Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Mediu
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
24610
De la 07 Ianuarie 2003
110945080

Botoşani: Oprişanu şi Ţurcanu vor conducerea Spitalului Mavromati

  • ei au găsit soluţia rezolvării problemei clasificării
  • soluţia lor este însă în afara cadrului legal
  • 28 September 2011, 23:00

Astăzi, consilierii judeţeni decid asupra sănătăţii botoşănenilor pe o perioadă destul de lungă de timp. Preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, Mihai Ţâbuleac, mai face o ultimă încercare de comasare a spitalelor din subordine, în speranţa că va ajuta Spitalul Judeţean „Mavromati” să se pricopsească cu gradul de finanţare superior care să-i confere un confort financiar pentru desfăşurarea în bune condiţii a unui actului medical.
Potrivit iniţiativei preşedintelui, Spitalul de Pediatrie Maternitatea şi Spitalul de Psihiatrie ar trebui să treacă sub managementul Spitalului „Mavromati”, pentru a se împlini reforma Guvernului la care au aderat 98 la sută dintre judeţe. Numai că, preşedintele Mihai Ţâbuleac încearcă să lupte cu morile de vânt.
În acest mandat nu a reuşit să-şi construiască o minimă majoritate care să-i permită să ducă la bun sfârşit iniţiative benefice pentru cetăţeni, din cauza unor jocuri şi manevre politice ghidate sau nu de la nivel naţional. De acest fapt, vor profita consilierii USL care astăzi vor vota după ordinul partidelor pe care le reprezintă.
USL îşi asumă riscul
După ce duminică seară, co-preşedinţii USL, Gheorghe Marcu şi Florin Ţurcanu au anunţat printr-un comunicat că vor vota retragerea proiectului de pe ordinea de zi, ieri au schimbat decizia.
Au venit cu o alternativă considerată viabilă care să evite comasarea. O alternativă care se bazează pe preluarea managementului Spitalului „Mavromati” , cu termen de implementare scadent la şase luni, în timp ce termenul impus de Ministerul Sănătăţii este până la sfârşitul lunii decembrie.
„Ne vom asuma pe o perioadă de şase luni de zile managementul Spitalului judeţean. Să aducem Spitalul la gradul al III-lea, după care să îl predăm Consiliului Judeţean în vederea organizării unui concurs corect şi numirea unui manager performant lăsând în spate un spital clasificat în categoria a III-a. Este ceea ce ne dorim”, a declarat ieri în cadrul conferinţei USL medicul Gabriel Oprişanu.
Acesta a prezentat explicit procedura prin care USL speră să scape spitalele menţionate de desfiinţarea personalităţii juridice. „Pentru clasificare Mavromati nu are nevoie de secţii, ci doar de simple cabinete de pediatrie, psihiatrie sau ginecologie, iar acestea exista la ora actuală la Spitalul Judeţean.
Prin preluarea Spitalului din Săveni, Spitalul Judeţean şi-a modificat structura pentru că spitalul din Săveni dispune şi de pozao secţie de pediatrie, dar şi de una de ginecologie. Populaţia a fost dezinformată”
adăugat Gabriel Oprişanu, deşi legislaţia în vigoare interzice astfel de cârpeli cu cabinete improvizate.
Acesta a fost susţinut în pledoaria sa de deputatul Florin Ţurcanu, care se declară convins că USL-iştii au conceput un plan care să răstoarne toate planurile Ministerului Sănătăţii şi să demonstreze că totul este o cacealma.
Şeful liberalilor s-a încâlcit în acuze la adresa managementului lui Ovidiu Mimor, directorul de la Mavromati şi atacuri la persoana lui Mihai Ţâbuleac. Florin Ţurcanu îi acuză pe cei doi că împart şpaga de la pacienţi şi banii rezultaţi din vânzarea hranei bolnavilor, în compania unui pahar rece de vin, servit la Putna în curtea personală..
„Să nu mai fure. Să dea mâncare la bolnavi. Ei nu văd cum pierd săptămânal sume de bani care nu-i gestionează. Ei vor şi la cartofi şi la roşii numai ei doi. Eu am mai spus: indiferent de cât aduna tot acelaşi sfârşit îl au ca fiecare.
Asta este obiectivul principal al lui Ţâbuleac şi al lui Mimor, când se întâlnesc la Putna. Tehnic avem posibilităţi să clasificăm Spitalul Judeţean fără să desfiinţăm alte spitale care au demonstrat de-a lungul timpului că şi-au făcut foarte bine treaba”
, a spus şi Florin Ţurcanu, fără a aduce nici un fel de dovezi în susţinerea afirmaţiilor sale..
Acesta a precizat clar poziţia USL la şedinţa de azi. Vor veni cu un amendament care va viza trecerea Sanatoriului Podriga la Spitalul Judeţean şi vor vota împotriva variantei preşedintelui Mihai Ţâbuleac.
Proteste
Lupta politică dintre cele două tabere PDL şi USL a trimis la disperare cadrele medicale din spitalele din judeţ. Mulţi dintre cei care activează în sistemul sanitar se întreabă dacă mai rămân pe funcţii dacă mai sunt siguri pe locul de muncă, în timp ce botoşănenii simpli speră că aleşii judeţeni vor avea în vedere totuşi interesul lor.
Varianta propusă de USL a fost demontată ieri de câteva paragrafe din legile în vigoare, prezentate într-un comunicat de către conducerea „Mavromati”. Astăzi la ora 10.00, câteva sute de persoane vor picheta Prefectura, pe perioada şedinţei de Consiliu Judeţean, cerând aleşilor judeţeni înţelepciune şi grijă faţă de oamenii simpli din Botoşani. (Lavinia Preda)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Horoscop
Caricatura zilei
Pericol îndepărtat de pirotehnişti!
Comunicat de presă – Spitalul judeţean Botoşani
Bancul zilei: Blonda şi canibalii
Reţeta zilei: Piept de căprioară cu sos
Destrămarea USL se petrece sub ochii noştri
este rezultatul firesc al unei construcţii politice de tip Frankenstein
Taxa de populare rămâne neschimbată cel puţin până în 2013
Un cercetător romȃn a dedus, în 1998, existenţa particulelor cu vitezele supraluminale descoperite recent la CERN
Parlamentul, la un pas de blocaj
de ce nu-şi mai poate mobiliza PDL oamenii iar Guvernul işi trece legile tot mai greu
Militarii acuzaţi de furtul armelor de la Ciorogârla au fost achitaţi
Nervii lui Huţanu au fost pe punctul de-a ceda.
Ioan Rotundu
Inspectorii IŞJ nu vor eliminarea completă a temelor pentru acasă
Ministerul Sănătăţii vrea să acorde stimulente medicilor de familie
IŞJ face ordine cu opţionalele de la grădiniţă
Botoşani: Azi, cadrele medicale ies în stradă să protesteze faţă de mafia USL
Gura păcătosului Ţurcanu adevăr a grăit
Prefectul vrea de la directorii de instituţii creare de locuri de muncă
cică aşa a primit ordin de la Guvern
Botoşani: Urmând logica deputatului Ţurcanu
N-avem lege, n-avem morală
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă