Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Religie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
23123
De la 07 Ianuarie 2003
113178812

Editorial

Botoşani: La Ţurcanu, năravul din fire poate avea lecuire

  • Ioan Rotundu
  • 28 October 2015, 23:00

Deşi înghesuit cu fel de fel de percheziţii ale procurorilor DNA Suceava, cu fel de fel de suspiciuni că ar fi implicat în acte de corupţie, fostul preşedinte al PNL dar şi al Consiliului Judeţean Botoşani, Florin Ţurcanu, precum jucăria Hopa Mitică din târgurile de odinioară, stă verde în picioare şi nu pare a fi prea afectat de ce i se întâmplă. Dimpotrivă, dacă am în vedere activităţile sale în cadrul PNL Botoşani şi legăturile ce duc spre vârful PNL Bucureşti, Ţurcanu este perceput de către cei din jur ca fiind tot atât de puternic ca şi în vremurile când deţinea funcţia supremă în partid şi la nivel de judeţ.
Spun bătrânii, în înţelepciunea lor adunată de-a lungul vieţii, despre astfel de personaje că au boala din fire, fără putinţă de lecuire. Iar la Florin Ţurcanu sfidarea legii, a bunului simţ şi lipsa respectului social sunt boli din fire., Şi-a început cariera politică dând cu pumnul într-un funcţionar de la Primăria Suliţa pentru că a îndrăznit să-l someze să plătească taxele pentru păşunatul oilor. L-a ameninţat cu bătaia pe fostul subprefect Paul Popa pentru că a îndrăznit să-l concureze politic în Colegiul Săveni la alegerile parlamentare din 2008, i-a dat afară din partid pe toţi cei pe care i-a considerat un pericol pentru funcţia sa de preşedinte sau n-au cotizat cu bani la buzunarul său.
În campania electorală a alegerilor locale şi parlamentare din anul 2008 s-a folosit de funcţionari ai statului pentru a-i determina pe patroni să contribuie cu bani la partid pentru susţinerea campaniilor electorale. În perioada cât a fost deputat şi preşedinte PNL a numit şi eliberat din funcţii publice diferite persoane pe care le-a taxat financiar în numele partidului.
Imediat ce a fost ales preşedinte al Consiliului Judeţean Botoşani s-a pus pe treabă. Mai întâi şi-a acoperit spatele prin a-l aduce manager financiar pe un controversat personaj de la Iaşi. Mă refer la Radu Judele. În tandem cu acesta a luat mai multe decizii administrative aflate acum în atenţia procurorilor DNA Suceava.
Mă refer la acei bani din bugetul judeţului cheltuiţi ca să realizeze nişte panouri publicitare pe care şi-a scris mare numele şi funcţia de preşedinte al CJ, o decizie care ascunde scurgerea unor vani publici în buzunare particulare.
Mutarea sediului societăţii Nova Apaserv în clădirea pustie numită Tratoria, decizie criticată în presa locală, i-a creat oportunitate de a obţine alte foloase financiare. Afacerile derulate cu un anume Marius Honceriu şi Sorin Cornilă iarăşi sunt suspectare de către procurorii DNA ca fiind în scop de obţinere a unor beneficii financiare.
Drumul judeţean Flămânzi – Prăjeni, numai mâzgălit cu un strat de asfalt de către o firmă din Iaşi, drumul judeţean Dracşani – Cernu – Copălău dat spre modernizare firmei naşului său Dan Bordeianu, deputat PNL de Huşi, sunt lucrării suspectate de procurorii DNA că au fost măsluite şi aureolate cu ceva comisioane.
Cu toate acestea, Florin Ţurcanu continuă să dea dispoziţii prin sediul PNL, să facă jocuri politice, să hotărască cine sunt candidaţii PNL la funcţia de primar, să impună nume de consilieri locali pe viitoarele liste de candidaţi, ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat în cariera sa politică.
Condamnarea cu suspendare venită în urma comiterii unor grosolane falsuri în documentele partidului nu i-a alarmat cu nimic pe membrii Biroului Judeţean Permanent şi nu se simt deranjaţi că Ţurcanu are în continuare acces la documentele partidului de primă importanţă.
Vineri, săptămâna trecută, din nou procurorii DNA Suceava au efectuat percheziţii în birourile Consiliului Judeţean Botoşani şi au ridicat documente care-l vizează pe Florin Ţurcanu. Au venit şi au plecat tot fără el. Şi, atunci, firesc este să ne întrebăm la ce este bună toată această tevatură care nu pare să aibă finalitate procesual penală?
Cum am mai afirmat şi în alte comentarii ale mele, la DNA Suceava procurorii fac valuri în câte bun pahar cu apă ca nu cumva şefii de la Bucureşti să-i ia în colimatori că n-au activitate profesională susţinută. Faptul că le flutură şefilor de la Bucureşti numele lui Florin Ţurcanu, fost deputat, fost preşedinte CJ, fost preşedinte al PNL dă bine şi pare să-i mulţumească.
Însă sper ca şefii de la Bucureşti să-şi dea seama că sunt traşi pe sfoară şi să-i întrebe pe cei de la DNA Suceava de ce nu este nimeni arestat şi trimis în judecată. Poate că o intervenţie mai dură a celor de la Bucureşti l-ar lecui şi pe Ţurcanu de boala din fire şi le-ar crea liberalilor condiţiile necesare şi libere de a-şi finaliza listele cu candidaţii în alegerile locale de la anul, eliminând cumetriile în favoarea candidaţilor cu adevărat competenţi. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Horoscopul zilei de 29.10.2015
Reţeta zilei: Zacuscă gustoasă de vinete cu gogoşari copţi, ca pe Târnave
Bancul zilei: Concurenţa de piaţă
Cauciucuri „umflate” cu ţigări de contrabandă
Focuri de armă pentru reţinerea contrabandiştilor de ţigări
Prognoza meteo pentru joi si vineri
Rusia a testat o racheta intercontinentala: "A fost un succes total"
Patriarhia: Cerem MAI masina la delegatii oficiale
Arhiepiscopia Romano-Catolica de Bucuresti: Nu cerem masina nici la vizite de la Vatican
Inscaunatii. Cum a inceput Romania, pe nesimtite, sa fie tot mai putin o democratie
Modelul economic de succes pentru o tara - exporturi sofisticate si surplus de cont curent
PNL, prima reactie la cazul Udrea: acuzatii la adresa PSD
Gabriel Oprea, intrebat daca masina sa a avut 1.500 de misiuni de urgenta de la inceputul anului
Tot timpul pentru a-mi face datoria
Votul in cazul Udrea duce la o premiera in Justitie
Procurorii pot retine pe cineva fara sa poata merge apoi la arestare
Deputatii au salvat-o pe Elena Udrea de la arest preventiv
au incuviintat doar retinerea si urmarirea penala. Votul a fost controversat, bilele au fost incurcate "cu buna stiinta" de cativa deputati
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă