Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Editorial
Horoscop
Umor
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
9285
De la 07 Ianuarie 2003
112954539

Centenarul Uniri sărbătorit la Călăraşi cu cântec, joc şi voie bună

  • Ioan Rotundu
  • 28 May 2018, 23:00

Aşa cum am prezentat într-un reportaj anterior, Consiliul Local şi Primăria comunei Călăraşi au organizat în zilele de 27 şi 28 mai sărbătoarea intitulată Zilele comunei Călăraşi, eveniment dedicat întâmpinării marii sărbători naţionale Centenarul Unirii..
Dacă în erportajul anterior am prezentat realizările investiţionale la nivel de comună care au dus la îmbunătăţirea condiţiilor sociale, de cultură şi civilizaţie la nivel de comună, în partea a doua a acestui reportaj voi prezenta o suită de secvenţe care pun în valoare tradiţiile culturale ale locului şi respectul de care se bucură generaţiile vârstnice din partea autorităţii locale.
Remarcabil a fost momentul când pe scena publică au urcat cele 16 cupluri care au împlinit 50 ani de căsătorie iar primăriţa comunei, Elena Vrajotis, i-a felicitat şi le-a înmânat câte un cadou. Alături de aceste cupluri a urcat şi un bătrân veteran de război care a împlinit 100 de ani, fiind născut în anul 1918, anul Unirii. Bătrânul a luptat în Al Doilea Război Mondial până la Cotul Donului şi a fost făcut prizonier de soldaţii ruşi în apropiere de Iaşi. A fost dus în munţii Urali, unde a lucrat într-o mină. Întors acasă n-a mai găsit părinţii şi nici casa în care s-a năsut, aşa că a fost primit de o mătuşă din Călăraşi.

Emoţionant a fost momentul în care nepotul familiei Rotărescu le-a cântat bunicilor, la trompetă, un cântec special dedicat lor. Bătrânii nu şiu-au oputut stăpâîni lacrimile ascultând sunetele duioase ieşite din trompeta nepotului.
Cu rădăcini în Călăraşi, contorsionista Andreea Tucaliuc a urcat pe scenă pentru a-şi răsuci trupul în forme incredibile, tăind răsuflarea sutelor de privitori. Imediat ce a coborât de pe scenă, am invitat-o la un nou interviu. Întregul său număr şi interviul realizat pot fi vizualizate dându-se clik pe imaginea de faţă.
Reportajul, care are durata de 63 de minute, va fi difuzat sâmbătă, 2 iunie, începând cu ora 19.00 pe Tele’M Botoşani, în cadrul emisiunii Lumea lu+ Rotundu.


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Victor Ponta a relansat Pro România cu atacuri la PSD.
Felix Rache, consilierul fostului premier Mihai Tudose, i se alătură lui Victor Ponta.
„Mă ocup de lucruri serioase. Piaţa de umor e ocupată de doamna Dăncilă”
Ecaterina Andronescu s-a afișat alături de Victor Ponta la un eveniment Pro România
PSD face planul pentru mitingul de susținere a Vioricăi Dăncilă.
Data la care ar putea avea loc manifestația. „Ținem legătură între noi”
Bancul zilei: Dresaj social
Horoscop zilnic 29.05.2018
Renaşterea demonului roşu
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă