Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
10091
De la 07 Ianuarie 2003
118489317

Turismul electoral religios s-a dovedit eficient şi benefic

  • 2 April 2008, 23:00

Penegiştii botoşăneni semnalează cu oarece ironie că singurul proiect ce s-a realizat la Botoşani este cel legat de turismul electoral religios. Din punctul de vedere al preşedintelui PNG Botoşani, Dorin Ciuştea, acest tip de turism funcţionează din plin, fiind promovat nu doar de PNL, formaţiunea care l-a iniţiat, ci şi de alte partide politice.
„Am studiat cu mare atenţie legislaţia în domeniu şi chestiunea este cel puţin ilegală. Potrivit articolului 109 din Legea 67 a alegerilor locale, aceste fapte se pedepsesc cu închisoare de la 6 luni la doi ani. Atât cei care oferă foloase, cât şi cei care primesc. Articolul 115 prevede că pentru aceste sancţiuni acţiunea penală se pune în vigoare din oficiu”, a declarat Dorin Ciuştea.
Acesta avertizează că o serie de organe de control ale statului cercetează deja nişte aspecte legate de practicile mai sus menţionate. Lucru ce nu le va cădea bine nici celor care au organizat excursiile şi nici celor care au beneficiat de acestea. „Pentru lucruri mult mai puţin grave, colegii mei din fostul Partid Popular şi actualul PNG au fost de câteva ori la Poliţie şi au dat declaraţii legate de nişte liste. Ori despre turismul politic cu influenţarea directă şi vizibilă a electoratului nimeni nu ştie nimic”, susţine Ciuştea, nuanţând că totuşi patronii societăţilor de transport care pun la dispoziţie aceste autocare ştiu multe.
„Săracii patroni ai societăţilor, ce au în dotare autobuze care transportă aceşti turişti la mănăstirile din Moldova, au fost vizitaţi la început de nişte organe specializate în controlul gestionat de fond pentru ca apoi să primească telefoane. În care li se spune ca în ziua de, ora de, să fie puse la dispoziţie 2-4 autobuze. Până la această dată sunt firme care au de recuperat contravaloarea acestor excursii de ordinul miliardelor de lei, numai pe motorina folosită. Din câte am discutat cu aceşti patroni şi din ceea ce se întrevede este puţin probabil să mai vadă vreodată aceşti bani”, a mai adăugat Dorin Ciuştea.
Acesta speră totuşi ca cei care trebuie să vegheze la respectarea codului electoral să îşi facă datoria. (Eliza Sofian)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Georgianul Enuchidze a ales!
Ne întoarcem la Duminica Orbului
Prefectul a vizitat sediul Poliţiei din Dorohoi
Crede că actele reprobabile ale profesorilor trebuie sancţionate mângâietor
Marea dezamăgire a lui Munteanu
Falsă euforie, falsă democraţie
Ioan Rotundu
Conservatorilor le plac suspansurile
Un preot va aplica legea la BEC
Diversiune maidaneză cu o vulpe suspectă de rabie
Comentariul comentariilor (LXXXIX)
(Ioan Rotundu)
Peter Imre vorbeşte despre operaţia sa estetică
Sărutul buclucaş
Ambiţia unui inginer român în Italia
La Varnita - 1 aprilie 2008 - lacrimi si reculegere
Liderii de la Tiraspol au început să se încaiere
Voronin ar putea propune schimbarea negocierilor în problema transnistreană
Premiaţi la Hârlău
Horoscop
Program TELE'M Botoşani, joi, 3 aprilie
Vinde avantajos, dar zona este una specială
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă