Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Economic
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Religie
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
10290
De la 07 Ianuarie 2003
110930760

Contrabandiştii cu ţigări sunt mai bine organizaţi ca autorităţile statului

  • 28 May 2010, 23:00

Ieri, şefii Inspectoratului de Poliţie Votoşani, ai Inspectoratului Poliţiei de Frontieră, Vamă, gardă Financiară şi Fisc au ieşit la raport în faţa prefectului Cristian Roman, în cadrul şedinţei de Colegiu Prefectural. Întâlnirea a avut pe ordinea de zi un punct extrem de sensibil şi anume evaluarea gradului de evaziune fiscală şi contrabandă şi stadiul implementării programului de acţiune împotriva comerţului ilegal cu ţigări.
Din cele menţionate de către şeful Inspectoratul de Poliţie Judeţean, Viorel Şerbănoiu, numărul infracţiunilor economice s-au înmulţit cu 50 la sută în ultima perioadă. „ În primele cinci luni din 2010 s-au descoperit 79 de infracţiuni economice cu un prejudiciu adus statului de 1,16 milioane lei” a declarat Viorel Şerbănoiu. Primul reprezentant al Guvernului în judeţ a evitat la Colegiul Prefectural de vineri să dea cuvântul şefilor de la Biroul Vamal Rădăuţi Prut – Lipcani.
„Lăsaţi-ne cu teoria, că teorie am învăţat cu toţii la şcoală, vrem şi practică. Şi raportul privind Vama Rădăuţi Prut e mai mult povestea unei vămi frumoase, nu pot să supun audienţa la lecturarea sa”, s-a adresat prefectul lui Ovidiu Paşalău de la Vama Rădăuţi Prut.. După ce instituţiile vizate au prezentat rapoartele stufoase, prefectul Cristian Roman a trecut la critici aspre vizavi de atitudinea funcţionarilor în raport cu fenomenul contrabandei cu ţigări şi cu alcool, care ia amploare la Botoşani doar pentru că „poate, unii dintre cei care ar trebui să apere legea trag nişte foloase personale”, după cum s-a exprimat prefectul.
Reprezentantul Guvernului în teritoriu, a acuzat clar de complicitate cu infractorii a unor funcţionari publici. „Atrag atenţia celor care conduc instituţiile şi funcţionarii că sunt unii care îşi rotunjesc veniturile protejând poate pe unii infractori sau prin înţelegere cu unii oameni de afaceri mai mult sau mai puţin dubioşi. Este timpul ca acei predispuşi la aceste lucruri să aleagă fie rămân în slujba statului Român, fie trec definitiv de cealaltă parte a baricadei”, a declarat prefectul.
Cristian Roman a precizat că tot timpul crizele economice şi financiare aduc noi valuri de infracţionalitate, în principal economică. „Infractorii se dotează din ce în ce mai bine. Totuşi, aceştia nu ar avea prea mult sorţi de izbândă fără complicitatea, incompetenţa sau frica unor funcţionari ai statului”, a adăugat prefectul Roman. Acesta făcea referire şi la constatările comisarilor de la Garda Financiară care au amintit câteva din tertipurile folosite de către cei care se ocupă cu contrabanda de ţigări: staţii de emisie – recepţie, maşini antemergătoare ş.a.
Şeful Biroului Vamal Stânca, Ionel Ungureanu, a făcut o declaraţie care a smuls zâmbete de la cei prezenţi la Colegiul Prefectural. „Contrabanda cu ţigări poate fi diminuată numai prin reducerea accizelor în Urcaina şi Moldova”, a spus Ungureanu, precizând că în acest sens s-ar putea acţiona şi în România prin reducerea accizelor. (Lavinia Preda)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Bancul zilei: Logică inginerească
Horoscop
Reţete culinare Jurnalul: Mititei după reţeta de acasă
Ceramică piratată de chinezi
„Hai să curăţim Botoşaniul !”
O formulă de guvernare cu PNL si cu premier PSD este buna
Guvernul Emil Boc va fi schimbat după ce îşi asumă responsabilitatea pe măsurile anti-criză
din septembrie sunt aşteptate măriri de impozite
Povestea unei biserici cu caracter unicat în ţară
Educaţie rutieră - educaţie pentru viaţă”
Doi „Costică” pentru alegerile privind şefia Organizaţiei Municipale PSD
Instituţii ale statului acuzate că se bagă în treaba Primăriei Răchiţi
Examenele ratate vor putea fi reprogramate
La DSP, doi directori adjuncţi şi-au pierdut funcţiile
A fost dijmuită şi renta viageră a ţăranilor
Condiţii mai aspre pentru prima pe cap de animal
Condiţii mai aspre pentru prima pe cap de animal
Eva Iova: Nu cerceta aceste legi…
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă