Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Economic
Fapt divers
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
10798
De la 07 Ianuarie 2003
110931268

Botoşani: „Împăratul” Ţurcanu vrea să facă ordine la Nova Apaserv

  • 28 September 2012, 23:00

Preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, Florin Ţurcanu, este hotărât să revoluţioneze şi să schimbe din temelii, structura Nova ApaServ. Boieriile salariale de până acum, precum şi sistemul „trei cu mapa şi unul cu sapa” vor deveni curând o amintire care va trezi coşmaruri unor angajaţi de societatea amintită care s-au obişnuit să fie şefi pe multe mii de lei pe lună.
Programul de reorganizare, propus de Florin Ţurcanu şi urmărit atent de vicepreşedintele Gheorghe Sorescu, vizează tăierea la sânge a cheltuielilor materiale, precum şi salariale.
După o analiză la „ac” făcută de economistul Gheorghe Sorescu, preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani şi-a pus mâinile în cap. Florin Ţurcanu a declarat că este convins că a găsit ,motivul pentru care operatorul de apă nu vinde aşa cum vând celelalte societăţi similare din alte ţări.
Pe lângă anumiţi bogaţi ai oraşului care fură apă pentru piscinele din curte sau pentru a uda suprafeţe întinse de culturi,verificările comisiei de la CJ au scos la suprafaţă cheltuieli „exagerate” pe anumite segmente.
Vicepreşedintele Gheorghe Sorescu a declarat că suma cheltuită cu consumabilele la Nova Apaserv este de 2 miliarde lei pe lună, lucru nepermis, iar pentru serviciul de pază societatea plăteşte 300 milioane lei pe lună. Pentru combustibil, societatea cheltuieşte 600 milioane lei vechi pe lună, piese de schimb-300 milioane lei pe lună,pentru redevenţe -1,6 miliarde lei vechi pe lună, dar şi pentru alte materiale consumabile.
„Nu putem comenta la cheltuielile cu energia electrică, unde se ajunge la 3 miliarde lei vechi pe lună, dar aici sunt discuţii de a găsi posibilităţi chiar şi pe bursă, unde reducerea poate fi de până la 20%. Am cerut să aibă un parc auto propriu, astfel încât să ducă la reducerea cheltuielilor”, a precizat Gheorghe Sorescu.
Preşedintele Florin Ţurcanu i-a avertizat pe angajaţii cu şefuri mari de la Nova ApaServ că salariul net va ajunge la 1300 lei net de la 2900 lei brut, cât era până acum. în cazul simplilor La această dată, operatorul de apă are 14 miliarde lei vechi cheltuieli cu munca vie şi încă 11 miliarde lei vechi cheltuieli materiale. Nu vor scăpa de „furia” lui Florin Ţurcanu nici consumatorii casnici care nu-şi plătesc facturile la timp sau fură apă. „Vom achiziţiona aparate cu care vom depista cine fură şi vom elimina acest lucru”, a promis Florin Ţurcanu. (Lavinia Preda)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Horoscop
Bancul zilei: Iluzionistul şi papagalul
Robotul Curiosity a găsit o albie de râu secat pe suprafaţa planetei Marte
Procesul este inevitabil şi rapid. Trebuie să ne înscriem în el
Franţa: Bugetul pentru anul 2013 vizează măsuri de austeritate de 36,9 miliarde de euro
David Cameron, acuzat că ar fi amânat o discuţie cu Barack Obama pentru un meci de tenis
Spune-i preşedintelui Obama că îl sun eu înapoi
Parcă ar fi fost pus să o facă. Privatizarea Oltchim, împudică
Sunt investitori interesaţi de Oltchim
dacă se poate mai ieftin prin altcineva, de ce nu?
Bufonerii jignitoare pe bani publici
ioan Rotundu
Ţurcanu bagă adânc mâna în bugetul CJ
cine împarte, parte-şi face
Ţurcanu loveşte necruţător în protecţia pensionarilor
deşi înfiinţată prin HG pentru a proteja pensionarii, , SC „Umanitatea” este desfiinţată ilegal
Prefectul a deschis dansul la Ziua Pensionarilor
Macaleţi nu ştie nimic, gândeşte scurt şi vorbeşte şi mai scurt
Trei cazuri de rabie la animale într-o singură săptămână
Inspectorii PC au luat la purecat băuturile spirtoase
Mulţi şomeri, puţine angajări
Şmecherii ale producătorilor menite să ne păcălească
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă