Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Economic
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
12711
De la 07 Ianuarie 2003
114842343

Pe 2 decembrie, la Cabana Rediu

Mare bal mare cu ministrul Daea, cel deştept ca oaia

  • Ioan Rotundu
  • 28 November 2017, 23:00

Impostorul inginer zootehnist cu grad de doctor în ştiinţe Ionică Nechifor, cel care continuă nestingherit devalizarea patrimoniului Staţiunii Popăuţi, a anunţat că organizează în ziua de 2 decembrie un mare bal al oierilor la care invitatul de onoare va fi ministrul Agriculturii Petre Daea.
Evenimentul are loc în cadrul unui program naţional iniţiat de ministrul Daea pentru a promova avantajele creşterii oilor. Ionică Nechifor şi-a asumat organizarea la Botoşani a evenimentului în calitatea sa de preşedinte al Asociaţiei crescătorilor de oi şi capre „Moldoovis” Botoşani.
Pentru participarea la eveniment, oierii au trebuit să achite către Nechifor o taxă în sumă de 1.200 lei dar şi contribuţie în carne de oaie şi miel sub formă de preparate sau pentru a se prepara la faţa locului.
Ca locaţie a balului oierilor a fost aleasă Cabana Rediu a cărei patron este Costel Calistru, cunoscut şi drept „regele păcănelilor”. Costel Calistru a fost arestat la începutul acestui an pe motiv de evaziune fiscală cu jocurile de noroc. Acum este în libertate, dar a fost trimis în judecată pentru o pagubă cu titlu de evaziune fiscală estimată la peste un milion de lei.
Dacă avem în vedere că şi Ionică Nechifor are un bogat cazier, fiind amendat penal şi condamnat în mai multe rânduri pentru acte de violenţă, în prezent fiind cercetat penal în mai multe dosare de fraudare a patrimoniului Staţiunii, organizarea balului la Cabana Rediu este cât se poate de nimerită.
Şi ministrul Petre Daea a fost cercetat penal de DNA în mai multe dosare pentru fapte de corupţie dar a scăpat pentru că soţia sa legitimă a luat asupra sa responsabilitatea acuzaţiilor aduse soţului. Drept recunoaştere pentru sacrificiul nevestei, Daea a divorţat de aceasta şi s-a combinat cu amanta Camelia Luchian pe care acum a făcut-o director Resurse Umane în cadrul APIA Bucureşti.
Sâmbătă, 11 martie 2017, la vreme de seară şi pe o ploaie măruntă, ministrul Daea şi soţia sa Camelia au intrat pe furiş la ferma lui Ionică Nechifor (foto) aflată peste drum de Staţiunea Popăuţi. În acea seară s-a pus la cale o variantă prin care Ionică Nechifor să ajungă director APIA Botoşani. Afacerea a fost dată la iveală în Jurnalul, aşa că nu s-a mai realizat. În schimb, ministrul n-a plecat de la Nechifor cu mâna goală. Cumnatul lui Nechifor, Aurel Gaidur, a fost cel care a pregătit mai multe pachete care au fost depuse în autoturismul ministrului. Ciudat,. procurorii de la DNA Suceava, deşi sesizaţi, n-au avut nicio reacţie.
Vizita ministrului a fost urmată apoi de cea a lui Valeriu Tabără, şi el fost ministru al Agriculturii şi ajuns cum vicepreşedinte la Academia de Ştiinţe Agricole şi Silvice Bucureşti. Tabără a venit la Staţiunea Popăuţi şi l-a instalat director pe Ionică Nechifor, după care a trecut şi el strada la ferma personală a acestuia de unde n-a plecat cu mâna goală.
Sâmbătă, 2 decembrie, la Cabana Rediu, odată cu ministrul Daea este aşteptat şi Tabără. Aşa privit evenimentul, se poate spune că locaţia aleasă este cât se poate de potrivită pentru a distracţie a penalilor şi corupţilor care pe moment au pus stăpânire pe ţara numită România.
Am doar o nedumerire. Ce caută la acest eveniment fermierii cinstiţi, adevăraţii crescători de animale, mai ales că trebuie să contribuie cu sume consistente de bani dar şi carne? Cu ce sunt ei şantajaţi de Ionică Nechifor? Poate cineva mă va ajuta să găsesc răspunsuri la aceste două întrebări.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Bancul zilei: Compliment neinspirat
Horoscopul zilei de 28.11.2017
Deficitul bugetului consolidat coboara la 0, 79 % din PIB,
insa ramane de 5 ori mai mare decat anul trecut
Legea pe care o va respecta doar cine vrea Guvernul
Mitingul de sustinere a PSD, anuntat pe 9 decembrie la Craiova,
va avea loc in ziua in care se sarbatoreste Ziua Internationala Anticoruptie
SRI solicita membrilor Comisiei parlamentare de control "sa nu implice Serviciul in niciun fel de joc politic"
Departamentul de Stat al SUA indeamna Parlamentul sa renunte la modificarea legilor justitiei,
care "afecteaza lupta anticoruptie si independenta judiciara"
Buletin BNR: Cursul de schimb reflecta ingrijorarea crescuta a investitorilor
financiari legata de conduita politicii fiscale si de accentuarea trendului de crestere a deficitului balantei comerciale si a celui de cont curent
Legile justitiei pe repede inainte:
Modificarile la Statutul judecatorilor si procurorilor ar putea fi adoptate miercuri de plenul Camerei Deputatilor. Senatul este camera decizionala
Serban Nicolae (PSD) despre comunicatul oficial al Departamentului de Stat al SUA:
Nu este asumat, nu apare foarte clar daca e pozitie a SUA. Asemenea pozitii duc la exacerbarea sentimentelor anti-americane in Romania
Comisia Europeana continua sa urmareasca indeaproape dezbaterea din Parlamentul Romaniei
privind legile justitiei (purtator de cuvant al CE)
Reactia dura a lui Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu la comunicatul Departamentului de Stat al SUA:
"Am luat act cu neplacuta surprindere. Declaratia nu pare să fie rezultatul unei analize echilibrate"
Parlamentarii penali fac legi, interlopul Rotaru dă lecţii de economie
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă