Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Sport
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
4637
De la 07 Ianuarie 2003
113097445

Din realizările viceprimarului de Copălău

  • 28 March 2011, 23:00

După o iarnă lungă şi grea, în care, din diverse motive, am lăsat-o mai uşor cu deplasările, am reluat în această săptămână obişnuitul „circuit de primăvară” al localităţilor din zona Flămânzi. Prima oprire am făcut-o la Copălău, comună în care nu mai călcasem de câteva luni bune şi care trece în această perioadă printr-o serie spectaculoasă de transformări.
Aici am discutat, pe îndelete, cu viceprimarul Ciprian Ivanov, medic veterinar şi preşedinte al filiale locale PDL, care s-a dovedit şi de această dată un interlocutor amabil şi bine pregătit. Încă de la început ne-am interesat de stadiul în care se află proiectul integrat care vizează modernizarea drumurilor comunale locale, realizarea canalizării menajere şi a staţiei de epurare din satul Cerbu , proiect a cărui proceduri de implementare au început în septembrie 2008.
Am aflat că, practic, proiectul este finalizat, echipa de conducere a Primăriei Copălău, alcătuită din primarul Marius Didel Ciplinschi şi viceprimarul Ciprian Ivanov, urmărind cu multă atenţie desfăşurarea lucrărilor.
„Acest proiect a fost iniţiat de fosta administraţie a Primăriei Copălău, noi preluând proiectul şi ducându-l mai departe, zicem noi, cu succes. Fiind un proiect foarte important pentru comunitate, cu un puternic impact social şi cu o valoare foarte mare, de peste 100 de miliarde lei vechi, am căutat să respectăm termenii şi condiţiile contractuale asumate atât faţă de constructor cât şi faţă de FADR, finanţatorul lucrării. Recent, am ajuns la finalizarea lucrărilor şi la depunerea ultimei tranşe de plată către constructor, sumă care ne va fi ulterior decontată de FADR”, ne-a explicat viceprimarul Ivanov.

Proiectul a inclus realizarea reţelei de canalizare pe o distanţă de 7,2 kilometri şi asfaltarea a 6 kilometri de drumuri comunale de interes local, lucrarea schimbând radical, după cum se poate constata, faţa localităţii.
Un alt proiect important pentru comunitatea din Copălău, am aflat de la interlocutorul nostru, este cel care urmăreşte realizarea reţelei de canalizare menajeră în satele Copălău şi Cotu. Din păcate, proiectul, început în 2006, tot în perioada vechii administraţii, a fost întrerupt în toamna anului 2009 din cauza crizei economice, şi, implicit, datorită lipsei fondurilor necesare continuării lucrărilor.
De atunci, actuala conducere a Primăriei Copălău a făcut eforturi considerabile, pe plan administrativ şi politic, pentru obţinerea banilor necesari şi, în final, eforturile sale au fost încununate de succes.
„Datorită insistenţelor făcute pe lângă Guvernul României, atât de noi cât şi de câteva persoane importante din PDL, o implicare majoră având primarul municipiului Botoşani, Cătălin Flutur, senatorul Dan Humelnicu, deputatul Neculai Rebenciuc şi vicepreşedintele C.J. Botoşani, Cristian Achiţei, am obţinut fondurile necesare, 15 miliarde lei vechi, pentru finalizarea reţelei de canalizare menajeră, lucru pentru care le mulţumim.
Menţionez că nu ne-a fost uşor, în toţi aceşti ani având parte de o serie de contestaţii şi reclamaţii, toate cu iz politic, a fostei administraţii, care ne-au îngreunat situaţia. Dar, cu toate că am fost supuşi, ca primărie, la o serie de controale „la sânge”, acestea s-au finalizat pentru noi fără urmări majore, nefiind sesizate nereguli grave, persoanele din umbra acestor reclamaţii fiind nemulţumite, de fapt, nu de aspectul lucrărilor, ci de faptul că nu le mai coordonau şi executau ei, din fostele funcţii de conducere”
, ne-a mai spus viceprimarul Ciprian Ivanov.
Tocmai datorită acestor realizări, cel de-al doilea reprezentant al administraţiei din Copălău nu se teme de propunerea reprezentanţilor alianţei USL de a fi schimbaţi toţi viceprimarii „portocalii” din judeţ, considerând că, la nivelul localităţii sale,
„există o bună conlucrare între consilierii PDL şi PNL, mai ales că am trecut împreună prin atât de multe încercări”. „Singurele presiuni pentru schimbarea vicelui continuă să fie făcute de cei trei consilieri PSD, din motivele politice arătate mai sus. Dar cum nimeni nu este de neînlocuit, dacă situaţia o va impune, voi fi de acord cu decizia majorităţii colegilor mei consilieri”, ne-a mai spus, în finalul discuţiei purtate, viceprimarul Ciprian Ivanov. (BPF)


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Horoscop
Lecţii de pescuit la Prefectură
Profesorii nu se dau învinşi
România nu iese din recesiune la 1 aprilie
au hotărât liberalii botoşăneni
Senatorul Marcu continuă să critice Guvernul Boc
Circulau cu numerele de înmatriculare expirate
Obuz descoperit în faţa casei
Pompierii în vizită la Grădiniţa 14 Botoşani
Caricatura zilei
Ofertă de noi locuri de muncă
Va deveni Dodiţă director cu patalama?
Directorii de şcoli ameninţaţi de către liderii de sindicat
Victorii zdrobitoare pentru echipele din zona Flămânzi
Tehnica lui Răzvan Rotaru
Ioan Rotundu
Bancul zilei: Dorinţele ţiganului
Proiectul privind reducerea TVA la 5% la alimentele de bază nu are acoperire bugetara
Marian Vanghelie îl acuză pe Vasile Blaga că ar fi fost informator al Securităţii
Ce spunea Ambasada SUA despre Ponta după alegerile pentru şefia PSD din februarie 2010
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă