Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Publicitate
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
12060
De la 07 Ianuarie 2003
120807333

Botoşani: Profesori din cinci țări au luat pulsul învățământului botoșănean

  • 28 May 2014, 23:00

Cadre didactice şi elevi din cinci ţări l-au vizitat pe prefectul judeţului în această dimineaţă, în cadrul unei ultime vizite din proiectul Comenius, implementat de Şcoala nr. 11. Letoni, ciprioţi, turci, unguri şi italieni, musafirii au ţinut să-şi prezinte impresiile despre învăţământul românesc, apreciind atenţia care i se acordă de către comunitate şi autorităţile politic – administrative.
„În Italia e foarte greu să-l întâlneşti pe prefect, de aceea apreciem foarte mult această întâlnire. Eu sunt a şasea oară în vizită la Botoşani, de aceea pot spune că sunt ca acasă şi că am văzut pas cu pas cum sistemele noastre de învăţământ au crescut împreună în aceşti doi ani.”, a fost mesajul din partea şefului delegaţiei italiene.
Reprezentanţii din Ungaria au explicat că educaţia din ţara vecină trece printr-o majoră schimbare, ale cărei rezultate le pot compara cu cele văzute în România. Profesorii au participat cu o zi înainte la festivităţile de sfârşit de clasa a XII –a la Liceul de Artă şi au fost impresionaţi de preocuparea pentru dezvoltarea talentelor şi abilităţilor copiilor, nu doar pentru asigurarea culturii generale.
În cadrul proiectului „Punţi culturale către viitor”, desfăşurat între 2012 şi 2014, s-a urmărit dezvoltarea competenţelor digitale şi lingvistice ale copiilor din şcolile partenere, aceştia realizând materiale on-line despre personalităţi culturale, tradiţii religioase, artă culinară şi toleranţă. „Vă felicit, domnule director pentru modul în care vă implicaţi în promovarea şcolii nr. 11 şi a judeţului Botoşani totodată, pentru că aduceţi un plus de calitate actului didactic.”, a declarat şi prefectul Costică Macaleţi, prezentând totodată musafirilor judeţul Botoşani, cu atuurile sale geografice şi culturale.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Doina Federovici: Legea Voluntariatului, adoptată de Parlament
Asociatia Pro Democratia - simulare de alegeri
Programul manifestărilor de Ziua Eroilor
Metoda ,, Accidentul”, o nouă victimă la Dorohoi
Anuntt "Vasilache"
Anunț Urban Serv
Bancul zilei: Broscuţa surfă
Horoscopul zilei
Elvetia prelungeste restrictiile pe piata muncii pentru romani si bulgari
Prognoza meteo pentru joi si vineri
Narcisa Iorga (CNA): Antena 3 a impins un om sa se sinucida!
Horea Uioreanu a fost adus de anchetatori de acasa la sediul CJ
Angela Merkel ramane cea mai puternica femeie din lume - Forbes
Primarul Gheorghe Stefan
Noua strategie energetica a UE:
PNL si PDL vor fuziona si vor avea un candidat unic la presedintie
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă