Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Economic
Editorial
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Religie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
10937
De la 07 Ianuarie 2003
118210023

Gaşcă mafiotă între Modern Calor şi unii executori judecătoreşti

  • Ioan Rotundu
  • 28 September 2017, 23:00

Potrivit declaraţiei preşedintelui Federaţiei Asociaţiilor de Proprietari Botoşani, Petrică Butnaru, pe rolul instanţelor de judecată se află în curs de soluţionare peste 20 mii de dosare. Sunt dosare în care miile de botoşăneni au fost chemaţi în judecată pentru a fi obligaţi să plătească societăţii de termoficare Modern Calor cotă de încălzire pe spaţiul comun. Numai că prin aceste spaţii comune nu trec niciun fel de ţevi, locatarii au centrale proprii, dar continuă să primească facturi de la Modern Calor şi dacă nu le achită sunt chemaţi în judecată.
O bătaie de joc la adresa cetăţeanului sprijinită politic de către consilierii municipali ai PSD-ului şi în mod special de către viceprimarul PSD Cosmin Andrei. Marţi, am filmat un reportaj prin care am surprins situaţii incredibile. Bătrâni care n-au ce mânca sunt târâţi în judecată, batjocoriţi de către cei din conducerea societăţii Modern Calor, popriri abuzive pe pensii pentru datorii imaginare, executori judecătoreşti aflaţi în cârdăşie cu conducerea Modern Calorului recurg la executări silite lipsite de obiect şi care-i terorizează pe bătrânii neajutoraţi să achite debite care n-au fundament legal.
Mihai Chisăliţă (foto 1) este membru la Asociaţia de proprietari nr. 39. Preşedinte al acestei asociaţii este un anume Gică Sandu, angajat al Modern Calorului. Ce caută un angajat de la Modern Calor într-o astfel de funcţie ştie doar contabila Liliana Leonte, care s-a asociat cu Sandu împotriva proprietarilor asociaţi. Iar ca nu cumva cei doi să-şi piardă funcţiile în urma vreunei adunări a membrilor, blochează de ani la rând organizarea unei astfel de adunări.
Chisăliţă locuieşte pe o scară de bloc unde sunt doar 3 locatari branşaţi la Modern Calor, restul având centrale proprii. Pe casa scării nu sunt ţevi. Cu toate acestea cei cu centrală proprie primesc lunar factură la plată. Preşedintele Gică Sandu, pentru a nu fi dat afară de la Modern Calor, a încheiat cu societatea un act prin care a acceptat ca locatarii asociaţi să pozasă plătească chiar şi dacă s-a deconectat toată scara. Când Chisăliţă l-a luat la întrebări de ce a acceptat o astfel de obligaţie în numele locatarilor, Sandu i-a replicat „eşti bolnav cu capul”.
Numai că Chisăliţă nu s-a lăsat intimidat şi a chemat Modern Calorul în judecată. A câştigat toate procesele din 2003 încoace. În loc ca societatea să-i stingă datoriile pe baza hotărârilor judecătoreşti,, i-a calculat penalizări ca să-l înveţe minte să nu se mai judece cu ei.
Acum Chisăliţă are la plată 640 lei. În baza hotărârilor judecătoreşti favorabile lui a angajat executor judecătoresc şi a trecut la executarea silită a Modern Calorului care a fost obligat de judecători la plata de daune. Societatea a contestat executarea silită dar a pierdut procesul. A declarat apel şi, spunea marţi, Chisăliţă, a pierdut şi apelul aşa că va fi executată silit. În loc să-l încaseze Modern Calorul pe Chisăliţă, va executa acesta societatea.
Bineînţeles că lui Chisăliţă nu i-a fost uşor să se judece cu societatea pentru că directorul Florin Sandu l-a ameninţat în mai multe rânduri că-l învaţă el minte. Ameninţări a primit şi de la alţi factori din conducerea Modern Calorului . Nu s-a lăsat intimidat şi a mers până la capăt.
Bătrâna Luca este membră la Asociaţia nr. 56 şi are 72 de ani. Plângea când am stat de vorbă cu ea. Este şicanată cu procese deşi pe scara pe care locuieşte nu sunt ţevi ale societăţii. Are pensie mică. Abia îi ajung banii să-i acopere nevoile lunare. S-a trezit că are de plată suma de 35 de lei. S-a judecat iar printr-o hotărâre judecătorească definitivă se consemnează că nu poate fi pusă la plată. Pentru cei 35 de lei Modern Calor n-a aşteptat judecata. A dat-o pe mâna unui executor. Acum are poprire pe pensie şi va plăti 200 lei, deşi judecătorul a stabilit că nu trebuie să plătească.
Adela Vasilică (foto 3) este administrator la pozala Asociaţia nr. 12. Se luptă şi ea cu Modern Calorul. A avut întâlniri cu Macaleţi pe când era prefect, cu consilierii municipali. Macaleţi i-a spus că problema trebuie rezolvată la Primăria Botoşani. Consilierii municipali n-au dorit s-o asculte. Când se duce la Primărie să stea de vorbă cu primarul Cătălin Flutur sau viceprimarul Cosmin Andrei, i se spune că nu sunt în Primărie.
În final am dialogat şi cu Petrică Butnaru (foto 2), în dubla sa calitate de preşedinte la Federaţia Asociaţiilor de Proprietari şi de preşedinte la Asociaţia de proprietari nr. 1. Butnaru a câştigat un proces împotriva Agenţiei Naţionale de Reglementare a Serviciilor Comunitare (ANRSCE) în urma căreia actul adiţional încheiat de către asociaţiile de proprietari cu societăţile furnizoare de energie au fost anulate, urmând ca locatarii debranşaţi să nu mai plătească niciun fel de serviciu termic. Secretarul de stat care conduce ANRSCE l-a chemat la ordin şi l-a luat la întrebări de ce şi-a permis să iniţieze acest proces pentru că în întreaga ţară s-a aflat de el iar acum locatarii nu mai vor să plătească pentru spaţiile comune. Voia să-l facă răspunzător pe Butnaru pentru o astfel de reacţie. Numai că Butnaru nu s-a speriat şi a rămas ferm pe poziţie. Iar secretarul de stat l-a ameninţat că-l învaţă el minte. Aceasta-i România condusă de social-democraţi!
Butnaru recunoaşte că între cei de la Modern Calor şi unii executori judecătoreşti există o înţelegere prealabilă şi că se fac executări abuzive dar de câte ori a încercat să discute cu factorii de decizie din Primăria Botoşani a fost refuzat. Viceprimarul Cosmin Andrei i-a sugerat că dacă vrea să-şi facă auzită vocea, să se înscrie toţi locatarii în PSD. Vrea viceprimarul să transforme municipiul Botoşani într-un fief al PSD-ului
Reportajul care surprinde drama vieţii unor semeni ai noştrri intitulat „Hoţie la lumina zilei” va fi difuzat pe Tele’M sâmbătă, 30 septembrie, în cadrul emisiunii Lumea lu’ Rotundu.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

SUA si Rusia se aliaza pentru construirea unei statii spatiale pe orbita Lunii
Horoscopul zilei de 29.09.2017
Lista persoanelor cu care Raluca Stâncescu nu are voie s[ ia contact
Bancul zilei: Leac contra sforăitului
Augustin Lazar la CSM: Proiectul de modificare a legilor Justitiei, criticat de magistrati si de expertii Comisiei Europene.
Ar trebui sa avem un aviz negativ
Georgescu, BNR: Dobanda Institutiilor financiare nebancare (IFN) este exagerata si nejustificata
Tudorel Toader, ministrul Justitiei, anunta ca incepe sa redacteze sesizarea Curtii Constitutionale in cazul Belina
Amenzi de 3.000 RON pentru firmele care nu dau note de lichidare foștilor angajați
"Ma intreb daca mai este posibila o colaborare cu presedintele.
Este cel care patroneaza acest sistem corupt de putere din Romania. Sapa cu ravna la majoritatea parlamentara"
Patriarhul Rusiei va veni in Romania in luna octombrie.
E prima vizita a unui patriarh rus in Romania dupa Revolutie
Tariceanu: Eu nu am vazut nicio scumpire la carburant. Sunt diferente de preturi
Plumb: Nu sunt vinovata. Dosarul Belina - un atac la PSD,
pentru destabilizarea statului de drept si a ordinii constitutionale
Sefa Inaltei Curti, Cristina Tarcea, a votat, cu observatii, pentru proiectul lui Tudorel Toare
de modificare a legilor Justitiei: Nu ma ascund, nu imi este jena
Poate că au dreptate când ne iau drept proşti
Ioan Rotundu
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă