Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Horoscop
Umor
Reportaje
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
33818
De la 07 Ianuarie 2003
118164952

Scandal în Vama Stânca de la contrabanda cu ţigări

  • Ioan Rotundu
  • 3 June 2023, 18:46

Vineri, 2 iunie a.c., spre seară, în Vama Stânca – Ştefăneşti a izbucnit un amplu scandal între ţiganii din oraş şi poliţiştii de frontieră din vamă. Scandalul a fost un fel de continuare a unui alt scandal declanşat cu o săptămână în urmă.
Ce s-a întâmplat de fapt? Poliţiştii de frontieră au intrat în divergenţă cu ţiganii din Ştefăneşti care se ocupau cu contrabanda cu ţigări din Republica Moldova
Această neînţelegere de la afaceri ilegale i-a determinat pe poliţiştii de frontieră să blocheze contrabanda cu ţigări a ţiganilor. Nu ştiu de la ce s-a creat ruptura în colaborare dar, în replică, ţiganii s-au pus pe urmărit activitatea poliţiştilor pentru a aduna dovezi că ei iau mită de la moldovenii care trec cui ţigări în România.
În seara de vineri ţiganii se aflau în vamă şi au observat cum un poliţist primea mită de la un moldovean. Ţiganii au început să filmeze scenele şi să le transmită în direct pe Facebook. .
Printre ţigani se afla şi Daniel Manolache, un tânăr din Ştefăneşti, şi el vânător de poliţiştii care iau mită pe seama contrabandei cu ţigări. Unul dintre poliţişti l-au sechestrat pe Manolache într-o cameră iar ţiganii ţipau să nu-l bată şi să-l elibereze imediat. Tot ţiganii au sunat la 112 şi au chemat poliţia şi Smurdul.
Atmosfera a devenit una fierbinte, iar unul dintre poliţişti l-a luat la bătaie pe Manolache, totul sub privirea unui angajat al Smurdului care probabil aştepta ca poliţistul să-şi termine treaba pentru a-şi intra şi el în rol.
Mi s-a spus că Manolache a fost adus la Spitalul Judeţean Botoşani, deci corecţia poliţistului a fost una temeinică şi profesionistă. Filmările făcute cu telefonul de către ţigani durează câteva zeci de minute dar eu am ales doar scena în care poliţistul îl ia la bătaie pe Daniel Manolache, secvenţă care nu a mai fost făcută public.
Sunt multe semne de întrebare la ce s-a întâmplat vineri seara în Vama Stânca la care răspuns poate-l vom primi de la Poliţie şi Smurd. N.R. - Filmuleţul poate fi vizualizat pe Facebook, pagina Jurnalului şi a lui Ioan Rotundu.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Horoscopul săptămânii29.05 – 4.06.2023
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Bancul săptămânii: Negociere reuşită
Înfiorătoare amintiri la „Memorialul durerii”
Ioan Rotundu
vrămeni – Casa Bella şi tradiţia gastronomică a locului
Ioan Rotundu
Memorialul furerii - reportaj video
Holocaustul roşu comis de evrei asupra politicienilor şi intelectualilor români
Ioan Rotundu
Dublul succes al omului de afaceri Traian Popa
Cum rămâne cu corupţii din instituţiile statului?
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă