Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Cultură
Fapt divers
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Religie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
6584
De la 07 Ianuarie 2003
123769800

Botoşani: Mircea Geoană ne-a adus un sac cu promisiuni

  • liderii PSD numai n-au leşinat de plăcere
  • la problema punctuală Vama Racovăţ i-a pierit graiul
  • liberalul Târzioru şi-a reclamat şeful de partid
  • 28 March 2014, 23:00

Senatorul PSD Mircea Geoană, în calitate de înalt reprezentant al primului ministru pe proiecte strategice şi economice, dar şi preşedinte al Comisiei speciale comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru aderarea României la Spaţiul Schengen, a făcut o vizită la Botoșani, județ de suflet pentru demnitar, întrucât aici se regăsesc mulți prieteni, dar și bazinul electoral care era cât pe ce să-l facă președinte acum câțiva ani.
După ce a vizizitat punctul de frontieră de la Stânca Costești și a dialogat cu oficialii acestei structuri la Botoșani, senatorul Mircea Geoană s-a întâlnit la Instituția Prefectului cu directorii intituțiilor deconcentrate, dar și cu câțiva primari din județ. Într-un scurt discurs, oaspetele a concentrat concluziile vizitei și a cerut autorităţilor locale să profite de proiectele transfrontaliere deoarece este o şansă foarte mare de a accesa fonduri în actualul context politic.
„Vreau ca tot ce înseamnă proiecte transfrontaliere între România, Moldova şi Ucraina să fie luate la mână, actualizate şi prioritizate. Am preluat câteva din sugestiile de natură tehnică sau birocratică. În câteva săptămâni vom avea o prezentare la nivelul Guvernului”, a spus senatorul Mircea Geoană. Acesta a cerut fiecărui primar din județ să analizeze strategia de dezvoltare a judeţului Botoşani şi a regiunii în ansamblu.
,, Pentru primăriile care au probleme în cofinanţarea proiectelor transfrontaliere, vă rog să mi le puneţi în materialul pe care domnul prefect îl va transmite oficial către Guvernul României astfel încât să găsim formule prin care să compensăm anumite şubrezenii”, a mai spus Mircea Geoană. Semnarea acordului de liber schimb şi de asociere a Republicii Moldova şi Ucrainei cu Uniunea Europeană va schimba, din punct de vedere comercial, graniţa Europei.
Graniţa rămâne la noi şi e graniţă Schengen dar vom face parte din acelaşi spaţiu comercial. ,,Vreau ca acest lucru să fie fructificat. Este o şansă pe care o aştept de mult şi trebuie să o fructificăm”, a mai spus senatorul PSD.
Primarul comunei Cristineşti, Marinel Stredie, prezent la întâlnirea cu senatorul Mircea Geoană, a ridicat problema Vămii Racovăâ și a cerut oficialului de la București să se ia măsuri pentru redeschiderea punctului de trecere a frontierei. Acesta a amintit că lucrările sunt aproape finalizate, s-a modernizat un drum care face legătura cu acest punct de trecere a frontierei.
„Din 2010 este închis punctul de trecere a frontierei de la Racovăţ. De atunci tot aşteptăm să se redeschidă. Dacă ne puteţi sprijini şi ne puteţi da o mână de ajutor. Avem proiecte comune cu localităţile din partea ucraineană şi mergem prin punctul Siret. Anul trecut s-a asfaltat drumul”, a spus Marinel Stredie.
Primarul de Săveni, Relu Târzioru, s-a folosit de prezenta senatorului geoană și a amintit de o problemă spinoasă a orașului. „Fac un apel public către domnul preşedinte al Consiliului Judeţean, să facă în aşa fel încât proiectul privind aducţiunea de apă de la Prut să nu fie un proiect mort şi să demareze cât mai repede. Suntem într-o întârziere foarte mare. Ar trebui ca în decembrie 2015 să fie gata”, a spus Relu Tîrzioru. (Liana Anuței)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Reţeta zilei: Friptură de oaie la cuptor
Bancul zilei: Leac pentru soţul fustangiu
Horoscopul zilei
Iurie Leancă avertizează cu privire la "provocări" din partea Transnistriei
Numărul mediu al pensionarilor a fost anul trecut de 5,4 milioane
cei mai mulţi sunt în Capitală, Prahova, Cluj şi Dolj
Încă ne lipseşte o cultura a justiţiei
vedem blocarea actului de justiţie în Parlament, prea multe instituţii nu aplică hotărâri judecătoreşti
Viktor Ianukovici îndeamnă la organizarea de referendumuri în fiecare regiune a Ucrainei
Slujbă de pomenire pentru făuritorii unirii Basarabiei cu România la Patriarhia Română
Vladimir Putin: Evenimentele din Crimeea demonstrează noile capacităţi ale armatei ruse
Traian Băsescu a refuzat oficial graţierea lui Gigi Becali
Obama: Mascarea de trupe ruseşti la graniţa cu Ucraina, semn ca Moscova ar putea avea planuri adiţionale
Trupele ruseşti masate la graniţa cu Ucraina îşi camuflează poziţiile si stabilesc linii de aprovizionare
Pentagonul, alarmat de mişcările armatei ruse
Intervenţie cu „greutate” a pompierilor dorohoieni
Avere pierdută din cauza unui coş de fum necurăţat
Autoturism aprins de un scurtcircuit electric
Astăzi, la Teatrul Mihai Eminescu, ,, Bani din cer”, un spectacol de multe milioane
Mişmaşuri în Primăria Botoşani pe seama întreţinerii spaţiilor verzi
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog