Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Religie
Publicitate
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
7348
De la 07 Ianuarie 2003
123715009

Câmpanu i-a întocmit lui Huţuleac rechizitoriul. Urmează sentinţa

  • 28 September 2007, 23:00

După rezolvarea problemelor privind schimbarea directorului Spitalului Judeţean “Mavromati” Ovidiu Mimor, liberalii botoşăneni rămân în sfera sistemului sanitar pregătind debarcarea din funcţia de Director CJAS a democratei Rodica Huţuleac. În acest sens, preşedintele liberalilor botoşăneni o acuză pe Rodica Huţuleac de încercarea de a sabota un program ministerial naţional. Este vorba de modalitatea de finanţare făcută de Casa de Sănătate Botoşani către medicii de familie şi laboratoarele ce participă la programul naţional de evaluare a stării de sănătate a românilor. „Dacă în prima lună decontările serviciilor au fost făcute integral, în a doua lună colegii mei medici au avut neplăcuta surpriză să primească doar 29% din valoarea sumelor ce ar trebui plătite de Casă”, a declarat Liviu Câmpanu.
Deşi iniţial acesta a crezut că situaţia este delicată la nivelul întregii ţări, iar vinovat se face Ministerul Sănătăţii, acesta a constatat cu surprindere că disfuncţionalitatea este doar la Botoşani. Câmpanu susţine că Ministerul Sănătăţii a virat banii alocaţi pe acest program Casei Naţionale a Asigurărilor de Sănătate. „Este vorba de dezinteresul cu care reprezentanţii CJAS tratează partenerii de contract din judeţ, respectiv medicii de familie şi laboratoarele implicate în program. Şi nu este prima dată când se întâmplă acest lucru”, susţine Câmpanu. Deputatul liberal susţine că şi luna trecută Casa a avut o tentativă de a nu deconta toţi bani pe acest program, anunţând medicii că nu va plăti serviciile medicale pentru luna august în totalitate. Liberalul botoşănean susţine că la presiunea medicilor, decontările au fost totuşi făcute integral, însă s-au gândit că luna acesta ar putea face economii.
Şeful PNL mai susţine că ordonanţările de la CJAS sunt pozafoarte mari, iar reprezentanţii CJAS se joacă în momentul de faţă cu focul. Câmpanu crede că din 1999 acest sistem s-a născut bolnav, pentru că la fel ca atunci, cei la CJAS tratează furnizorii de servicii medicale ca şi angajaţii lor şi în nici un caz ca partener egal de contract. „Activitatea directorului CJAS este în momentul de faţă incompatibilă cu acţiunea pe care ministerul o desfăşoară. Blocarea decontării serviciilor este o piedică pentru programul guvernamental. Directorul are un sac de motive de demitere pe care îl poartă de peste o lună în spate”, a declarat şeful liberalilor, care este şi medic de familie. Din „Sacul” de motive pot fi extrase câteva acuzaţii mai consistente.
Deputatul dezvăluie că merită analizate firmele care au câştigat în ultimii doi ani de zile licitaţiile de achiziţii publice de reamenajare a CJAS. „Veţi vedea că toate aceste firme aparţin membrilor PD”, precizează liberalul botoşănean. Acesta mai subliniază că 70% din angajaţii Casei sunt veniţi din Dorohoi, oraşul din care vine şi directorul Rodica Huţuleac, de parcă în Botoşani nu s-ar putea găsi oameni capabili.
În plus, deputatul Liviu Câmpanu susţine că are semnale că în Dorohoi medicii de familie sunt obligaţi să facă politica democraţilor. Acesta susţine că toate consultaţiile şi prezentările la medicul de familie au fost însoţite în preajma referendumului de semnături ale pacienţilor pe o listă de susţinere a preşedintelui Băsescu. Preşedintele liberalilor botoşăneni a sesizat deja Casa Naţională a Asigurărilor de Sănătate, răsturnând acolo sacul acuzelor culese treptat. Speranţa sa este evident, ca şi directorul Rodica Huţuleac să fie demisă din funcţia de director CJAS. (Bianca ALBU)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Deja Guvernul a modificat legislaţia referitoare la pensiile private
Despăgubiri pentru românii cu bunurile sechestrate dincolo de graniţă
Guvernul a alocat 470 miliarde lei vechi pentru lăcaşuri de cult
Credite pentru agricultori, dar cu anumite condiţii
Ajutoare de stat pentru cei care investesc peste 30 milioane euro
Condiţiile acordării ajutoarelor de minimis
pentru dezvoltarea sau modernizarea întreprinderilor
Ziua europeană împotriva pedepsei cu moartea
Program TELE’M Botoşani
Ard de nerăbdare să vadă în buzunar subvenţiile agricole
Ce dă profesorilor cu o mână, ministrul Adomniţei le ia cu cealaltă
Indirect, Oprişanu recunoaşte că afacerea cu fişa auto nu i-a mers
"O şcoală pentru familia mea"
Deţinuţii se vor încălzi cu gaz metan
Sute de absolvenţi şi-au căutat un loc de muncă
Elevă lovită cu maşina de un angajat al ISU
Solist instrumentist de la Rapsozi lăsat fără vioară
După ce l-a ridicat în slăvi, acum l-a trântit de pământ
Instituţia Prefectului va fi ornată în roz
Cu timiditate, Rădăşanu condamnă masacrul din PNL
Sărbători liberale condimentate cu cântăreţi şi comici de marcă
Primarii au fost puşi la treabă pentru obţinerea de finanţări
Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice sărbătorită şi la Botoşani
Deputata Dreţcanu n-are stare de scăderea numărului populaţiei
La şcoala Frumuşica lucrările au fost reluate în mare grabă
Locuri insuficiente faţă de numărul celor care vor să înveţe
Matei face paşi importanţi spre un record administrativ
Proiectul de granturi “Clubul cunoaşterii” se va finaliza cu un CD
Horoscop
La maternitate
Anunţ important
Oferta educaţională a Universităţii "Petre Andrei"
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog