Relations Council
Extinderea crizei din Grecia ar putea fi mai gravă decât prăbuşirea Lehman Brothers
Chinezii vor sa participe la construcţia reactoarelor 3 şi 4 de la Cernavodă
Christine Lagarde este noul director al FMI
Zmău – ultimul miliţian şef aflat pe baricade
Ioan Rotundu
Dolineaschi se declară alături de sinistraţi
Deputatul Dolineaschi ia apărarea profesorilor
Bani mai mulţi pentru programul de boli rare
La Botoşani, mortalitatea infantilă este în creştere
Medicii de familie vor semna contractul cu CAS
IŞJ Botoşani a afişat ierarhia absolvenţilor la gimnaziu
Un pas mare pentru el şi România
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă