Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Gastronomie
Comentarii
Proverbe şi...
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
12644
De la 07 Ianuarie 2003
112762995

Apa Grup vrea să plătim apa pierdută în reţea

  • 28 May 2007, 23:00

Preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, Constantin Conţac dezaprobă ideea ca cetăţenii să plătească pierderile la apă înregistrate de operatorul SC Apa Grup. Aceasta cu atât mai mult cu cât instituţia pe care o conduce a alocat fonduri pentru realizarea de investiţii şi proiecte care să ducă la diminuarea acestor pierderi. „Tot se acuză că sunt pierderi la apă de 60 la sută şi se vrea schimbarea sistemului de facturare. Nu sunt de acord să se revină la o formă acoperită de taxare a cetăţeanului pe apa necontorizată. Acum patru ani, în 2004, am ajuns la discuţii că blocăm oraşul şi facem grevă ca cetăţeanul să plătească doar ce consumă, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean.
Acesta recunoaşte că intervin pierderi, dar consideră că trebuie luate măsuri de către conducerea Apa Grup, care nu are decât să urmărească acest aspect. Constantin Conţac susţine că pierderile nu pot fi acceptate mai ales că la regia de apă nu există o evidenţă clară a cantităţii de apă livrate şi consumate. „Nu se ştie nimic, fiindcă totul este ascuns şi nu se face public în primul rând câtă apă intră. Pentru a se putea contabiliza nişte pierderi trebuie să ştim cât intră într-o gestiune şi cât iese. În 2004, nu exista pozao unitate de măsură pentru intrarea apei, în schimb ieşea apa, se contabiliza şi se încasa de la cetăţeni. Se făcea un calcul de a se pune în factură nişte metri cubi în plus ca să iasă cum preconizau cei de la Apa Grup pierderile. Nu se poate aşa ceva. Cetăţeanul trebuie să plătească doar ce îi intră în casă”, a menţionat preşedintele CJ Botoşani.
În mod normal trebuie să existe o unitate de măsură foarte corectă a apei brute şi a apei vândute ulterior şi să se facă diferenţa pentru pierderile de apă. În opinia sa, cei din Consiliul de Administraţie nu ar trebui să doarmă liniştiţi cu această problemă nerezolvată. „Eu văd mereu pierderi care adesea ajung să fie lăsate neremediate câte 3-4 zile. Fac apel către cei de la apă că au obligaţia să elimine pierderile. Am făcut investiţii, fel de fel de proiecte. O parte sunt derulate şi sunt foarte bune. Nu mai putem tolera că sunt pierderi şi tot vrem să schimbăm sistemul de plată”, a declarat Constantin Conţac.
Acesta nu ia însă apărarea conducerii şi susţine că în cazul în care vor fi dovedite unele nereguli care i-au fost aduse la cunoştinţă va susţine demiterea actualei conduceri. (Bianca ALBU)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Oprişanu descoperă o anomalie în structura personalului din spitale
Abator sancţionat, dar lăsat în anonimat
Gunoi scump plătit
Trofeul Lyceum a ajuns la A.T. Laurian
Trompeta lui Boc a scos alte triluri
Ioan Rotundu
Tineri reţinuţi pentru viol şi violare de domiciliu
Trei maşini implicate într-un accident
„Şcoala mea protejează mediul”
Comentariu la comentarii (CVII)
(Ioan Rotundu)
Vasilescu nu vede cu ochi buni fala social-democrată
Conţac îl ia pe Flutur peste picior
Preşedintele CJ îşi pune speranţe în parlamentari
Proprietarii clădirii Muzeului de etnografie mai mult vor bani, decât casa
Victor Paul Dobre acuză un dinamism politic bolnav
Dilema liberalului Câmpanu
Liberalii botoşăneni felicitaţi de la Centru
Românul şi ceaşca de cafea
Horoscop
Tocăniţă de pipote
Patria
Citate şi cugetări din scriitori ruşi
Se plăteşte bine pentru o persoană iute de picioare
Prefectul Roman trece la ofensivă cu un drept la replică
Au băgat-o pe mânecă, băieţii!
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă