Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Editorial
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
14324
De la 07 Ianuarie 2003
112804550

Botoşani: Scandal Ţurcanu – Flutur în şedinţa CJ

  • a învins puterea discreţionară a USL
  • 28 November 2012, 23:00

Subiectul care a pus pe jar aleşii judeţeni la şedinţa de miercuri a fost înfiinţarea societăţii de salubrizare Eco Sal, momentul votului dând naştere la polemici dure între consilierii din tabăra USL şi cei din Opoziţie.
Cel mai vehement s-a dovedit a fi consilierul judeţean Cătălin Flutur care a ţinut să atragă atenţia asupra faptului că înfiinţarea noii societăţi nu se face tocmai pe baze legale şi ar putea aduce probleme de ordin juridic mai târziu.
„Vă spun din start că nu o să votez acest proiect de hotărâre. E posibil să cădem cu toţii într-o capcană. Nu am nimic împotrivă să se mai înfiinţeze o societate, este corect şi stabilit absolut corect, dar de pe la articolul patru începem să călcăm în gropi. În primul rând nu o să putem niciodată să delegăm contractul de gestiune acestei societăţi, pentru că este obligatoriu să se facă licitaţie pentru această activitate”, a spus Cătălin Flutur, adăugând că nu se poate face delegare directă către o societate nou înfiinţată.
„ Plenul Consiliului Judeţean este cel care stabileşte membrii AGA, dar noi nu putem să stabilim un singur membru AGA. Trebuie şi Primăria Stăuceni să fie prezentă. Nu putem să împuternicim un singur om care să numească Consiliul de Administraţie de la această nouă societate, pentru că nu se respectă defel Ordonanţa 109. Sunt absolut convins ca aceasta Hotărâre poate fi atacată în contencios de oricine este interesat, dar in primul rând de Prefectura, pentru că nu respectă prevederile legale”, a mai spus celor prezenţi consilierul judeţean Cătălin Flutur.
Potrivit concluziilor acestuia, împuternicirea lui Radu Judele, administratorul judeţului, să desemneze membrii Consiliului de Administraţie este împotriva Ordonanţei 109. Intervenţia „băgăreaţă” a lui Cătălin Flutur l-a scos din sărite pe preşedintele Florin Ţurcanu care a scos câteva perle la nervi.
„Domnule consilier Flutur, ştiu că suntem în campanie electorală. Argumentaţi ce rău face judeţului aceasta societate dacă va fi înfiinţată? Cred că e vina mea că am acceptat să transmitem în direct şedinţele, că văd că sunt mai mult şmecherii politice. Interveniţi când vreţi, ce dracu e aici?
Mă ridic şi vă las pe dumneavoastră să conduceţi şedinţa. Mai bine spuneţi că aşa a fost gândită împreună cu domnul Ţâbuleac(n.r.: Mihai Ţâbuleac, fostul preşedinte al CJ) şi ştiţi cine se luptă să o ia. Nu mai jucaţi politic. Vă faceţi campanie. Vorbiţi în alta perioadă, nu în timpul şedinţei. Vă dau cuvântul eu şi atât, nu interveniţi când vreţi”
, s-a răstit Florin Ţurcanu.
Consiliul de Administraţie al noii societăţi din subordinea Consiliului Judeţean este format din patru membri., anume Dorin Birta (PSD), Viorel Coman (PNL), Narcis Stefan (PSD), Cristian Lazarovici (PNL) şi Dumitru Ciobanu. Acesta din urmă va fi directorul executiv. (Lavinia Preda)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Horoscop
Bancul zilei: Vilele Domnului
Gastronomie: Ciorbă de burtă
Cum vrea Guvernul Ponta ia măsuri de protecţie a corupţilor
o modificare legislativă în folosul marilor penali
Un român din Marea Britanie a furat peste 3 milioane de lire din bancomate
Dezvăluirile profesorului Onofriciuci
Ioan Rotundu
Raport: În acest an economia României va stagna
Peste 1.600 de profesori universitari, personalităţi culturale şi oameni simpli cer sancţionarea plagiatorului Ponta
Semne proaste, de Anul Nou!
Ioan Rotundu
PROGRAMUL CASIERIILOR NOVA APASERV
COMUNICAT DE PRESĂ – APIA Botoşani
La Spitalul Judeţean “Mavromati” s-au adus 200 de paturi noi
Botoşan: Cei de la Nova Apaserv ne aburesc cu cititul contoarelor
de plătit, plătim ca şi până acum, încărcaţi la factură
Botoşănenii sunt rugaţi de prefect să arboreze steagul naţional
Un sfert dintre primăriile din judeţ nu au site-uri oficiale
Aleşii judeţeni vor perfecţionare pe banii publici
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă