Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Fapt divers
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
4829
De la 07 Ianuarie 2003
111180157

Văculeşti: Poliţistul Gutău şi primarul Gângă după ce ş-au servit cu miere, acum îşi dau de băut fiere

  • Ioan Rotundu
  • 28 October 2016, 23:00

Pe rolul Judecătoriei Dorohoi se află dosarul cu nr. 740/222/2016 din 31.03.2016 având ca obiect de judecat㠄acţiune în răspundere delictuală”, reclamant fiind Sorin Gutău, agentul şef de poliţie de la Văculeşti iar ca pârâţi primarul Sorin Gângă şi reporterul Marian Moroşan.
Primul termen de judecată a avut loc la data de 1 iunie 2016, cu câteva zile înaintea alegerilor locale. Ultimul termen a fost la data de 12 octombrie 2016, în încheierea de şedinţă stabilindu-se citarea unui martor precum şi a reporterului Marian Moroşan care nu s-a prezentat la nici un termen de judecată şi nici n-a depus întâmpinare. Desigur, fiind vorba de un proces civil, judecarea dosarului se poate face şi în lipsa pârâtului Moroşan.
Ce anume a reclamat agentul şef de poliţie Gutău? A reclamant faptul că primarul Gângă l-a acuzat că desfăşoară activităţi politice în favoarea soţiei sale Lăcrămioara care devenise candidatul PNL la funcţia de primar al comunei Văculeşti şi, deci, contracandidata lui Gângă. Mai sunt şi alte acuzaţii pe care Gângă le-a adus în mod public poliţistului iar acesta ce consideră insultătoare şi calomnioase.
Poliţistul Gutău nu cere daune financiare ci vrea ca primarul să fie obligat să-şi ceară scuze publice şi să retragă acuzaţiile ce i le-a adus.
Disensiunile dintre poliţist şi primar ascund în spatele lor şi anumite fapte nu tocmai oneste. Primarul Gânga, cu sprijinul secretarului PSD de la Botoşani Gheorghe Vâzdoagă, care în mandatul anterior era consilier judeţean şi membru în Comisia Teritorială de Ordine Publică (ATOP) din cadrul Consiliului Judeţean Botoşani, l-a convins pe Dumitru Zmău, preşedintele ATOP, fost miliţian şi poliţist, să ţină o şedinţă de ATOP la Văculeşti, chipurile pentru a analiza activitatea Poliţiei.
La şedinţă a participat şi şeful IJP Botoşani de atunci, comisarul şef Mihai Bunduc. Numai că în loc de analiză a activităţii Poliţiei, şedinţa a devenit una politică iar primarul şi Vâzdoagă, ambii membri PSD, l-au analizat pe poliţistul Sorin Gutău din punct de vedere politic, demers total în contradicţie cu menirea ATOP.
A ieşit atunci scandal, Jurnalul a explicat pe larg, manevra politică pusă la cade de Gângă cu sprijinul lui Vâzdoagă şi Zmău de a-l discredita pe poliţist tocmai pentru că soţia sa urma să candideze la funcţia de primar din partea PNL.
Se pare că Gângă a găsit în reporterul Marian Moroşan o colaborare reciproc avantajoasă iar reporterul a mediatizat tot ce şi-a dorit primarul să fie acuzaţii la adresa poliţistului.
Între timp au fost alegerile locale, Sorin Gângă a obţinut un nou mandat de primar, soţia poliţistului a ajuns consilier local dar poliţistul n-a acceptat umilinţa la care l-a supus primarul, aşa că l-a chemat în judecată. Sau poate că urmăreşte altceva pentru că rămân multe semne de întrebare. Poliţistul Gutău deţine informaţii mult mai grave despre activitatea primarului Gângă, informaţii care sunt de ordin penal. Afacerile oneroase ale primarului sunt comentate în întreaga comună şi ar fi imposibil ca tocmai poliţistul să nu le cunoască.
Apoi, în săptămâna premergătoare alegerilor locale primarul a fost acuzat de către candidaţii PNL şi ALDE că a oferit la greu mită electorală. Era mult mai la îndemâna poliţistului să facă o cercetare penală asupra faptelor comise de primar şi nu să umble cu m”ghinişorul” prin acţiuni civile.
După cum spun cetăţenii din comună, imediat ce Gângă a fost ales primar în urma alegerilor locale din 2012, între el şi poliţist exista o colaborare reciproc avantajoasă. Poliţistul avea afacerile sale prin satul Sauceniţa cu nişte oi, primarul cu fondurile primăriei iar relaţia dintre ei era dulce ca mierea. Brusc a devenit amară ca fierea, motiv să cred că în spatele acestor hârâieli sunt interese mult mai de soi. Voi reveni cu informaţii ulterioare.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Ciolos: Nu m-am gandit sa candidez la prezidentiale, nu am de ce
India: Un patron da bonus angajatilor 1.260 de masini, 400 de apartamente si bijuterii
Ciolos: O Romanie fara coruptie, o Romanie guvernata cu bun simt nu sunt iluzii, cum spune domnul Dragnea
Dragnea: Cred ca presedintele Iohannis a incalcat Constitutia, dar nu sunt constitutionalist
Exercitii NATO: Americanii vor aduce temporar un sistem antiracheta Patriot in Romania
Alegerile prezidentiale din R. Moldova: Mihai Ghimpu anunta ca se retrage daca Maia Sandu isi asuma unirea cu Romania
Ghita si Diaconu au venit la DNA sa depuna o plangere penala contra lui Dacian Ciolos pentru achizitia Cuminteniei Pamantului
Replica premierului: Sa fie sanatosi
Seful NATO declara ca Alianta "nu vrea un nou Razboi Rece"
Doi pompieri, trimisi in judecata de DNA in Dosarul Colectiv
Procurorii spun ca s-au constituit parti civile 248 de persoane, care cer peste 220 mil. euro
Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 28.10.2016
Horoscopul zilei de 29.10.2016
Banxul zilei: Cadoul bunicuţei
Banxul zilei: Cadoul bunicuţei
Lumea lu' Rotundu: Prin cenuşa Imperiului Austriac
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă