Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
24948
De la 07 Ianuarie 2003
118411491

Botoşani: Campania electorală văzută la ea acasă (VI)

  • 28 May 2012, 23:00

Deşi la unele comune am trecut în revistă şansele candidaţilor la funcţia de primar, asupra unora trebuie să revin. Este şi cazul comunei Tudora, unde lucrurile au început să se limpezească.
Tudora: Candidatul USL la funcţia de primar este funcţionarul de la APIA pe numele său de Mihai Petria (foto). La Tudora, cum am mai scris, Florin Ţurcanu a distrus organizaţia PNL, destul de puternică. După cum mi-a relatat chiar fostul liberal, medicul de familie Bogdan Luca, Ţurcanu a exclus din PNL pe toţi ceri care aveau studii superioare şi a promovat persoane îndoielnice ca cinste şi comportament, fără credibilitate publică.
Aşa se face că toţi foştii liberali cu priză la alegători s-au regrupat sub sigla PDL iar liderul lor Constantin Cucoreanu, dublu licenţiat în drept şi istorie, candidează la funcţia de primar.
În tabăra PSD, Organizaţia locală l-a determinat pe actualul primar Aurel lesiuc să se pensioneze, noul candidat fiind, aşa cum am arătat, funcţionarul APIA.
Despre Mihai Petria mi s-au relatat atâtea fapte reprobabile şi de natură infracţională că n-am mai întâlnit aşa un palmares pe la vreo altă persoană din vreo comună a judeţului. Deşi funcţionar public, Petria s-a implicat în fel de fel de afaceri dubioase, strângând sute de milioane de lei de la localnici în numele unei asociaţii care cică le va asigura plătitorilor subvenţie europeană de sute de euro.
Nu este clar de ce au trebui tudorenii să contribuie la Petria cu milioane de lei fiecare ca să primească o subvenţie care li se cuvine pe cale legală?
Tot Petria s-a implicat şi în înfiinţarea unei asociaţii a cr5escătorilor de animale pentru a obţine o parte din imaşul comunal şi a încasa banii pe subvenţie. Deşi asociaţia sa n-a depus la dosarul licitaţiei certificatul judecătoresc de înfiinţare cu personalitate juridică, primarul PSD Lesuc l-a primit în licitaţie şi i-a făcut cadou câteva sute de ha de imaş. Mai sunt şi alte matrapazlâcuri care pot fi contabilizate în contul lui Petria însă cel mai sfidător este faptul că prin implicaţiile sale în diferite activităţi incompatibile cu statutul său de funcţionar au rămas nesancţionate de lege.
Dar despre isprăvile lui Mihai Petria voi reveni în articole separate, ilustrându-i faptele de bravură cu documente şi nu cu vorbele opiniei publice din comună.
Una peste alta, tudorenii s-auz lămurit cine este Mihai Petria şi înclină balanţa de vot către profesorul Cpnstantin Cucoreanu.
Conceşti: Uitat de săteni în scaunul de primar al comunei, Constantin Bostan se simte obosit de atâtea mandate. Aşa că s-a hotărât să meargă la pensie, predând ştafeta PSD către omul de afaceri Costel Nazare. Dealtfel la Conceşti, pentru funcţia de primar candidează trei de Nazare, toţi trei veri drepţi. Şansa este de partea lui Costel Nazare, candidatul PSD, ceilalţi doi veri ţinându-i de şase.
Viişoara: Primarul PDL Ionel Daniel Hurmuz n-are contracandidat. Cei care şi-au depus candidatura au făcut-o cu speranţa că vor prinde un post de consilier local.
Darabani: Şi la Darabani au avut loc evoluţii spectaculoase. Actualul primar Gheorghe Burlacu, exclus din PNL de către Florin Ţurcanu, şi-a depus candidatura ca independent. Lipsit de o echipă de consilieri şi de susţinători care să-l promoveze, Burlacu nu mai este un contracandidat viabil pentru social-democratul Corneliu Aroşoaie. Locul său a fost luat de tânărul de 28 de ani Alin – Mihai Gârbaci, candidat al PDL. Tânărul candidat s-a ridicat repede în preferinţele orăşenilor şi a devenit un contracandidat redutabil perntru Artoşoaie, care încă se află la conducere.
În Darabani se duce o luptă vie pentru putere. Trece prin cemtrul oraşului echipa lui Gârban, îmbrăcată în verde, după care, în replică, trece echipa lui Aroşoaie îmbrăcată în roşu. O bătrânică de peste 90 de ani, privind la aceste scene, povestea că şi în tinereţile sale era cam tot aşa. Trecea echipa legionarilor şi spărgea geamurile la liberali iar din urmă veneau ţărăniştii şi furau.
Văculeşti: Candidatul PSD Sorin Gânga prinde tot mai mare avantaj faţă de actualul primar PDL Iulian Vlas. Tânăr şi susţinut de o echipă de tineri Gânga câştigă simpatii în timp ce primarul a cam gafat în ultima perioadă.
A gafat prin a anunţa ca viitor viceprimar o persoană fără priză publică şi a mai greşit că a scos în prim plan pe lista de consilieri locali pe directoarea de şcoală, despre care prin Văculeşti se spun vorbe nu tocmai măgulitoare.
Brăeşti: Este interesantă evoluţia inginerului Doru Andrici în faţa primarului PNL Ioan Toma. Andrici a câştigat tot mai multe simpatii şi s-a apropiat îngrijorător de mult de Toma, care simte deja pericolul. Voi continua să urmăresc evoluţia luptei electorale din aceste ultime două comune pentru că este tot mai interesantă. (Va urma)
Ioan Rotundu

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Horoscop
Bancul zilei: Perversitate nereuşită
Comunicat de pres㠖 APIA Botoşani
Ponta îl umileşte public peVosganian:
Fostul ministru al Agriculturii Ioan Avram Mureşan va sta şapte ani după gratii
E vremea să înceapă taxarea Vaticanului
cel mai mare evazionist fiscal din Italia
Bogaţii din statele sudice ale Europei îşi mută averea spre siguranţa din nord
Stolojan crede că politicile economice ale lui Georgescu îl va opri pe Ponta s-o ia razna
Ezitarea lui Ponta la demiterea lui Rismăneanu
Andrei Marga vrea suspendarea preşedintelui Băsescu
Petele de sânge s-au înmulţit
Ioan Rotundu
Primăria dă dulciuri copiilor de ziua lor
Municipiul Botoşani îl susţine pe Ţâbuleac pentru un nou mandat
Valeriu Mihalache, consilierul cu cel mai scurt mandat
Bacalaureat cu taxă pentru restanţierii la Bac
Au început înscrierile pentru examenul de Bac
Corpul naţional de experţi în management educaţional va fi mărit
Corpul naţional de experţi în management educaţional va fi mărit
Mita electorală, liantul PDL – USL
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă