Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Mondene
Reportaje
Religie
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
4289
De la 07 Ianuarie 2003
113097097

Marş de protest al angajaţilor DGASPC

  • 28 September 2009, 23:00

„Mesaj pentru guvernanţi: bip…bip…bip”, asta au transmis ieri, peste 600 de angajaţi ai Direcţiei Generale de Asistenţă şi Protecţia Copilului (DGASPC) care au pornit într-un marş de protest pe străzile din municipiu. Lanţul uman s-a întins pe aproape două sute de metri. Agitând steguleţe albastre, pancarte, cei prezenţi la mişcarea de protest au cerut Guvernului să aloce bani pentru plata salariilor.
Sute de fluiere, goarne, scandări ale participanţilor au alcătuit un tablou înfiorător, intens comentat de oamenii care priveau de pe trotuare. „ Ar trebui să facem şi noi protest alături de ei. Nu avem servicii, bani, nu avem ce este necesar”, a strigat vânzătoarea unui chioşc stradal.
Lanţul uman a urmărit un traseu prestabilit de liderii Sindicatului Impact, la care sunt afiliaţi angajaţii DGASPC. Din faţa instituţiei, oamenii au mărşăluit pe Bulevardul George Enescu, apoi pe calea Naţională, în dreptul AJOFM, după care a urmat clădirea Direcţiei Generale Finanţelor Publice şi Instituţia Prefectului. Aici oamenii s-au dezlănţuit.
„Dacă actuala guvernare şi conducerea Consiliului Judeţean nu vor înţelege mesajul pe care noi am încercat să îl transmitem astăzi, atunci vom lua măsuri mai drastice, avem două direcţii, una ar fi o demisie colectivă, nu ştiu cum se va descurca sistemul dacă 1.200 de angajaţi îşi vor da demisia, iar cea de-a doua va fi de greva foamei, noi vom face un pozaun sondaj printre membrii sindicali să vedem pentru care dintre acestea optăm, oricum cert este faptul că pasul următor va fi greva generală, adică îngheţarea totală a activităţii”, a declarat Marius Oroşanu, lider Cartel Alfa.
Cu toţii au strigat împotriva Guvernului şi au cerut demisia premierului, dar şi a preşedintelui Consiliului Judeţean, Mihai Ţâbuleac. Vizibil afectat de injuriile aduse, acesta a ţinut să declare: „ Chiar am făcut ce am putut. Noi la Consiliul Judeţean nu facem banii cu ciocanul. Am fost la premierul Boc personal şi l-am informat de situaţie. De la judeţ nu avem cum, nu putem să alocăm, pentru că nu avem bani”.
Prefectul Cristian Roman este de părere că problema este mult mai profundă decât pare. „ Aceşti oameni protestează an de an. Totuşi nu a fost bun un preşedinte, nu a fost bun nici al doilea? Aici ţine de un plan de buget care trebuie făcut ca lumea la începutul anului. Adică de alte investiţii sunt bani, mai bine să nu mai vorbesc mai mult. Eu voi face cunoscut reprezentaţilor Guvernului ceea ce se întâmplă la Botoşani, cu instituţia asta”, a spus prefectul Cristian Roman.
În timpul protestului, în faţa Instituţiei Prefectului, din cauza tensiunii create, dar şi a soarelui puternic, mai mute persoane au leşinat, fiind transportate la spital pentru îngrijiri de specialitate. (Lavinia Preda)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Galerile de Artă „Ştefan Luchian” vor fi inaugurate peste două săptămâni
O bătrână de 91 de ani parca a intrat în pământ
Grădiniţa unde cade tavanul
Atenţie la tâlhari!
Criminalul Mihaelei Runceanu vorbeşte
15 tone de fân incendiate de un băieţel de 5 ani
Depozit de furaje incendiat de un jar căzut din cuptorul bucătăriei de vară
12 hectare de mirişte incendiate de persoane necunoscute
Cercetătorii români pregătesc avionul viitorului
Participare românească la convenţia Bisericilor Creştine Penticostale din East-Canada
Hram la biserica ortodoxa română „Sfânta Maria” din Dacula
“Cei de dincolo de Prut sunt noi, puţin mai departe”
„Adevărul privind evenimentele tragice din 7 aprilie să iasă la suprafaţă”
Program TELE'M BOTOŞANI, marţi
Disperarea lui Geoană
Sfatul lui Băsescu
Soldatul cel isteţ
Horoscop
Tulburelul – la sate, în oraş şi în Capitală
Ioan Rotundu
Tulburelul – la sate, în oraş şi în Capitală
Ioan Rotundu
La IŞJ, generalul este nou, dar atmosfera va fi tot cea veche
Concurenţă acerbă între metodişti
Se îngroaşă gluma cu salariile… profesorilor
Şefii DSP au cumpărat măşti
Cum a ajuns Ţurcanu orăşean licenţiat
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă