Totul a pornit de la un raport al Poliţiei Comunitare, care s-a regăsit în mapa consilierilor. Unele luări de poziţii ale aleşilor locali s-au referit şi la serviciul de blocare a maşinilor parcate aiurea. „Precizez, referitor la ridicarea maşinilor, că nu înţeleg ce anume se sancţionează cu avertisment de Poliţia Comunitară, pentru că ştiu că dacă vine cetăţeanul HSR-ul tot îi ia maşina. Este vreun contract cu HSR şi Poliţia Comunitară? Poliţia Comunitară are şi alte activităţi, precum supravegherea şcolilor, care ar putea fi mult mai folositoare botoşănenilor, decât să conlucreze cu HSR”, a spus consilierul local Florentin Petrariu. Şeful Poliţiei Comunitare Botoşani, Ioan Onuţu, a încercat să spele onoarea instituţiei.
„Nu există nici un contract cu HSR, noi actionăm în conformitate cu prevederile HCL. Avertismentul se acordă când se consideră că este îndestulătoare sancţiunea cu avertisment, când cetăţeanul spune că nu a ştiut de existenţa acestei hotărâri şi îşi recunoaşte fapta. Ei oricum plătesc taxa pentru serviciile de deblocare sau recuperare a maşinii” a declarat acesta. Primarul Cătălin Flutur a spus răspicat că Primăria se dezice de orice abuz pe care îl săvârşeşte HSR şi a demonstrat că „actul istoric” care a pus societatea „în pâine” a fost semnat de toţi consilierii, ba mai mult aceştia exprimându-şi acordul în totalitate.
„Vreau să lămuresc nişte lucruri, aici în CL, pentru că activitatea de blocare a maşinilor suscită discuţii care au loc între consilierii locali. Dumneavoastră aţi fost de acord cu acest proiect şi nici unul dintre dumneavoastră nu aţi votat împotriva acestuia, deci contractul, caietul de sarcini, regulamentul, au fost însuşite de dumneavoastră acum veniţi şi întrebaţi de ce aia şi de ce nu aia, decât în cazul în care nu aţi fi fost de acord. Nu mi se pare normal ca acum să veniţi cu astfel de intervenţii. Adică îi înţeleg pe cetăţenii obişnuiţi să se întrebe ce se întâmplă cu HSR, dar tocmai dumneavoastră să vă întrebaţi retoric ce se întâmplă, aceia care aţi votat”, a declarat primarul Cătălin Flutur.
Acesta a cerut consilierilor să vină cu o alternativă la situaţia exiistentă în prezent, în condiţiile în care prostia făcută de aleşii locali acum patru ani, care a născut un contract cadru cu HSR „beton”, este greu de stăpânit.
„Acuma vă întrebaţi de ce a luat o firmă privată licitaţia, de ce nu a luat Locativa sau Eltrans. Dar atunci, acum patru ani, de ce nu aţi intervenit să propuneţi aşa ceva? Să propuneţi un alt proiect de CL, să ne daţi un alt regulament care să fie legal, să veniţi cu soluţii pentru rezolvarea abuzurilor” a cerut primarul Cătălin Flutur consilierilor locali. (Lavinia Preda)