Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Cultură
Infracţiuni
Economic
Editorial
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Mondene
Gastronomie
Comentarii
Caricaturi
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
8993
De la 07 Ianuarie 2003
111048050

Botoşani: Baronul de Văculeşti a trecut la măsuri de forţă

  • 28 May 2015, 23:00

Despre faptul că la Primăria Văculeşti a fost angajat un manager financiar fără ca postul să existe în organigrama instituţiei şi fără acceptul consilierilor locali noi am mai scris.
Primarul social-democrat Sorin Gânga, cu de la sine putere, în ianuarie acest an l-a angajat pe Constantin Hăisuc, un apropiat al său din Dorohoi, pe postul de manager financiar la Primăria Văculeşti cu un salariu lunar un pic mai mic decât al său.
De atunci, în fiecare lună primarul a încercat să-i păcălească pe consilierii locali să voteze o organigramă în care să apară şi postul de manager, pentru a-şi legitima angajarea făcută ilegal.
În acest sens primarul Gânga a tot prins pe ordinea de zi un proiect de hotărâre locală ca prin votul lor consilierii să aprobe organigrama anexată la proiectul de hotărâre.
Manevrele înşelătoare ale primarului au fost repede sesizate de consilierii locali şi inclusiv unii din PSD au respins la vot proiectul de hotărâre, ei fiind conştienţi că a legifera o angajare făcută ilegal se va solda cu o imputare a plăţii salariului acelui angajat, imputaţie care va fi stabilită în sarcina lor.
Mai mult, cineva a sesizat DNA-ul Suceava de abuzul de putere al primarului, dar aşa cum noi am mai scris, procurorul şef al acestei filiale a DNA. Mihaela Mihai, se spune că este sub controlul PSD-ului. Faptul că primarul a fost informat imediat că a fost reclamat la DNA chiar de către cineva din instituţie, iar primarul s-a lăudat către consilierii locali că reclamaţia nu va avea nici un efect, este o nouă dovadă că la DNA Suceava regula jocului o fac cei din PSD.
Ultimele informaţii atestă faptul că reclamaţia împotriva primarului cu angajarea ilegală a fost trimisă de DNA Suceava la Poliţia municipiului Dorohoi, ea ajungând în mapa unui comisar numit Luchian, unde a fost pusă la păstrare. Aşa că primarul le-a râs din nou în nas consilierilor şi i-a anunţat că atâta vreme cât este PSD-ul la guvernare el nu va păţi nimic.
Dar cu toate aceste acte de intimidare asupra consilierilor, primarul tot n-a obţinut votul acestora pentru a legaliza pe funcţie angajarea lui Hăisuc. Pentru duminică, 31 mai, ora 14.00 este convocată o nouă şedinţă de consiliu iar pe ordinea cde zi se află din nou proiectul de hotărâre al primarului privind angajarea lui Hăisuc.
De această dată primarul a luat măsuri de mobilizare la şedinţă a sătenilor membri ai PSD ca să-i intimideze şi să-i forţeze pe consilieri să-i voteze proiectul. Cel mai presat şi intimidat este consilierul Constantin Diaconescu, profesor navetist la o şcoală din Dorohoi, ajuns consilier local pe listele PP-DD şi migrat astă toamnă la PSD. Primarul Gânga vrea să-l determine ca musai acesta să voteze favorabil, ceea ce i-ar asigura o majoritate iar proiectul său ar primi binecuvântarea Consiliului Local, o binecuvântare total ilegală pentru că angajarea pe post a lui Hăisuc s-a făcut deja cu încălcarea legii.
Rămâne de văzut câţi din cei 11 consilieri locali vor vota duminică în favoarea ilegalităţii primarului. Sper că toţi consilierii care vor vota împotrivă, pentru a nu fi puşi la plată ulterior, să ceară secretarului primăriei să treacă în procesul verbal nominal cum a votat fiecare consilier.
Adrian Marcu

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Bancul zilei: Mâncatul sănătos… dăunează
Reţeta zilei: Chifteluţe daneze
Horoscopul zilei
Scandalul de coruptie de la FIFA: Vladimir Putin acuza SUA ca incearca sa impiedice realegerea lui Blatter
ANAF vrea sa elimine timbrul extrajudiciar la eliberarea adeverintelor de la administratiile financiare
Catalin Predoiu: PSD si Ponta folosesc institutiile parlamentare si guvernamentale ca ciomag pentru a darama alte institutii
ca sa supravietuiasca, sa fure si sa scape nepedepsiti
Raluca Turcan (PNL) a lansat o petitie pentru demitarea lui Tariceanu din fruntea Senatului
Si Asociatia M10 a lui Macovei are o petitie prin care solicita demisia lui Tariceanu
Raport independent: Rusia continua sa sfideze Occidentul organizand operatiuni militare extinse in Ucraina
Monica Iacob Ridzi cere sa fie gratiata, invocand starea de sanatate si situatia copiilor
Gheorghe Nichita, suparat ca iubita sa era basista
Tu ai optiunea ta, ai dragostea fata de Basescu
Comisia Europeana propune unificarea schemelor de lapte si de fructe in scoli Cum va fi afectata Romania
ANAF a respins Intact Publishing de la licitatia pentru apartamentul din Kiseleff al lui Dan Voiculescu
Primar de noapte
Ioan Rotundu
Muzeul judeţean Botoşani: Comunicat de presă
Documente false cumpărate cu sute de euro, depistate la controlul de frontieră
Sefa Inaltei Curti Livia Stanciu, reactie la scrisoarea lui Calin Popescu Tariceanu
Nu exista niciun motiv sa demisionez. Inspectia Judiciara va verifica daca, prin afirmatiile sale, Tariceanu a adus atingeri independentei justitiei
Victor Ponta s-a intalnit cu o delegatie a Congresului SUA
Situatie incerta pentru profesiile liberale
Guvernul s-a razgandit si nu mai modifica legislatia, asa cum promisese saptamana trecuta. Ce se intamplat cu reclasificarea activitatilor independente
Dovada că Sorescu nu poate fi un bun politician
Ioan Rotundu
Caricatura zilei: Primul pas...
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă