Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Anunţuri
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Anchete
Poşta redacţiei
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
35229
De la 07 Ianuarie 2003
112785580

Liberalii, mai ticăloşi decât socialiştii

  • Ioan Rotundu
  • 1 April 2021, 21:43

A trecut mai bine de un an de când liberalii au preluat puterea în România iar din promisiunile pe care le făceau pe când se aflau în opoziţie nu au dus la îndeplinire niciuna
A da vina pe pandemie este echivalent cu impostura, pentru că multe din promisiuni priveau modificări legislative care să redea justiţiei credinţa că nu va mai fi sub control politic, să uşureze iniţiativele private de a fi puse în practică prin eliminarea birocraţiei ce stă stavilă înfiinţării de noi societăţi în timp real, să reducă numărul imens al bugetarilor care sug bugetul ţării în dauna investiţiilor, să debirocratizeze sistemul administraţiei centrale şi locale prin digitalizare, să se stabilească odată pentru totdeauna regimul pensiilor speciale etc.
Nici măcar desfiinţarea secţiei speciale de anchetare a magistraţilor nu s-a finalizat legislativ iar cerinţa celor peste o mie de magistraţi de a nu li se acorda superimunitate a fost tratată în stil socialist, adică nu pentru ei este superimunitatea ci pentru ceilalţi, majoritatea, dispuşi să reacţioneze la semnalele politicienilor.
Cât despre gestionarea pandemiei avem în faţă un dezastru, în special economic, un dezastru care s-a soldat cu sute de mii de drame de familie pentru cei rămaşi fără loc de muncă din cauza închiderii unor unităţi comerciale fără a exista o bază ştiinţifică care să demonstreze că unităţile comerciale sunt focare de infecţie.
Ministrul Sănătăţii Vlad Voiculescu, în care s-au pus multe speranţe, a clacat prin a se bâlbâi în măsurile ce trebuie luate şi continuă să se certe cu ministrul Educaţiei Sorin Câmpanu, ambii dezamăgind speranţele românilor în guvernarea liberală.
Apoi, încă din vremurile Guvernului Orban, liberalii au început să ne arate că sunt mai ticăloşi decât socialiştii. Au trecut la numirea în posturi importante a unor incompetenţi şi a demis din funcţie specialişti de valoare, cum a fost cazul Tg. Mureş şi Iaşi, instituţii ce aparţin de OGA dar conduse de baroni liberali.
În ministere, noii miniştri şi-au adus pe posturi de secretari de stat, subsecretari consilieri personali amicii din partid. Ministrul de interne Lucian Bode este mai catastrofal decât Vela cel cu scurteică neagră din piele.
Bode n-a demonstrat competenţă în cazul de omor de la Oneşti, n-a demonstrat fermitate faţă de poliţiştii bătăuşi şi cu comportament brutal, cazul celor 8 poliţişti de la Secţia nr.16 Bucureşti, n-a demonstrat că poate stăpâni violenţa jandarmilor care s-a manifestat din nou cu ocazia protestelor antiepidemice.
Grav este faptul că Guvernul Câţu, în privinţa violenţei jandarmilor, nu se deosebeşte de cel al PSD care a orchestrat bătaia din Piaţa Victoriei din 10 august. 2018 Sunt semnale care ne indică că achitarea de către judecători a capilor Jandarmeriei este o decizie politică a liberalilor, primind la schimb garanţia jandarmilor că vor apăra guvernul de eventuale revolte sociale. O ticăloşie de care nici socialiştii n-ar fi fost în stare.
Legat de pandemie, măsurile luate a dus la exasperarea românilor. Închiderea unităţilor comerciale este o măsură inutilă. Dimpotrivă, limitarea programului a generat aglomeraţii în opere apropiate de închidere. Amendare aberantă a românilor pentru că s-au săturat de purtat masca dar neamendarea miilor de credincioşi adunaţi de arhiepiscopul Teodosie pe malul mării şi în văzul întregii ţări a creat repulsie şi a generat proteste.
Precum Ceauşescu care invoca „forţele diversioniste” atunci când românii îşi manifestau nemulţumirea asupra modului de trai şi nevolnicul ministru Bode a invocat „grupuri violente infiltrate”, ignorând prezenţa la manifestaţii a peste 50 de mii de români cărora le-a ajuns cuţitul la os de atâta incompetenţă.
Ministrul Bode a luat apărarea jandarmilor care, la Brăila, au închis în dube şi bătut nişte minori. N-a recunoscut că au fost minori care au ajuns la urgenţă iar acel cetăţean plin de sânge întins pe jos lângă un taxi, jandarmii, în nemernicia lor, au motivat că era o batistă roşie.
Pentru câteva mii, poate zeci de mii de români, care n-au înţeles să-şi protejeze sănătatea respectând sfaturile medicilor, Guvernul Orban şi acum Câţu ne-a pedepsit pe toţi, luându-ne dreptul la muncă, la un trai decent, adăugând un spor la sărăcia în care trăiam iar ei, miniştrii, chefuiesc, de lăfăiesc prin restaurante, fură din banii publici fără vreo jenă.
Mereu se invocă măsurile luate în Occident, dar nu ni se spune că în aceste ţări se acordă despăgubiri financiare, pe când la noi suntem condamnaţi la sărăcie, la moarte prin înfometare.
Au murit câteva mii de români dar nimeni nu ne spune câte mii au murit pentru că n-au mai fost primiţi cei bolnavi în spitale, pentru că bolnavii cronici au întrerupt tratamentul, pentru că operaţii urgente au fost amânate. Dar câţi tineri s-au sinucis pentru că au rămas fără loc de muncă, fără mijloace de existenţă, cu credite la bancă etc. A crescut violenţa în familii, mii de femei au fost bătute, mii de copii brutalizaţi pentru că părinţii au rămas fără o leţcaie pentru a putea cumpăra de mâncare, nemaivorbind de achitarea datoriilor.
Câte destine au fost distruse pentru că unii semeni ai noştri n-au înţeles că este de datoria lor să-şi apere sănătatea şi nu ca statul să-i apere pedepsindu-ne pe toţi ceilalţi.
Câteva milioane de copii şi tineri care au fost pe băncile şcolii anul trecut şi în acest an au viitorul distrus. Lacunele acumulate în educaţie nu vor putea fi recuperate niciodată. Noi milioane de analfabeţi funcţionali se vor adăuga celor existente iar unii dintre ei, cu protecţie politică, vor ajunge să ne conducă, să ne decidă viitorul ani la rând.
Liberalii se dovedesc a fi mai ticăloşi decât socialiştii, mai periculoşi iar modul în care guvernează ţara va stârni noi revolte. Poporul murmură a nemulţumire iar recentele proteste sunt semnale că răbdarea are limitele ei.
Chiar dacă s-au asigurat de loialitatea jandarmilor, liberalii să nu uite că şi Ceauşescu se bucura de loialitatea Securităţii şi Armatei şi a sfârşit sub gloanţe. Liberalii să conştientizeze faptul că democraţia îi fereşte de gloanţe, nu şi de puşcărie. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Bancul săptămânii: Doar beat, nu şi prost
Horoscopul săptămânii 29 martie 4 aprilie 2021
Mileanca – comuna care refuză să iasă din întunericul socialismului
Ioan Rotundu
Escrocherie camuflată de Dan Radu sub uniforma poliţistului de frontieră
Zoe Zlata - Ioan Rotundu
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Dovada că Victor Mariniuc, şeful ITPF Iaşi, se află în cârdăşie cu liderii de sindicat
Zoe Zlata - Ioan Rotundu
Adăşeni – comuna luată prizonieră de către verii socialişti Dresleucă
Ioan Rotundu
Cum a reuşit combinatorul poliţist infractor Gorgan să-l compromită pe col. Talpan
Ioan Rotundu
Cum şi-au făcut de râs uniforma Florin Zlate şi Dan Radu
Ioan Rotundu
Primăria Comunei Mihai Eminescu - Comunicat de presă
Preoţii să nu mai fie plătiţi de la bugetul statului
Gheorghe Sava
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă